Kosárlabda: Több hiányzója ellenére is jól küzdött, ám alulmaradt Veszprémben a Nagykőrös

A Honvéd elleni meccs után megint nehéz idegenbeli túra várt a Nagykőrös Sólymok férfi kosárlabdacsapatára, amely szombaton a jó erőkből álló Veszprém otthonába látogatott. A találkozó első és negyedik negyedét a nagykőrösiek nyerték, ám mégis vereséget szenvedtek (100-87).   

A Veszprém négymeccses győzelmi szériával várta a szombati találkozót, míg a Nagykőrös legutóbb december elején nyert utoljára, azóta háromszor alulmaradtak Lakosa Zsolt fiai. Emiatt, illetve azért is a veszprémiek számítottak esélyesebbnek, mert a Sólymok csapata négy emberét (Jókai Mátyást, Jenei Gergőt, Tóth Márkot és a Kónya Leventét, akinek csapata, a KKC szombat délután a Kesport TV kamerái előtt lépett pályára) is nélkülözni kényszerült.   

A hazaiak légiósa, Dukic szerezte meg a találkozó első kosarát, amire a Nagykőrös fiatalja, Bartos válaszolt gyorsan. A meccs első hármasát Lakosa Ákos révén a vendégek szerezték, mellyel átvették a vezetést. Ezt sokáig tartották is, sőt a csapatkapitány, Molnár Miklós hárompontosával már nyolccal, 10-18-ra vezetett a Nagykőrös. Innen jól zárkóztak a dunántúliak, egymás után három triplát is bevertek, mellyel az előny már ismét náluk volt, 24-23. A hárompontosok meccsén Lakosa Ákos is elsüllyesztett még egy távolit, újra vezetett a Nagykőrös, a negyed 25-29-cel zárult. 

A fehérvári nevelésű, Veszprémben kosarazó Szűcs Péter hármasával folytatódott a színvonalas mérkőzés, majd Dukic ziccerével már a hazaiak álltak jobban, 32-31. Ezután majd’ négy percig nem tudott pontot szerezni a Nagykőrös, s Baksa Szabolcs együttese már tízpontos előnyre tett szert. Ezután ismét Lakosa Ákos volt eredményes, majd Fehér Péter és Kovács Soma is betalált, de a Veszprém nem lassított és Madár, illetve Dukic vezérletével tartotta tíz pont közeli előnyét, 50-41. 

Hazai triplával indult a második félidő is, majd a tavaly még Kecskeméten játszó és élvonalbeli kerettagságig jutó Orgona kosarával növelte előnyét a Veszprém. A Nagykőrös triplaszázalékban nem tudta felvenni a kesztyűt ellenfelével, míg a hazaiak ihletett formában dobálták a sikeres hármasokat (összesen 15 trojkáig jutottak), és hamarosan már több mint tíz egység volt a két csapat közti különbség. Sőt, a harmadik negyed második felében csak négy pontig jutott a Sólymok együttese, ezt kihasználva már a húszat is közérakta a Veszprém, 80-60. 

A záró tízpercet 12-0-val indította a vendéglátó, mellyel végérvényesen is eldőlt a találkozó, többek között Orgona jó játékával már 92-60-ra vezetett a veszprémi brigád. A nagykőrösiek becsületesen küzdöttek, és a nagy hazai rohamra hasonló futással tudtak válaszolni, 13-0-t produkáltak ezután a Sólymok, de a különbség már nagy volt. Végül a háromszámjegyű pontmennyiséget is elérték a hazaiak, miután az első után a másodikban is 50 pontot termeltek. A végeredmény 100-87 lett.

A Nagykőrös legközelebb jövő kedden lép pályára, amikor a MAFC otthonába fog látogatni. 

Lakosa Zsolt vezetőedző (Nagykőrösi Sólymok KE): – A legutóbbi, Honvéd elleni gyenge játékunk és nagy vereségünk után erre a mérkőzésre a négy hiányzónk tudatában úgy érkeztünk meg, hogy edzésként fogtuk fel. Fontos célunk volt, hogy előre lépjünk támadásban és védekezésben is, hogy majd megnyerjük azokat a soron következő meccseket, amik nyerhetőbbek lesznek. Azt gondolom, ez a tervünk sikerült, a találkozó több periódusában eredményesen játszottunk. Összességében nagy különbség volt a két együttes között, de hasznosnak vélem ezt az összecsapást, mert sikerült a játék több elemében fejlődnünk. Bízom abban, hogy ebből tudunk majd erőt meríteni és azokat a meccseket be fogjuk húzni, ahol kötelező lesz a győzelem.     

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém – Nagykőrösi Sólymok KE 100 – 87 (25 – 29, 25 – 12, 30 – 19, 20 – 27) 

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, 15. forduló
2021. január 9., szombat, 17.00
Veszprém, Március 15. Sportcsarnok
JV és MKOSZ ellenőr: Tóth Kálmán, Esztergályos Róbert, Csák Máté Károly (Herczeg Ágoston)

Veszprém: Dukic 31/3, Szűcs P. 15/12, Szabó P. 16/6, Madár 17 /15, Orgona 15/3. Csere: Birkás 6/6, Glatz -, Gaál -, Sipos -. Edző: Baksa Szabolcs

Nagykőrös: Kovács S. 18/3, Lakosa Á. 20/9, Fehér 18/6, Bartos 11, Mácsai 8. Csere: Kakulya 3/3, Szrapkó -, Mester M. -, Molnár M. 9/6. Edző: Lakosa Zsolt

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!