Kosárlabda: Jobban bírta erővel a Szolnok, elszenvedte második hazai vereségét a Kecskemét

A bajnoki címre törő Szolnoki Olajbányász csapatát fogadta szerda este a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfi kosárlabda NB I-ben. Bár hazai pályán nagyon erős a KTE az idei évad során, ezen a napon a Tisza-partiaknak minden jobban sikerült, s meggyőző fölénnyel nyertek (76-96).  

A szolnokiak kezdték meg a pontgyártást, Subotic szép betörését követően faulttal együtt dobott ziccert. 7-0-val nyitottak a vendégek, Wittmann triplájával talált be először a meccsen a KTE, de Cakarun pontjai után már 3-12 állt az eredményjelzőn, Váradi kénytelen volt időt kérni. A meccs a kecskemétieknél csereként beálló Jaramaz kosarával folytatódott, de erre Rudner válaszolt triplával, mellyel tíz volt a különbség. Warner szépen palánkra tett sikeres dobásával előbb növelték előnyüket a vendégek, majd Horti kosaraival zárkózott a Kecskemét. A negyed az ex-kecskeméti, jelenleg szolnoki védőspecialista, Kovács Péter triplájával zárult, mellyel visszaállt a tíz közte, 13-23. 

Warner hármasával, majd kétpontosával kezdődött a második felvonás, ezzel a légiós már a 10 pontnál is túljutott, míg csapata több mint kétszer annyi pontnál járt, mint a KTE, 13-28. Karahodzic és Dramicanin pontjaval zárkózhatott volna a Kecskemét, de a Szolnok nagyszerű, majdnem 70 százalékos dobóformát mutatott, aminek köszönhetően tartotta fórját. A negyed felénél beszórta a hetedik hármasát is a Szolnok, erre Wittmann válaszolt második trojkájával. Ezután a csapatkapitány labdaszerzéssel jeleskedett, s Thomas ziccere után már a pirosmezesek kértek időt, 31-39. Ez hatásos is volt, Badzim és Rudner hármasaival már a félszázat is elérte az Olajbányász. A szünetre 38-51-gyel vonultak a felek. 

A félidőben a hazaiaknál Derasimovic volt a legeredményesebb, ám a Szolnok a hárompontosvonalon túlról és a festékből is több pontot szerzett, ennek köszönhetően sokkal jobban állt ellenfelénél.

Karahodzic szép figura után szerzett pontokat a második félidő elején, de erre három zsinórban elért kosárral reagált az Olajbányász, 40-58-nál Váradi azonnal időt kért, hogy ne ússzon el a meccs már itt. Ekkor még meg tudta gátolni a Kecskemét, hogy húsz egységnyi legyen a szakadék a két együttes között, de a találkozó 26. percében már nem, a hírös városban 9 évet lehúzó Pongó ziccerével 44-65 volt az állás. Ekkor belehúztak a lila-fehérek, Dramicanin egymás után három triplát is a helyére emelt, mellyel új élet költözött a KTE játékába, Váradi fiai visszajöttek 13 pontra, a negyed utolsó perce azonban megint a vendégeknek sikerült jobban, 56-74. 

Juhos sikeres középtávolijával indult a záró tíz perc, illetve Badzim ötödik hárompontosával már ismét húsz fölött volt a különbség, 58-81. Jaramaz hozta vissza húszra csapatát, míg Wittmann büntetőivel és Derasimovic kosarával benézett húszon belülre a KTE, 68-85. Becsületesen küzdött a házigazda, de az idő vészesen fogyott, s esélyük a fordításra már nem volt. A végén jöttek mindkét oldalon a fiatalok is, a hazaiaknál Lukács Döme 5 percet kapott, míg az utolsó minutumban Cserkó Krisztián életében először lépett pályára az élvonalban. A végeredmény 76-96 lett.

A lila-fehérek az Alba elleni vereség után másodjára kaptak ki odahaza a 2020/21-es szezonban. A két csapat pénteken ismét összeméri erejét, akkor a Szolnok otthonában fognak találkozni. 

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – Öt nap alatt játszottunk három mérkőzést és a csapatom mind a három találkozón maximálisan odatette magát. Ez a mai napon ennyire volt elég. A szolnokiak remek dobóformát fogtak ki, minden bement nekik és sokkal dinamikusabbak voltak, mint mi. Ellenfelünk a játék minden elemében jobb volt. Dolgozunk tovább, most gyorsan kell regenerálódnunk és a jövőben – ebből a mérkőzésből is tanulva – jobban kell játszanunk!  

Nemanja Jaramaz játékos (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – Mindenekelőtt gratulálni szeretnék a Szolnoknak, jobb volt ma nálunk. Úgy készültünk erre a találkozóra, hogy meg akartuk nyerni, mert minden meccs fontos számunkra és a topcsapatok ellen is a sikerért lépünk pályára. Vereségünk okát abban látom, hogy sokkal intenzívebben játszottak a vendégek. A mai napot el kell felejtenünk, ki kell magunkat pihenni, mert két nap múlva, pénteken már Szolnokon játszunk a Tisza-partiakkal, ahol javítani szeretnénk.  

Gasper Potocnik vezetőedző (Szolnoki Olajbányász): – A játékosaim jó hozzáállással, végig koncentráltan kosárlabdáztak. Mindent megtettek a pályán, amit a meccs előtt megbeszéltünk, ennek köszönhetően jól tudtunk rotálni, ami ebben a sűrű menetben nagyon fontos volt. A kecskemétiek jó csapatot alkotnak, ám rajtuk jobban látszott a fáradtság. Pénteken ismét a Kecskeméttel fogunk megmérkőzni, addig számunkra is a regeneráción lesz a hangsúly. 

Angelo Warner játékos (Szolnoki Olajbányász): – Nehéz meccs volt mindkét csapat számára. Remek energiaszintet tudtunk felvinni a pályára, ez nagy önbizalmat adott nekünk, és ez döntő volt. Az edzőnk nagyszerű munkát végzett, jól forgatta a csapatot és nem fáradtunk el a végére. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Szolnoki Olajbányász 76 – 96 (13 – 23, 25 – 28, 18 – 23, 20 – 22)

Férfi kosárlabda, NB I, 6. fordulóból elmaradt mérkőzés
2021. január 13., szerda, 17.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
JV és MKOSZ ellenőr: Benczur Tamás, Török Róbert, Lengyel Ádám József (Gorka Szabolcs Zsombor)

Kecskemét: Thomas 9, Wittmann 13/6, Derasimovic 13/6, Kucsera 3, Karahodzic 6. Csere: Jaramaz 12/6, Horti 5, Lewis, Dramicanin 15/9, Lukács D., Cserkó K. 
Edző: Váradi Kornél

Szolnok: Warner 17/6, Subotic 5, Kovács P. 8/6, Rudner 10/6, Cakarun 4. Csere: Taiwo 5, Badzim 17/15, Pongó M. 11/3, Pallai 2, Zsíros 5/3, Juhos 12, Gilszki.  
Edző: Gasper Potocnik

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!