Előzetes várakozásokon felül teljesít az ScoreGoal, már titkos vágyuk a dobogó elérése – évértékelő

Története második első osztályú bajnoki évét futja az SG Kecskemét Futsal csapata, amely jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban. Igaz, a veszett pontok tekintetében a Veszprém és a DEAC is megelőzi a hírös városiakat, ám így is egyértelműen felsőházba jutást érő produkciót láthattunk eddig Koós Károly csapatától. 

Az évet a kesport.hu-nak Koós Károly vezetőedző és Mánya Szabolcs csapatkapitány értékelte: 

Nyáron átalakult a keret, több új játékos is csatlakozott az együtteshez, ám a beilleszkedésük abszolút zökkenőmentesen ment. „Magam sem gondoltam volna, hogy az új játékosok ilyen hamar megtalálják majd egymással a közös hangot – kezdte Koós Károly. – Több játékos is távozott tőlünk az előző szezon után, illetve sikerült kiváló légiósókat szerződtetnünk, így lényegében egy teljesen új csapattal vágtunk neki a felkészülésnek, de a szezonkezdetre összeálltunk.”

„A bajnokságot vereséggel kezdtük, a jó erőkből álló Veszprém elvitte a pontokat tőlünk – folytatta a tréner. – Ekkor még nem nagyon tudtuk bekalibrálni a csapatunkat, de az Aramis elleni idegenbeli siker után érződött rajtunk, hogy ebben a gárdában több van, mint tavaly. 14 meccsből 8-at meg is nyertünk, ezzel elégedettek lehetünk. A koronavírus minket is elért, ám ebből – számomra meglepő módon – jól jöttünk vissza. Az utolsó két meccsünk volt csak olyan, amellyel nem lehetünk elégedettek. Ugyan Berettyóújfalunak eddig csak mi voltunk képesek 5 gólt rúgni, de 7-et kaptunk, míg a DEAC elleni, december 23-i mérkőzésen már érződött a srácokon, hogy nagyon vágynak haza. Remek karakterek alkotják a brigádunkat, nagy a tettvágy bennünk, az utolsó találkozón is odatették magukat, de a Debrecen motiváltabb volt, ezért kaptunk ki.” 

„Előzetes célunk az 5-7. hely elérése volt. Harmadik helyen állunk, bár a vesztett pontok tekintetében a mögöttünk lévő két együttes megelőz minket, de abszolút előremutató a jelenlegi helyezésünk. Azt gondolom, jó eséllyel pályázunk a felsőházba jutásra, ezzel abszolút elégedettek vagyunk, de azért titkos vágyaink között szerepel, hogy dobogóért küzdjünk majd. Most hosszabb pihenőt kaptak a játékosok, otthoni edzésekkel kell majd formában tartaniuk magukat, hiszen úgy döntöttünk, hogy csak január 8-án kell Kecskeméten edzésre jelentkezniük a légiósoknak, hiszen számukra a karácsony január 6-án lesz. A magyarokkal 5-én találkozunk először, és az első meccsünk január 10-én lesz a Haladás otthonában” – zárta gondolatait Koós Károly. 

Mánya Szabolcs szerint sem ment nehezen a gárda összekovácsolódása: „Az elején szinte senki sem ismert senkit, kellett egy kis idő mire megtapasztaltuk egymás gondolatait, de azt mondhatom, hogy viszonylag hamar egységes lett a csapatunk – mondta a csapatkapitány. – Mindig van miben fejlődni, mindig tudunk valamiben pluszt nyújtani. Mind taktikailag, mind fizikálisan tudunk még előrelépni, és kell is, hogy a jövőben még jobb eredményeket érjünk el.”

„Összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel, úgy gondolom, még mi magunk sem gondoltuk volna, hogy ilyen jól fogunk szerepelni – mutatott rá Mánya. – Azt gondolom, nagyszerű eredmény, és talán fordulópont volt, mikor fordulatos meccsen 5-4-re legyőztük a Ferencvárost, míg a legrosszabb teljesítményünket egyértelműen a hazai, Berettyóújfalu elleni összecsapáson produkáltuk, ahol nagy verésbe szaladtunk bele. Az biztos, hogy nem szeretem elkiabálni a dolgokat, még sokat le kell tennünk az asztalra, hogy matematikailag is bebiztosítsuk a felsőházba jutásunkat, csak utána lehet tovább gondolkozni.”

A kiváló román válogatott játékos nyáron igazolt Kecskemétre, a társai rögtön őt választották meg az együttes csapatkapitányának, és a csapatban, illetve a városban jól érzi magát. „Nagyon tetszik Kecskemét, szeretek ott élni. Nyáron a vezetőség felvázolt számomra egy tervet, nem csalódtam semmiben sem. Örülök, hogy az SG Kecskemét Futsal klubjának tagja lehetek és remélem, hogy tavasszal tovább írhatjuk a remek szezonunkat” – árulta el portálunknak Mánya Szabolcs.

Izgalmas és érdemes lesz nyomon követni a ScoreGoal tavaszi menetelését, hiszen a Dunaújvárosból igazolt két tapasztalt játékos, Rigó László és az 51-szeres magyar válogatott Klacsák Bence januárban csatlakozhat hivatalosan is a klubhoz. Bár ők már Kecskeméten edzenek, az átigazolási szezon csak január 15-én kezdődik, utána végezhetik el a papírmunkát, és feltehetőleg január 18-án, a Nyírgyulaj ellen már be is mutatkozhatnak a Kecskemét színeiben. Velük kiegészülve sokra viheti még a gárda, akár a „titkos vágy”, a dobogó elérése is benne lehet a pakliban. 

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!