Vállalható őszt produkált, de nehéz tavasz és január előtt áll a Nagykőrösi Sólymok – évértékelő

Nem volt könnyű helyzetben az ősszel a Nagykőrösi Sólymok férfi kosárlabdacsapata, ugyanis városától távol, Kiskunfélegyházán, illetve Tiszakécskén kellett edzenie és mérkőzést játszania a gárdának. Ennek ellenére az eredményeket tekintve nem vallottak szégyent a nagykőrösiek és reális félszezont produkáltak eddig. A vezetőedzővel, Lakosa Zsolttal és a csapatkapitánnyal, Molnár Miklóssal értékeltük az eddigieket.  

„A csapat eddigi teljesítménye nem volt rossz – kezdte évértékelőjét Lakosa Zsolt vezetőedző. – Voltak bravúros, illetve szép sikereink is, előbbi kategóriába sorolnám a Baja idegenbeli legyőzését, míg utóbbiba a Veszprém, a TF, valamint a PVSK elleni győzelmeket. Szoros, de vállalható vereségeink is voltak, mint például a Vasas vagy a MEAFC ellen idegenben, vagy a Nyíregyháza és a Honvéd ellenében hazai pályán. Emellett sérülések miatt kevés emberrel tisztesen helytálltunk, végül nagyarányban kikaptunk a BKG-tól, ám a sor végén meg kell említeni az egyetlen, igazán fájó vereségünket is, melyet az MTK otthonában szenvedtünk el, ott győznünk kellett volna.” 

Lakosa Zsolt

A tréner szerint lehetne jobb is a helyzetük, de csalódottságra semmi okuk sincs:

„Kis szerencsével állhatnánk előrébb is, de teljesen reális a helyzet – fejtette ki Lakosa Zsolt. – Mint mindenkinek, nekünk is rengeteg problémánk volt a kialakult vírushelyzettel. Úgy gondolom, a legszerencsétlenebb helyzetben mégis mi voltunk, ugyanis csak mi nem tudtunk se játszani, se edzeni a saját városunkban. Általában 20 óra 30 perckor kezdődtek a foglalkozásaink Kiskunfélegyházán vagy épp Tiszakécskén. Onnan mindenki későn ért haza, sokan közülünk a fővárosban laknak, ők ilyenkor rendre csak éjfél után térhettek nyugovóra. Voltak covidos, karanténos játékosaink is, de ebben a többi csapat is hasonló cipőben járt” – összegezte a szakember.

„Hála a csapat körül dolgozó menedzsmentnek, jó körülmények között dolgozhatunk és erősíteni is sikerült, Kovács Soma személyében rendkívül jó kosárlabdázót tudtunk magunkhoz csábítani. Összeszokott társaságot alkotunk, minden játékosunk munka vagy iskola mellett kosárlabdázik, a kőrösi szurkolók nagy örömére. Hogy miben szeretnénk előre lépni? Csapatomban szinte mindenki edző. Az ország elit klubjaiban dolgoznak (MAFC, Vasas, Óbudai Kaszások, Honvéd, Mercedes KA, Nagykőrös). Azt szeretném, ha mindig látnák magukat kívülről, és nem követnék el azokat a szamárságokat, amiktől edzőként is égnek állna a hajuk” – mondta Lakosa Zsolt, aki a jövőt illetően még megjegyezte, hogy nem vár egyszerű folytatás a csapatára, amely januárban három idegenbeli meccsel (Honvéd, Veszprém, MAFC) kezdi a tavaszi szezont, ráadásul egyik találkozón sem a Nagykőrös az esélyes. 

Az együttes rutinos csapatkapitányát, Molnár Miklóst is megkérdeztük, hogyan látja az eddigi teljesítményüket: 

„Nagyon furcsa első félév van mögöttünk, több elmaradt mérkőzéssel, és a sérülések sem kerültek el bennünket – kezdte Molnár Miklós. – Ez minden csapatra igaz volt a bajnokságban, így sokszor nem feltétlenül reális eredmények születtek. A legtöbb mérkőzésen mi sem tudtunk teljes csapattal kiállni, így nehéz is elvárásokat megfogalmazni. Hiányérzet csak az évvégi teljesítményünkkel kapcsolatban van bennem, az utolsó négy mérkőzésünket sorozatban elveszítettük, pedig mindegyiken volt keresnivalónk.”

Molnár Miklós

A csapatkapitány azt is elárulta, miben látja a problémát: „Alapvető gondunk volt, hogy sem edzeni, sem mérkőzést játszani nem tudtunk a saját otthonunkban, Nagykőrösön, ez megnehezítette a felkészülésünket. Volt, hogy betegséghullám érte el a csapatot, ami miatt mérkőzést is kellett halasztanunk. Minket ráadásul különösen sújtott, hogy a zártkapus meccsek miatt népes szurkolótáborunk nélkül kellett játszanunk. Védekezésben és támadásban is van miben előre lépnünk. Nagyon remélem, hogy teljes csapattal tudunk edzeni és játszani mostantól. Ez sokat segítene abban, hogy védekezésben igazán össze tudjunk csiszolódni, rengeteg egyéni, és kommunikációs hibát vétünk, és ez már fontos győzelmekbe is került. Támadásban egymásnak kellene több helyzetet teremtenünk, így még kiszámíthatatlanabbak lehetnénk, de bízom a jó folytatásban” – fogalmazott Molnár Miklós. 

A Nagykőrösi Sólymok csapata már gőzerővel a tavaszra készül. Az együttesre nem várnak egyszerű feladatok a közeljövőben, januárban rögtön zsinórban három idegenbeli mérkőzéssel kell számolnia. Összességében hétszer kell pályára lépniük a nagykőrösieknek ebben a hónapban, többek között a második Vasassal és a harmadik helyezett Salgótarjánnal is találkozni fognak hamarosan.

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!