Győzelemmel nyitotta az évet a KTE-Piroska Szörp

Péntek este rendezték a KTE-Piroska Szörp első mérkőzését 2021-ben. Bencze József csapata a Békés otthonába látogatott a férfi kézilabda Liga Kupában. A találkozót jobban kezdték a békésiek, de a Kecskemét még az első félidőben fordított és meg is nyerte a meccset (24-27). 

A két együttes eddig kétszer találkozott egymással a 2020/21-es szezonban, mindkétszer kupameccsen. Szeptember elején a Liga Kupában, szeptember végén a Magyar Kupa második fordulójában győzte le ellenfelét hazai pályán a KTE.

A pénteki találkozót – mely 2021-ben mindkét csapatnak az első volt – jobban kezdte a Békés. A csapat házi gólkirálya, Haszilló vezérletével gyorsan 3-0-ás előnyre tett szert a hazai gárda. Négy perc telt el a meccsből, mire a kecskemétiek is betaláltak, Füstös vette be Pankotai kapuját, majd Országh két góljával és Tóth Norbert sikeres ziccerével már egalizált is a Kecskemét, 4-4. A vezetést azonban ekkor még nem tudta átvenni Bencze József csapata, köszönhetően annak, hogy könnyű helyzetet hibáztak el. Sok kapufát láthattunk itt is-ott is, illetve a kapusteljesítmények is kimagaslók voltak, a vendégeknél Szél mutatott be bravúrokat. Sokáig tehát fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a meccs 27. percének legelején – először – már a KTE-nél volt az előny Csordás gólja után, 11-12. A félidőig ezt megtartotta, sőt még egyet rá is tett a hírös városi együttes, 12-14-es eredménnyel mentek öltözőbe a felek.

A második játékrész elején úgy tűnt, minden kérdést le akar zárni a KTE-Piroska Szörp. Ezúttal a kecskemétieknek sikerült 4-0-val kezdeni a felvonást, az első békési gólt Varsandán érte el a 34. percben, 13-18. A legnagyobb előnye 7 gól volt a vendég gárdának, 14-21 után eldőlni látszott a mérkőzés, de a Békés máshogy gondolta. Nagy futásba kezdett Papp Bálint legénysége, és előbb 17-21-re, majd 20-22-re is felzárkózott. Ennél közelebb azonban nem tudott ellenfeléhez érni a Békés. A találkozón egyébként még az első játékrészben hetesből megszerezte élete első gólját a felnőttek között a KTE fiatalja, Szeverényi, aki a végén mezőnyből is betalált. A Kecskemét az utolsó tíz percet 5-4-re, míg a mérkőzést 24-27-re megnyerte. 

Érdekesség, hogy a két csapat szeptember eleji Liga Kupa meccse is hasonló végeredménnyel zárult, akkor a Messzi István Sportcsarnokban győzött 27-24-re a Kecskemét. 

Papp Bálint vezetőedző (Optimum Solar-Békési FKC): – Mind a két csapat a héten kezdte el a felkészülést a tavaszi szezonra, ez meglátszott ezen az összecsapáson. Érettebb és előrébb tart jelen pillanatban a Kecskemét. A meccs elejét jól kezdtük, majd beragadtunk, az első félidő végén és a második elején volt egy húszperces periódus, amely során egyértelműen dominált a KTE és el is döntötte a győzelem sorsát. A rutinosabb együttes megérdemelten nyert, további sok sikert kívánok a kecskemétieknek! 

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Az év eleji forma látszott mind a két csapaton, a hazaiaknál és nálunk is volt jó és rossz periódus is a meccsen. A találkozó elején kerestük a helyünket a pályán, sok hibával kézilabdáztunk. A nyitott védekezéssel sikerült rendezni a sorainkat hátul, ezzel együtt előrefelé is feljavultunk. A második félidőben már jó tempót mentünk és sikerült olyan előnyre szert tenni, amit a végéig megtartottunk. Örülök, hogy senki sem sérült meg.  

Optimum Solar-Békési FKC – KTE-Piroska Szörp 24 – 27 (12 – 14)

Férfi kézilabda, Liga Kupa, H-csoport, 5. forduló
2021. január 8., péntek, 18.00
Békés, Városi Sportcsarnok
JV: Bába Sándor, Horváth Péter

A kecskeméti gólszerzők: Horváth A. 5 (2), Csordás 5, Füstös 5, Országh 3, Bíró 2, Szeverényi 2 (1), Valaczkai 2, Tóth N. 1, Kátai 1, Mazák 1. 

Kiállítások: 12 perc, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!