Kosárlabda: Nyeretlen csapat legyőzésével folytathatja kiváló hazai szériáját a Kecskemét

Kétnaponta jönnek a mérkőzések a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára, amely a szombati találkozója után hétfőn már a Jászberényt fogadja hazai pályán a férfi kosárlabda NB I-ben. Kezdés 17 órakor.

Sűrű menetben kell helytállnia a kecskeméti férfi kosarasoknak, hiszen két-három naponta kőkemény találkozók várnak rájuk. A sorozat előző szerdán kezdődött, amikor nagy csatában Fehérváron maradt alul Váradi Kornél legénysége, majd szombaton hazai pályán magabiztos teljesítménnyel az Atomerőműt fektette két vállra, de a csapatnak sok ideje nincs a pihenésre, hiszen hétfőn a Jászberényt, két nappal később a Szolnokot fogadja, majd pénteken a Szolnokhoz látogat majd.

A soron következő Jászberény elleni összecsapás sokak szerint könnyűnek ígérkezik a KTE számára, már csak azért is, mert ha a tabellára nézünk, akkor azt láthatjuk, hogy a kék-fehérek mind a 13 eddigi meccsüket elveszítették, de azért korántsem szabad előre elkönyvelni a hírös városiak sikerét. Már csak azért sem, mert a Jászberény hatalmas átalakuláson ment keresztül az elmúlt időszakban. A két legnagyobb erősítésük a korábbi kecskeméti játékos James Kinney, illetve a 210 cm-es horvát center Mladen Primorac leigazolása volt. Mindketten 15 pont fölött termeltek a Pécs elleni hétvégi vereség során.

Ami óriási probléma, és amit az új edző, Patai Benjamin nem biztos, hogy rendbe tudott még tenni, amióta Jászberényben dolgozhat, az a gárda védekezése. Szombaton zsinórban a nyolcadik alkalommal tudott 100 pont fölé jutni az aktuális ellenfele a Jászberény ellen. A legtöbb, amit a berényiek eddig kaptak, az a Szeged elleni 125 volt. A Kecskemét nagy erőssége ugyanakkor pont a védekezés, és az, hogy a lilák igencsak rá tudják erőltetni akaratukat az ellenfelekre. Jó példa erre az elmúlt két meccs, amely során a két dobógép csapatot, az Albát és a Paksot is kevés ponton tartották (66 és 72).

A találkozó furcsa időpontja amiatt alakult így, mert január 3-án ezt a meccset elhalasztották amiatt, mert az egyik jászberényi játékos pozitív koronavírustesztet produkált.

Hétfőn kiderül, mely csapat lesz fáradtabb és melyik tudja jobban ráerőltetni a másikra az akaratát. A találkozó esélyese egyértelműen a hazai pályán kiváló formát mutató Kecskemét, míg a Jászebrény az első győzelmét szeretné megszerezni.

A kesport.hu stábjának tippje: 14 ponttal győz a Kecskemét

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét):Teljesen átalakult csapat fog hozzánk érkezni hétfőn, mint amelyik a bajnokságban eddig szerepelt, ugyanis decemberben több játékost is igazolt a Jászberény. Fontos lesz, hogy ellenfelünk légiósait megtartsuk, és egy az egyben jól védekezzünk ellenük. A szombati és a hétfői meccs között a regenerációra helyezzük a hangsúlyt, hogy a berényiek ellen a lehető legjobb erőállapotban léphessünk pályára. Egyértelműen a győzelem a célunk!

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Jászberényi KSE

Férfi kosárlabda, NB I/A, 11. forduló
2021. január 11., hétfő, 17.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
JV és MKOSZ ellenőr: Praksch Péter Árpád, Csabai-Kaskötő Brigitta, Makrai Márton (Balogh László György)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!