Váradi: „Győztünk már úgy idén, hogy nem mi voltunk az esélyesek” – a Szolnok ellen is erre készül a KTE

Szerdán és pénteken is a bajnokság jelenlegi második helyezettjével, a Szolnoki Olajbányásszal fog meccselni a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfi kosárlabda NB I-ben. Előbb hazai pályán, majd két nappal később a Tiszaligeti Sportcsarnokban találkoznak a felek.

Két nagyszerű és nagyon fontos sikeren van túl a kecskeméti férfi kosárlabdacsapat. Szombaton az Atomerőműt, hétfőn a Jászberényt győzte le a Váradi-legénység. Szerdán újabb hazai győzelmet szeretne elkönyvelni a KTE, de talán most lesz a legnehezebb feladata az eddigi bajnoki szezon során. Bár az Alba sem volt egyszerű menet (kétszer ki is kapott tőle a Kecskemét), illetve az ASE és a DEAC is topcsapat volt, melyet már le is győztek, most az a Szolnok lesz egymás után kétszer a hírös városiak ellenfele, amelyik eddig – holtversenyben a Szegeddel – a legtöbb győzelmet zsebelte be a bajnokságban. A Tisza-partiak 14 meccsükből 11-et megnyertek, többek között győztek Szombathelyen is a bajnoki címvédő, BL-szereplő Falco otthonában, és csak háromszor maradtak alul ebben az évadban (Pakson és Zalaegerszegen 3 ponttal, Debrecenben 11-gyel).

A KTE kétmeccses győzelmi szériájával a Körmend után a második legjobb formában lévő csapata a ligának, míg az Olajbányász kiváló sorozata után pont az előző fordulóban kapott ki harmadjára, a ZTE ellen. Köztudottan nem könnyű Kecskeméten győzelmet aratni, de ha abból indulunk ki, hogy a lila-fehérek utoljára 2016 decemberében tudták legyőzni a Szolnokot, akkor a szerdai meccs esélyesei a vendégek lesznek. Azóta a győzelme óta egyébként tízszer kapott ki riválisától a Kecskemét, ezt bizonyára szeretné minél hamarabb megtörni.

Nagy kérdése lesz a mérkőzésnek, hogy mennyire lesznek fáradtak a csapatok. Főleg Váradi együttese lehet bajban, mert a Jászberény elleni meccs után csak egy napja maradt pihenni, míg a Szolnok két nappal többet regenerálódhatott, igaz, szombaton hosszú idegenbeli túrát kellett teljesítenie. Egy biztos, a KTE minden erejével azon lesz, hogy hazai pályán meglepje a bajnoki címre is esélyes ellenfelét. Kezdés szerdán 17 órakor.

A kesport.hu stábjának tippje: 5 ponttal győz a Szolnok

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét):Nagyon kemény meneteben vagyunk, ezért volt különösen fontos, hogy az elmúlt alkalmak során győzelemmel tudtuk elhagyni a pályát. Ez sok energiánkat felemésztette, emiatt a hétfői és a szerdai meccsek között a hangsúlyt a regenerációra helyeztük, emellett levideóztuk és kielemeztük a Szolnok játékát. Tudjuk, hogy nagyon erős ellenfelünk lesz, nem hiába van ott az élmezőnyben. Mindent elmond a Szolnok erősségéről, hogy győzni tudott Szombathelyen. Azonban az idei bajnoki szezonban nyertünk már úgy mérkőzést, hogy nem mi voltunk az esélyesebbek. Szerdán is erre készülünk. Ehhez végig a saját ritmusunkban kell kosárlabdáznunk, fegyelmezettnek kell lennünk, főleg azért, hogy ne adjuk meg a szolnokiaknak, hogy sok gyorsindítást vezethessenek, mert abból nagyon erősek és hatékonyak.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Szolnoki Olajbányász

Férfi kosárlabda, NB I, 6. fordulóból elmaradt mérkőzés
2021. január 13., szerda, 17.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
JV és MKOSZ ellenőr: Benczur Tamás, Török Róbert, Lengyel Ádám József (Gorka Szabolcs Zsombor)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!