Nagyot küzdött, de végül kikapott vasárnap a Kecskeméti KC

A KKC a Szegeddel csapott össze a Női Amatőr NBI. Zöld csoportjának 12. fordulójában. A KKC-nek ezúttal nem sikerült a bravúr, a Szeged nyerte a találkozót 62-53-ra.

Az első negyed egy darabig rendkívül izgalmas volt, hiszen egészen a 8. percig fej-fej mellett haladtak a felek, folyamatos pontváltások követték egymást, 9-9. Horváth G. büntetőivel, valamint triplájával sikerült meglépnie 6-tal a hazaiaknak, ezt azonban “nem hagyta szó nélkül” a KKC, előbb Urbán süllyesztett el egy hármast, majd Burján dobott be egy ziccer, 15-14.

A második etap elején gyorsan fordítani tudott a Kecskemét Horváth A. hárompontosával, 16-19. A kecskemétiek ezt követően egészen az etap végéig birtokolták a vezetést, de ekkor rákapcsolt a hazai együttes, és gyorsan fordítani tudott, így a nagyszünetre 4 pontos előnnyel mehetett, 31-27. 

A harmadik játékrész elején bennmaradt az öltözőben a KKC, így a hazaiak összehoztak egy 13-2-es futást 4 perc leforgása alatt, 44-30.A kecskemétiek mindent megtettek, hogy felzárkózzanak, de dobásaik nem ültek, és védekezésben is többször hibáztak, 7-nél közelebb nem tudtak kapaszkodni ellenfelükhöz, így az utolsó negyedet 10 pontos hátrányból várhatták, 51-41. 

Az utolsó felvonásban sokáig kellett várni, hogy beinduljon a pontgyártás, ugyanis Bibok és Perényi elsőperces kosarai után a következő a 4. minutumban született, 55-43. Az utolsó percekig a folyamatos pontváltások miatt nem tudott közelebb kerülni 10-nél a Kecskemét, majd Kiss dobott be zsinórban két ziccert újraélesztve a kecskeméti reményeket, 59-53. A bravúr azonban nem sikerült, már csak a Szeged szerzett pontot, 62-53.

Kónya Levente vezetőedző (KKC): – Kijött a fáradtság a lányokon, 2 nap alatt 2 meccset is kellett játszanunk. Tegnap remekül sikerült a mérkőzés, és ma sem lehet panasz a lányok teljesítményére, de ma sajnos nem tudtunk nyerni. Gratulálok mindkét csapatnak!

Szegedi Kosárlabda Egylet – Kecskeméti KC 62-53 ( 15-14, 16-13, 20-14, 11-12)

A KKC pontszerzői: Kiss 9, Burján 4, Bibok 9, Pettner 8, Fekete 6, Horváth A. 9/3, Urbán 3/3, Tasi 5

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!