Kosárlabda: Elképesztő meccsen az utolsó percig vezetett, mégis kikapott a Nagykőrös

Kedd este harmadik mérkőzését játszotta le 2021-ben a Nagykőrösi Sólymok kosárlabdacsapata. Lakosa Zsolt fiai a MAFC otthonában léptek pályára, ahol 39 percen keresztül náluk volt az előny, ám a fővárosiak a legvégén, a legjobbkor átvették a vezetést és megnyerték a találkozót (71-70).

A rutinos nagykőrösi center, Mácsai pontjával indult a találkozó, amire a túloldalon az élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező Tóth Péter válaszolt. Kovács Soma triplájával és Mácsai sikeres büntetőivel kezdtek ellépni a Sólymok, majd az elmúlt hetekben kiváló formát mutató Lakosa Ákos hárompontosával és középtávolijával már 8-16 állt a táblán. A MAFC szinte minden támadását Tóth Péterre játszotta, amely nem is volt rossz döntés, 9 pontot dobott zsinórban, míg a vendégek Kovács Soma és Molnár Miklós kosaraival tartották előnyüket, 18-22-nél zárult a negyed.

Fehér Péter szépségdíjas kétpontosával kezdődött a második felvonás. A hazaiaknál Tóth Péter folytatta remeklését, illetve Biber kosarával zárkózott a MAFC, de Kovács Soma ekkor már a harmadik, Lakosa Ákos a második tripláját süllyesztette el, mellyel továbbra is magabiztosan vezetett a Nagykőrös. A fiatal Bartos ziccere után már kétszámjegyű volt a Sólymok fórja, 24-35. Kevesebb mint két perccel a szünet előtt még mindig 11-gyel ment a Nagykőrös, ám nagyon megnyomták a félidő végét a fővárosiak, és feljöttek ötre, 38-43.

Csapai és Kovács Soma kosárváltásával indult a harmadik játékrész, majd előbbi újabb kosarával már csak egy pont volt a MAFC hátránya, 46-47. Ekkor Lakosa Zsolt legénysége megint megrázta magát, Bartos szerzett labdát, a gyorsindítást Lakosa Ákos váltotta két pontra, ezután Fehér Péter is betalált, 47-53. A negyed utolsó percében megismétlődött az iménti szituáció, Bartos megint szemfülesen csent el egy labdát az ellenféltől, s ebből ezúttal Molnár Miklós dobott ziccert. A dudaszóig Kovács Soma hármasával visszaállította tízen felüli előnyét a Nagykőrös, 51-62.

A záró tíz perc elképesztően izgalmasan alakult. A szoros végjátékhoz előbb az kellett, hogy felzárkózzon a MAFC, amelynek ez hamar sikerült is. A negyedet 6-0-val kezdték a fővárosiak, ezzel visszajöttek tízen belülre. A Nagykőrös előnye öt perccel a vége előtt is még 7 pont volt, de a hátralévő időben már csak egy Fehér Péter-triplából tudott pontokat feltenni a táblára a vendég gárda, és a hazaiak óriásit küzdve az utolsó minutumba lépve előbb egyre zárkóztak, majd Csapai ziccerével – először a meccsen, a legjobbkor – már a MAFC-nál volt az előny, 71-70. Pár másodperc volt hátra, a nagykőrösiek jöhettek, melyet időkérésük előzött meg, de Bartos meccslabdája kimaradt, így az eredmény már nem változott, győzött a házigazda.

Hiába volt elátkozva a triplavonalon túlról a MAFC (húszból csak egy hármasa volt sikeres, míg a Nagykőrös kilenc trojkát is a helyére emelt), ezt mégis ellensúlyozni tudta büntetőkkel és a festékből szerzett pontokkal, no meg Tóth Péter nagyszerű formájával, a játékos 33 pontig jutott, majdnem ő dobta csapata pontjainak felét.

Szinte már megnyert meccset engedett ki a kezéből a Nagykőrös, amely így már zsinórban 6 vereségnél jár a bajnokságban. A rossz sorozatát január 16-án törheti meg a Sólymok csapata, amikor hazai pályán azt a Miskolcot fogadja majd, amelyet szintén 71-70-re győzött le a MAFC. A szombati, fontos összecsapást a Kesport TV élőben fogja közvetíteni!

Lakosa Zsolt vezetőedző (Nagykőrösi Sólymok KE):Sokáig a kezünkben volt a mérkőzés. A második félidőben kemény védekezésbe kezdtek a MAFC játékosai, ütöttek-vertek bennünket, a játékvezetők ezt engedték. Sok eladott labdába kényszerítettek így bele minket, ebből könnyű kosarakat szerzett a hazai együttes. A mérkőzés végére a fizikai teher alatt elfáradtunk, ellenfelünk szépen fokozatosan kapaszkodott fel. Labdáink voltak a győzelemhez, sajnálom, hogy ezeket nem tudtuk bedobni.

MAFC – Nagykőrösi Sólymok KE 71 – 70 (18 – 22, 20 – 21, 13 – 19, 20 – 8)

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, 7. fordulóból elmaradt mérkőzés
2021. január 12., kedd, 20.00
Gabányi László Sportcsarnok
JV és MKOSZ ellenőr: Hervay Tibor, Nepp László Oszkár, Földi László (Bogárdi János)

MAFC: Tóth P. 33/3, Csapai 13, Polgárdy 14, Biber 9, Herló -. Csere: Pfandler -, Németh B. 2, Komma -. Edző: Garai Péter

Nagykőrös: Lakosa Á. 12/6, Fehér 11/3, Kovács 21/12, Bartos 4, Mácsai 10. Csere: Molnár M. 10, Jenei -, Jókai 2, Szrapkó -. Edző: Lakosa Zsolt

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!