Komoly átalakuláson ment keresztül az elmúlt években egyre nagyobb sikereket elérő kecskeméti kerékpáros klub. A legfontosabb változás, hogy több évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Kecskeméti Első Sor Egyesület és az MKB Bank. A csapat új neve MKB Cycling Team. 

Az egyesület mögöttünk hagyott 2020-as évéről, a változásokról és a tervekről a csapat igazgatójával, Sáfár Tamással beszélgettünk: 

„Ahogyan mindenkinek, úgy minden csapatnak is elég kettős, inkább negatív éve volt az előző – kezdte Sáfár Tamás.– Számunkra vegyes volt 2020. A srácok a megtervezett munkát elvégezték, 15-20 ezer kilométert tekertek le, ez is mindent elmond arról, hogy a sikereket ebben a sportágban sem adják könnyen. A szakmai munkával és a versenyzőink teljesítményével maradéktalanul elégedett vagyok. Amit lehetett, azt kihoztuk az előző – pandémiával sújtott – évből.” 

„Ami a nemzetközi versenyeket illeti, a vírus miatt nem rendezték meg a legtöbb komoly versenyt, de egy U17-es szerbiai tálentum versenyen így is el tudtunk indulni. Ezt a háromnapos megmérettetést a kecskeméti Radics Milán nyerte. Ez volt a legnagyobb sikere az egyesületünknek tavaly! A hazai versenyek közül az országos bajnokságoknak csak egy részét tudták lebonyolítani, de szinte kivétel nélkül éremmel, érmekkel jöttünk haza ezekről a versenyekről. Csenki Csongor U19-es kategóriában elindult a magyarországi Világkupán is, ez szintén nagy siker számunkra” – sorolta a KES igazgatója, aki hozzátette, a kecskeméti egyesületben 15 igazolt utánpótláskorú kerékpáros sportol, de a közösségük ennél sokkal nagyobb, aki Kecskeméten és környékén az utcán jár, szinte biztosan találkozik Kecskeméti Első Soros bringásokkal. „Megpezsdült a régiónkban a kerékpáros élet, ez összefüggésben áll a csapatunk sikereivel és a rendezvényeinkkel” – tette hozzá Sáfár Tamás. 

A klub nagy átalakuláson ment keresztül az elmúlt időben, az egyesületvezető portálunknak ezekről a változásokról is beszélt: 

„A Kecskeméti Első Sor együttműködési megállapodást kötött az MKB Bankkal, így 2021-ben már MKB Cycling Team néven állunk rajtvonalhoz. Hosszútávú megállapodásról van szó, és erre büszkék vagyunk, mert ez a közös munka számunkra nagy biztonságot fog nyújtani a tervezhetőség szempontjából. A klubunk tevékenységének fókuszában továbbra is az utánpótlás marad, de az elképzeléseink kibővültek és az U19-ből kilépő fiataloknak is lehetőséget adunk” – folytatta Sáfár Tamás, aki ezt bővebben is kifejtette:

„Több sportolót is igazoltunk, például Debrecenből Kecskemétre tette át székhelyét egy U19-es válogatott sprinter, egy szekszárdi, korábbi országos bajnok kerékpáros, illetve több hegyimenő. Kialakult így nálunk egy 13 fős U23-as csapat, amely egyedülálló Magyarországon. Azért is gondoltuk ezt a projektet fontosnak, mert a 18 év körüli fiatalok nagy döntések előtt állnak az életben, mi nekik próbálunk segíteni, és élharcosok vagyunk abban a tekintetben, hogy minél több tehetséges sportolót megpróbálunk benntartani a magyar kerékpáros rendszerben, hogy őket nemzetközi karrierhez segítsük. Emellett a szakmai stábunk is bővült, az U23-as sor szakmai irányítója Blazsó Márton lett, a fiatalabb korosztályokat a már nemzetközi szinten is ismert, Szabó Ádám vállalta.” 

Az MKB Cycling Team kerékpáros mezének látványterve

„Ami az egyesületünk 2021-es céljait illeti, U17-ben biztosan nagyon erősek leszünk, nemzetközi versenyeken szeretnénk majd indulni és kimondott célunk, hogy dobogós helyeknek, akár bajnoki címeknek örülhessünk. Az U23-nál más a helyzet, de náluk is nemzetközi, alapvetően közép-európai versenynaptár szerint tervezzük az esztendőt. Nekik még bele kell erősödniük majd ezekbe a versenyekbe, de biztos vagyok abban, hogy ez gördülékenyen fog menni. Meghívásunk is van már egy lengyel-cseh-szlovák-magyar közös rendezésű, négy szakaszból álló bajnokságra. Nagyon szeretnénk az U23-as korosztállyal is eredményesen szerepelni, ez reális cél is” – zárta gondolatait Sáfár Tamás.

Sáfár Tamás, a KES igazgatója

Az MKB Bankkal való több évre szóló együttműködés egyedülálló lehetőséget és tervezhető jövőt biztosít a kecskeméti székhelyű kerékpáros csapat számára. A fiatal bringások, az itáliai prémium kerékpármárka, a Colnago nyergében bizonyíthatnak a jövőben (nyitókép). A kiegészítőket a csehországi Force szállítja, a versenyzésre alkalmas kerékszetteket a lengyelországi JAGU biztosítja, a professzionális kerékpáros ruházatot a hazai GESU Bikewear, az utazó ruházatot a szintén hazai 2Rule sportmárka szállítja. A csapat kísérőautója egy Skoda Octavia lett, a sportolók egy Ford kisbuszban utazhatnak a versenyek, edzőtáborok helyszínére.

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?