Kosárlabda: Ötmeccses nyeretlen szériáját törheti meg a MAFC otthonában a Nagykőrös

Kedd este a pár éve még első osztályban szereplő, idén a másodosztályban is gyengélkedő MAFC otthonában lép pályára a Nagykőrös férfi kosárlabdacsapata. Kezdés 20 órakor.

Az elmúlt hetekben nem mutat jó formát a nagykőrösi kosárlabdacsapat, amely legutóbb még december elején tudott győzni, azóta azonban zsinórban ötször is vereséget szenvedett. Legutóbb – 2021-es első mérkőzésén – a Honvéd, majd előző szombaton a Veszprém otthonában is alulmaradt Lakosa Zsolt legénysége.

A Veszprém elleni találkozón négy hiányzója is volt a kőrösi csapatnak, és ahogyan a vezetőedző is fogalmazott portálunknak a meccs után, a veszprémi találkozót edzésnek fogták fel. Fontos, hogy főleg védekezésben előre lépjen a Nagykőrös, mert az elmúlt időszakban rendre sok pontot kaptak. Veszprémben is ez volt a helyzet (100 pontot termeltek a hazaiak), ám Lakosa Zsolt meglátása szerint sikerült fejlődnie a gárdának csapatjátékban, és készen állnak, hogy a nyerhetőbb mérkőzéseket behúzzák.

Ilyen kategóriába tartozhat talán a MAFC is, bár ki gondolta volna ezt a szezon előtt arról a csapatról, amely nem is olyan régen még az élvonalban szerepelt. Ám a fővárosiak csupán a 11. helyen állnak a tabellán, egy hellyel a Sólymok együttese mögött, és a MAFC eddigi tíz meccséből hetet elveszített, csak a Miskolcot (azt kétszer) és a Honvédot tudta legyőzni, utóbbi bravúrgyőzelem volt.

Egy biztos, a fővárosiak hasonlóképpen gondolkozhatnak, mint a nagykőrösiek, miszerint ez a meccs – az előzőekhez képest biztosan – a nyerhetőbbek közé tartozik, ez pedig kiélezett összecsapást ígér. A mérkőzésről szöveges összefoglalóval jelentkezünk majd!

Lakosa Zsolt vezetőedző (Nagykőrösi Sólymok KE):Sok mindentől függ a keddi találkozó. A MAFC az eddigi bajnokságban a gyengébb arcát mutatta, de most több játékosuk visszatért a sérüléséből. Úgy gondolom, hogy ha jól játszunk és megfelelő dobószázalékkal tudunk teljesíteni, akkor nyerhetünk a fővárosban, de ha rossz napot fogunk ki, akkor sem leszünk nagyon szomorúak, mert a fontosabb feladat majd az azt követő hétvégi, MEAFC elleni meccs lesz, amit hazai pályán meg kell nyernünk!

MAFC – Nagykőrösi Sólymok KE

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, 7. fordulóból elmaradt mérkőzés
2021. január 12., kedd, 20.00
Gabányi László Sportcsarnok
JV és MKOSZ ellenőr: Hervay Tibor, Nepp László Oszkár, Földi László (Bogárdi János)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!