Idegenben javítaná ki szerdai verségét a Kecskemét – a Szolnok még veretlen odahaza

Alig három nap leforgása alatt már a második mérkőzését fogja megvívni a bombaformában lévő Szolnokkal a Kecskemét a férfi kosárlabda NB I-ben. Váradi Kornél legényei szerdán odahaza kaptak ki ellenfelüktől, pénteken idegenben kell helytállniuk. 

Szerdán elszenvedte második hazai vereségét a férfi kosárlabda NB I 2020/21-es szezonjában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Az Alba után a Szolnok tudta újra bevenni a Messzi István Sportcsarnokot. A szerdai veresége során a kecskemétiek játékát döntően befolyásolta a fáradtság. Nem véletlen, hiszen előző szerda óta, tehát egy hát leforgása alatt megmérkőztek Fehérváron az Albával, illetve odahaza a szintén nagyon erős Pakssal, a Jászberénnyel, majd a bajnoki címért küzdő Szolnokkal. Mindegyik meccs nem csak fizikálisan, de mentálisan is megterhelő lehetett, hiszen Székesfehérváron az utolsó pillanatig benne volt a KTE-ben a bravúr, végül kikapott, az ASE ellen már összejött a nagyon fontos siker úgy, hogy az összecsapás előtt nem a hírös városiak voltak az esélyesebbek, majd a veretlen Jászberény ellen kötelező volt a győzelem. Ennek a menetnek a végére a szolnokiak ellen már nem tudott megfelelő intenzitással kosárlabdázni a Kecskemét, a Szolnok szerdán a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt. 

A sűrű sorozat itt még nem ért véget, pénteken a Tiszaligeti Sportcsarnokba kell utaznia a lila-fehér gárdának. A Szolnok odahaza még nem kapott ki ebben az évadban, mind az öt otthoni meccsét megnyerte, az Alba ellen például hosszabbítás után nyertek Gasper Potocnik tanítványai. A bajnokság eddigi tapasztalatai alapján talán nem túlzás állítani, hogy a Falco után az Olajbányász a legnagyobb esélyes az aranyéremre. Ehhez azonban nem szabadna, hogy odahaza vereséget szenvedjen el a KTE ellen, míg a Kecskemét minden bizonnyal a szerdai vereségét javítaná ki egy esetleges meglepetéssikerrel. 

Főleg ebben a „koronavírusos” furcsa idényben benne lehet a pakliban, hogy a KTE meglepi ellenfelét, de ehhez kisebb fajta csoda kéne, mert megalakulása óta még nem tudott Szolnokon győzni. Sőt, legutóbb még 2016 decemberében tudta megnyerni a derbit a Kecskemét, akkor hazai pályán 76-63-ra győzött. 

A kesport.hu stábjának tippje: 9 ponttal győz a Szolnok

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – Nagyon sűrű menetben vagyunk, sok a problémánk és egyelőre még nem tudjuk, hogy kire számíthatok pénteken, mert már szerdán is többen sérülésükkel együtt vállalták a játékot. Ugyanolyan nehéz mérkőzésre számítok majd, mint amilyen a szerdai volt. A Szolnok hazai pályán is dinamikus kosárlabdát játszik, szereti dominálni a meccseket. Számunkra fontos lesz, hogy ne adjunk annyi könnyű kosarat nekik, mint tettük azt az első meccsen. Szerdán annak volt köszönhető a két csapat közti nagy különbség, hogy sok üres dobást és átmenetgólt engedtünk ellenfelünknek. Fókuszálnunk kell, hogy ez pénteken ne történjen meg. 

Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Férfi kosárlabda, NB I, 19. forduló
2021. január 15., péntek, 18.00
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok (zárt kapuk mögött)
JV és MKOSZ ellenőr: Földházi Tamás Péter, Frányó Péter, Söjtöry Tamás Ferenc (Hartyáni Zsolt)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!