A Kecskeméti RC a fővárosi Pénzügyőr SE-t fogadta hazai pályán, szerdán 19:00-kor. Egészen az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy elveszi a fővárosiak veretlenségét a KRC, de végül a Pénzügyőr bírta jobban az idegek harcát, és 3:2-re megnyerte a több, mint 2 órás találkozót.

Az első szettben a Kecskemét kezdett jobban, 2 gyors pontot ütöttek a hazaiak, nem sokáig birtokolták azonban az előnyt, rögtön egyenlített a Pénzügyőr 2:2. Sok hiba és rövid labdamenetek jellemezték ezt a játékrészt, 11:11-ig nem is tudott elszakadni egymástól a két együttes, aztán védekezésben extázisba jöttek a fővárosiak, és zsinórban 4-szer is pontot érően blokkoltak, 11:15. Dávid Zoltán időt kért, hogy megtörje a vendégek lendületét, azonban a timeout után sem volt számukra megállás, nagyon simán nyertek 25:18-ra.

A második játékrészre már összekapták magukat a kecskemétiek, rögtön 4:1-gyel nyitottak. Ezt az előnyt azonban nem sikerült sokáig őrizni, nem sokkal később újra egál volt, 5:5. 10:10-ig fej-fej mellett haladtak a felek, majd a Pénzügyőr meglépett 2-vel, 10:12. Az első szettel ellentétben viszont most nem tört meg a Kecskemét, és előbb egyenlített, majd pár labdamenettel később már 2 pontos vezetésre is szert tett, 18:16. Ezt a hátrányt még könnyedén ledolgozta a fővárosi együttes, valamint fordított is, de hiába volt a meccslabda a fővárosiak kezében, nem tudtak élni vele, 24:24. A második szettet végül óriási csatában a KRC nyerte 29:27-re. 

A harmadik etapban a kezdetektől fogva szorosan követték egymást a csapatok, hol az egyik vezetett, hol a másik, de 2 egységnél nagyobb fórt egyikük sem tudott összehozni. A végjátéknak 23:23-mal vágtak neki a felek, teljesen nyitott volt még a szett, de végül a Pénzügyőr bírta jobban a nyomást, és zsinórban két pontjának köszönhetően lezárta a harmadik felvonást, 23:25. 

A negyedik szett eleje megint nem a Kecskemétről szólt, egészen 11:13-ig hol 1-gyel, hol 2-vel vezettek a fővárosiak. A hírös városiak azonban nem adták fel, így előbb egyenlítettek (15:15), majd végül tükörsimán megnyerték a szettet 25:20-ra, életben tartva ezzel győzelmi esélyeiket

A mindent eldöntő ötödik játszmában 6:5-ig vezetett a Kecskemét, aztán egy pillanat alatt fordítani tudott a Pénzügyőr, 7:6. Dávid Zoltán ekkor időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. Ez a jelek szerint sikerült is, hiszen összeszedték magukat a kecskeméti srácok, és már csak egy pont hiányzott a győzelmükhöz, 14:12. Ezután jött a dráma, a KRC-nek többször is meccslabdája volt, ám nem sikerült lezárnia a meccset, ami megbosszulta önmagát, 17:17-nél a Pénzügyőr ütött 2-t gyors egymásutánban, és megnyerte a mérkőzést, 17:19.

Dávid Zoltán vezetőedző (KRC): – Van előrelépés játékban az eddigi meccsekhez képest, viszont az ötödik szettben 10 pont után nem szabad olyat hibázni, hogy potya labdát átjátszunk, meg a meccslabdát egyes blokknál nem támadjuk be ilyen szinten, ez rányomta a bélyegét a mérkőzésre. 

Jókay Zoltán vezetőedző (Pénzügyőr): – Klasszisokkal jobban játszott a Kecskemét, mint például a MAFC ellen, én csak gratulálni tudok nekik. Rajtunk nagyon látszott, hogy rég játszottunk ilyen tétmeccset. Nem voltunk a helyzet magaslatán, nem voltunk elég határozottak, amit szépen kihasznált a Kecskemét. Az elkövetkező két hónapban sokat fogunk játszani, remélem a teljesítményünk is javul majd.

KRC – LV Pénzügyőr SE 2:3 (18:25 [18’], 29:27 [31’], 23:25 [25’], 25:20 [24’], 17:19 [22’])

A KRC pontszerzői: Nagy 13, Gebhardt 21, Krupánszki 16, Kaszap 7, Rabeka 7, Kandulinski 24.

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?