Kecskemét All Stars – az elmúlt hét legjobb kecskeméti sportolói

A kesport.hu stábja szubjektív véleménye alapján ezúttal is összeállította az All Stars csapatát, amelyet azok a játékosok alkotnak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak együttesük sikeréhez, jó eredményéhez.

A hét csapatának tagjai:

Cleveland Thomas kosárlabdázó (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét):

Két nagyon fontos győzelmen van túl a kecskeméti férfi kosárlabdacsapat. Váradi Kornél legénysége szombaton a jó erőkből álló, akkor dobogós helyet elfoglaló Atomerőműt 75-72-re, míg két nappal később a Jászberényt szintén magabiztos teljesítménnyel és nagyobb különbséggel, 96-82-re győzte le. Mindkét mérkőzésen a kecskemétiek amerikai légiósa, Cleveland Thomas lett (legalább holtversenyben) a legeredményesebb játékos, mellyel joggal érdemelte ki, hogy bekerüljön az All Stars csapatunkba. A Paks ellen 15 pontot szerzett, bedobott 2 nagyon fontos triplát, leszedett 8 lepattanót, kiharcolt 6 faultot, és összességében 30-as VAL-értéket ért el, mellyel egyértelműen a meccs embere lett. Thomas két nappal később sem lassított le, a nyeretlen Jászberénynek 22 pontot termelt, már az első félidőben 17-et – többet, mint egy játékos kivételével a Jászberényből bárki a teljes meccs alatt – illetve szerzett 4 labdát és kiosztott 5 gólpasszt. A VAL-mutatót nézve még az ASE elleni teljesítményét is felülmúlva 35-ös értékkel zárt. Az is sokat árul el Thomas fontosságáról, hogy összességében ő volt a legtöbbet a pályán a két meccsen, a játéka és megbízhatósága nagy stabilitást tud adni a KTE-nek. Jó teljesítményére a héten is szüksége lesz a Kecskemétnek, hiszen az együttes szerdán és pénteken is a Falco után a legkevesebb vereséggel álló Szolnokkal fog megmérkőzni – előbb hazai pályán, majd idegenben.

Cleveland Thomas

Kiss Virág kosárlabdázó (Kecskeméti KC):

Két mérkőzésen van túl a KKC is, amely szombaton és vasárnap is pályára lépett. Kónya Levente együttesének előbb nem volt nehéz dolga a Szolnok ellen hazai pályán, amikor gálázva győzött (86-29), majd a Szeged otthonában maradt alul nagy csatában (62-53). Győztes mérkőzése miatt azonban mindenképpen kiérdemelt egy helyet a női kosárcsapat egyik tagja is a hét csapatában, méghozzá Kiss Virág nyújtotta véleményünk szerint a legjobb teljesítményt a hétvége során. A Szolnok elleni siker során 13 pontjával a második legjobbja, míg hasznosságát tekintve és 19-es VAL-értékével a legjobbja lett a mezőnynek. 5 kísérletből bedobott 3 triplát, értékesítette az összes büntetőjét és a második legtöbb lepattanót szedte, egészen pontosan 7-et. Virág a szegediek ellen sem maradt adós a jó teljesítménnyel, 9 pontjával holtversenyben a legeredményesebb kecskeméti játékos volt és emellé leszedett 6 lepattanót is. A Kecskeméti KC csapatára most kisebb pihenő vár, hiszen legközelebb csak január 24-én lép pályára Miskolcon, a DVTK csarnokában.

Kiss Virág

Szeverényi Bence kézilabdázó (KTE-Piroska Szörp):

Győzelemmel kezdte a 2021-es esztendőt a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata. A hírös városiak a Liga Kupában játszották le első idei meccsüket január 8-án, amikor a Békéshez utaztak. A találkozót jobban kezdték a hazaiak, ám a Kecskemét hamar kapcsolt, megrázta magát és a szünetre fordított, majd előnyét a második félidőben tovább növelte és végül 27-24-re nyert. A meccs hősének nyugodtan lehet Szeverényi Bencét tekinteni, aki nemrég töltötte be a 18. életévét, és ez volt csupán a második tétmérkőzése a felnőttek között. Esetében megilletődöttségről azonban nem beszélhettünk, ugyanis amikor az első játékrész végén – még hátrányban – beállt, rögtön kiharcolt egy kétperces kiállítást a védőjének, illetve ehhez még hétméteres is párosult, amit ő maga higgadtan értékesített, megszerezve ezzel első gólját a nagycsapatban. Ezután alig telt el pár másodperc, mikor a második hetesét is kiharcolta, azt már Horváth Andor lőtte a kapuba, majd hamar egyenlített és fordított is a KTE. A második félidő végén aztán az első akciógólját is megdobta a fiatal játékos, remek átlövéssel vette be az ellenfél kapuját, ráadásul pont azzal a találattal biztosította be háromgólos sikerét Bencze József legénysége. A kecskemétiek legközelebb január 22-én meccselnek majd, amikor szintén a Liga Kupában a Pick Szegedhez látogatnak (a csongrádiak valószínűleg fiatalokkal fognak majd felállni, amely ellen a bajnokságban is nagy csatára számíthat majd a KTE).

Szeverényi Bence

Kenderes Dóra röplabdázó (HÉP-Röpke SE):

Túl van első 2021-es összecsapásán a Röpke csapata is. A hírös városi női röplabdázók a Kistext otthonában szerepeltek, ahol nagyon sima 3:0-ás sikerükkel megszerezték 5. győzelmüket ebben a bajnoki szezonban. A találkozón mindössze 40 labdamenetet tudott sikerrel abszolválni a fővárosi együttes, szemben a kecskemétiek 75, sikerhez szükséges pontjával, és alig egy óra alatt vége is volt a találkozónak. Azonban ahhoz, hogy könnyű meccs legyen belőle, a Röpke jó játéka is kellett, s kiemelendő Kenderes Dóra teljesítménye, aki hatalmas lelkesedéssel röplabdázott. Magabiztossága a teljes csapatra áthatott. Gyors centertámadásaival rendre összezavarta az ellenfelet. A feladóval, együtt Dóra remekül variálta és forgatta a játékot, többször ütött a feladó mögött és igazi vezére volt csapatának. A győzelem ízét a Kistext ellen már ismeri, következő mérkőzésén újra megkóstolhatja azt Kása Róbert és Csala Bernát csapata, hiszen január 16-án, szombaton ismét a fővárosi gárda lesz az ellenfél, ezúttal Kecskeméten.

Kenderes Dóra

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotók: kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!