Megtörte hatmeccses nyeretlen szériáját a Nagykőrös kosárlabdacsapata

Szombaton az első hazai meccsét játszotta le 2021-ben a Nagykőrösi Sólymok kosárlabdacsapata, amikor a Miskolc volt a vendége. Mindkét együttes hosszú nyeretlen szériával érkezett meg a találkozóra, ezt a Sólymok gárdájának sikerült megtörnie, miután 93-77-re győzött. 

Jól kezdte a találkozót a Nagykőrös, gyors 6-2-es rohammal nyitott, de a Miskolc megtalálta hatásos fegyverét, méghozzá a triplákat, melyből az első negyedben négyet is beszórt, s a vezetést is átvette. Mindkét együttes gyakran próbálkozott zónavédekezéssel, ezt a Sólymok csapata úgy próbálta meg áttörni, hogy rendszeresen bejátszotta a labdát a palánk alá a magasságát kihasználó Kovács Somának, aki faultokat harcolt ki, ziccereket dobott, illetve gólpasszokat adott. Ezzel a játékelemmel vissza is vette az előnyt Lakosa Zsolt csapata, a negyed 25-22-vel zárult.

A második felvonásban nagyon beragadt a vendég gépezet, ezt a vezetőedző Szollár Gergő időkérésekkel orvosolta, ám így is 12-0-val kezdtek a Sólymok, mely meg is határozta a meccs ezen periódusában a játék képét. Amíg a kőrösiek hosszabban, nyugodtabban támadhattak, addig a Miskolc megpróbált gyors, tranzíciós figurákkal operálni. A borsodiak jó dobóformája azonban alábbhagyott. Csupán Tóth Viktor, a korábban Nagykőrösön is megfordult mezőnyjátékos jeleskedett a MEAFC-nál, 9 ponttal szállt be a padról, de a hazaiak az 50-et is átlépték még a szünet előtt, köszönhetően Kovács Soma és Fehér Péter 11-11 pontjának. A félidőre 53-39-es eredménnyel vonultak a csapatok.    

A második félidőt is a Sólymok gárdája indította jobban, Kovács Soma újabb hármast emelt a helyére, majd Bartos pontjai után már 18 egység volt a két csapat közti szakadék. Minden erejét beleadta a Miskolc, hogy visszakapaszkodjon a meccsbe, és a kezdeti megoldás abban rejlett, hogy kijöttek egész pályás letámadásra a vendégek. Ebből több labdát szereztek, ám amikor ezt simán átjátszotta Lakosa Zsolt csapata, akkor abból könnyű kosarakat ért el, tehát összességében a helyzet nem változott. 20-20-as eredménnyel zárult a negyed, 73-59-cel fordultak a záró tíz percre a felek. 

Az utolsó játékrész miskolci pontokkal indult, hamar visszajöttek tízre, de ezt a lélektani határt nem tudták átlépni, annak ellenére sem, hogy továbbra is zavarba hozható volt a Nagykőrös az egész pályás letámadással. Folyamatosan azért küzdött a MEAFC, hogy egyszámjegyűre csökkentse hátrányát, de ez több próbálkozásra sem jött össze. A Sólymoknál Kovács Soma 21, Fehér Péter 16, Lakosa Ákos 15 pontig jutott, míg Mácsai és Bartos támadólepattanóival (előbbi a bajnokságban a negyedik, utóbbi az ötödik legtöbb támadólepattanót szedte átlagban az idei évadban) magabiztosan tartotta előnyét a Nagykőrös. A vége 93-77 lett. 

December 6. óta nem tudott győzni a Nagykőrös, hatmeccses nyeretlensége azonban most megtört, ugyanakkor a Miskolcnak ez volt zsinórban a kilencedik veresége.        

Lakosa Zsolt vezetőedző (Nagykőrösi Sólymok KE): – Nagyon örülök a sikernek, mert bár a Miskolc mögöttünk van a tabellán, de számunkra egyik mérkőzés sem olyan, ahol kötelező a győzelem. Az elmúlt hetek és a rosszabb teljesítményünk után tudtuk, hogy ez nehéz meccs lesz. Hiába játszottunk kicsit jobban, mint legutóbb, a második félidőben elkövetett hibáink miatt a vége nem volt egyszerű. Rengetegszer eladtuk a labdát, sokszor rossz döntést hoztunk. A legfontosabb a győzelem!   

Szollár Gergő vezetőedző (MEAFC-Miskolc): – Gratulálok a hazaiaknak, lejátszottak minket a pályáról. A játék legtöbb szegmensében jobbak voltak nálunk. 47 lepattanót szedtek, ebből 15 támadó volt és ebből 18 második szándékú pontot szereztek. Ebből a szempontból a végeredmény számunkra hízelgő. A küzdéssel nem volt problémánk, de jobb volt ma a Nagykőrös.  

Nagykőrösi Sólymok KE – MEAFC-Miskolc 93 – 77 (25 – 22, 28 – 17, 20 – 20, 20 – 18)

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, 16. forduló
2021. január 16., szombat, 17.00
Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok
TV: Kesport TV
JV és MKOSZ ellenőr: Nyilas István, Borgula György, Drenyovszki Dániel (Farkas Zoltán)

Nagykőrös: Lakosa Á. 15, Molnár M. 10/6, Kovács S. 21/9, Mester -, Mácsai 12. Csere: Bartos 11/3, Fehér P. 16/6, Szrapkó 2, Jókai 2, Jenei 2, Kónya 2. Edző: Lakosa Zsolt

Miskolc: Orliczki 13/9, Tóth B. 10/6, Kozák B. 4, Kozák M. 13/3, Lippai 11. Csere: Tóth V. 16/6, Érsek -, Homoki 6, Béres 4. Edző: Szollár Gergő

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba – kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!