A Nagykőrös 6, a Miskolc 8 meccses nyeretlenségi szériáját törné meg szombaton – élőben a Kesport TV-n

Az első hazai meccsére készül 2021-ben a Nagykőrösi Sólymok kosárlabdacsapata. Lakosa Zsolt fiai még nem nyertek ebben az esztendőben és a tabella alsó szegmensébe tartoznak, csak úgy, mint a szombati ellenfelük, a Miskolc. A találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni! 

Rossz szériában lévő csapatok derbijét rendezik meg szombaton Kiskunfélegyházán, a Nagykőrös ideiglenes hazai pályáján, ahol a Sólymok gárdája a MEAFC-Miskolcot fogadja. A két együttes egymás mögött helyezkedik el a tabellán, a Nagykőrös a 11. helyen áll, míg ellenfele mögötte, előbbi 4, a Miskolc 3 győzelmet szerzett az eddigi bajnoki szezon során. 

A MEAFC 8 vereségnél jár zsinórban, az utolsó győzelmét még október 30-án érte el, akkor az MTK otthonában győzött, ahol egyébként a Nagykőrös fájó módon, meglepetésre kikapott. A kőrösiek sem állnak sokkal jobban, még november közepe és december eleje között volt egy remek szériájuk, amely során egymás után a TF-et, idegenben a Baját és a PVSK-t is megverték, ám azóta 6 veresgénél járnak ők is. 

A felek ősszel mérkőztek meg egymással utoljára, akkor a Miskolci Egyetem Körcsarnokában a hazaiak 87-82-re győztek, azon a találkozón a Nagykőrös nem tudta kihasználni, hogy a csapatkapitányuk, Molnár Miklós nagyszerű napot fogott ki és 28 pontot termelt. Az ő jó szereplésére szombaton is szüksége lesz a Nagykőrösnek, hogy az előzőkhez képest nyerhetőbb meccsét ezúttal megnyerje. 

A kesport.hu stábjának tippje: 8 ponttal győz a Nagykőrös

Lakosa Zsolt vezetőedző (Nagykőrösi Sólymok KE): – A bajnokság első felében szoros mérkőzést játszottunk a Miskolccal. A célunk mindenképpen a győzelem. A MEAFC lelkes, fiatal csapat. Fontos lesz, hogy a találkozó során majd lelassítsuk ellenfelünk játékát. Tovább kell haladnunk az úton, ami a fejlődést illeti, és azt várom a csapatomtól, hogy lépjünk még egyet előre szombaton, és hogy minél hatékonyabb támadó- és védőjátékot produkáljunk.  

Nagykőrösi Sólymok KE – MEAFC-Miskolc

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, 16. forduló
2021. január 16., szombat, 17.00
Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok
TV: Kesport TV
JV és MKOSZ ellenőr: Nyilas István, Borgula György, Drenyovszki Dániel (Farkas Zoltán)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!