A kesport.hu stábja szubjektív véleménye alapján ezúttal is összeállította az All Stars csapatát, amelyet azok a játékosok alkotnak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak együttesük sikeréhez, jó eredményéhez.

A hét csapatának tagjai:

Pintér Vanessza röplabdázó (HÉP-Röpke SE): 

2/2. Ez a 2021-es mérlege eddig a kecskeméti női röplabdacsapatnak. A Röpke mind a két idei meccsén a Kistextet győzte le, mindkétszer simán, 3:0-ra. A hétvégi, hazai siker kulcsembere a szélsőütő Pintér Vanessza volt, aki nagyon meghatározó tagja a kecskeméti keretnek. A hozzáállása mindig kiváló, az edzéseken és a meccseken is végig lehet rá számítani. A Kistext elleni győzelem során a nyitás-fogadásával stabilitást adott csapatának. Jó megoldó készsége több szituációban is hasznára vált a kecskeméti gárdának, és fontos lesz, hogy ez így legyen a jövőben is, ugyanis sorsdöntő meccs előtt áll a Röpke. Január 24-én Szolnokra fog látogatni Kása Róbert együttese, ahol a felsőházba jutás lesz a tét. Az izgalmasnak ígérkező röplabda derbit a Kesport TV élőben fogja közvetíteni!      

Wittmann Krisztián kosárlabdázó (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): 

Két nagyszerű győzelmen van túl a kecskeméti férfi kosárlabdacsapat. Váradi Kornél együttese előző pénteken Szolnokon aratott 76-73-as bravúrgyőzelmet, elvéve ezzel az Olajbányász hazai veretlenségét, s megszerezve ezzel a KTE történetének első szolnoki sikerét. Pát nappal később ismét nehéz idegenbeli túra várt a lilákra, Zalaegerszegre utaztak kedden, ahol nagyon magabiztos játékkal 94-83-ra nyertek. A két meccs hőse egyértelműen Wittmann Krisztián, a kecskemétiek csapatkapitánya volt. Az irányító Szolnokon karriercsúcsot jelentő 7 triplát dobott, s a mezőny legeredményesebbjeként 21 ponttal zárt (tehát összes pontját a hárompontosvonalon túlról érte el), ráadásul emellé kiosztott 4 gólpasszt is. A klublegenda a ZTE otthonában még ezt a teljesítményét is felülmúlta: 26 pontig jutott (már az első negyedben 17-et dobott), ezúttal 5 hármassal segítette csapatát sikerhez, illetve a kategóriát tekintve idei legjobb mutatójaként 7 gólpasszt adott. Wittmann tehát elképesztő formában van, és bizony tudjuk, ha ő így játszik, akkor az garancia a KTE jó teljesítményére, jó eredményére is. 

Kandulinski Pavel röplabdázó (Kecskeméti RC): 

Végletekig kiélezett mérkőzést vívott hétvégén a Kecskeméti Röplabda Club. Dávid Zoltán legényei Dunaújvárosba utaztak, ahol nem egyszerű győzni, de ez ötszettes meccsen összejött nekik. 2:0-ra is vezetett már a KRC, a hazaiak azonban megtáltosodtak és egalizáltak, ám a döntő játszmát három ponttal behúzták a kecskemétiek. A meccs legjobbja a KRC fehérorosz légiósa, Kandulinski Pavel volt, aki végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. 14 pontot szerzett, hibátlanul szervált, remekül blokkolt és minden egyes szettben volt olyan megmozdulása, amely előre lendítette a hírös városiak játékát. Fontos sikert aratott ezzel a Kecskemét, amely nehéz mérkőzés előtt áll, hiszen a még veretlen Pénzügyőrhöz látogat majd január 23-án, szombaton. 

Popgeorgiev Pantelisz labdarúgó (KTE HUFBAU): 

Előző héten megkezdte a felkészülését a KTE HUFBAU NB III-as labdarúgócsapata. Gombos Zsolt együttese magabiztosan vezeti a tabellát a bajnokságban, s nagy reményekkel várja a tavaszt. Ehhez mérten a szakmai stáb sűrű felkészülési menetrendet állított össze a játékosoknak, akik így már két edzőmeccsen is túl vannak. Mindkettő mérkőzést a másodosztályú Békéscsabával játszotta le a KTE, idegenben egy 82. percben szerzett góllal a csabaiak győztek, de pár nappal később visszavágott ellenfelének a lila-fehér együttes, amely a Széktói Stadion melletti műfüvesen 4-1-re nyert. Az edzőmeccs legkiválóbb teljesítményét a szélső támadó, Popgeorgiev Pantelisz nyújtotta, aki a gárda harmadik gólját szerezte, miután nagyszerű cselekkel több védőt is becsapott és kilőtte a felsőt. Emellett kiosztott két gólpasszt is, az egyik egy remekbeszabott beadás volt, mellyel Asztalos Dávidot találta meg középen, míg a másik a negyedik gólt megelőző szép indítása volt a fiatal Szalai Józsefnek. A KTE HUFBAU következő edzőmérkőzésére szombaton 10 órakor kerül sor, amikor majd a megye I-es Kerekegyházát fogadja. 

Mánya Szabolcs futsalos (SG Kecskemét Futsal): 

Történelmi tett küszöbén áll az SG Kecskemét a férfi futsal NB I-ben. Azok után, hogy a klub a tavalyi szezonban indult először az élvonalban, idén hajszál választja el attól, hogy a legjobb ötbe, azaz a felsőházba jusson. Ennek a bebiztosításához hétfőn a Nyírgyulaj ellen egy győzelem kellett volna, ám a gárda 1-1-es döntetlent ért el. A csapat tartását mutatja, hogy – az eddig látottakhoz képest – rosszabb teljesítménye ellenére is tudott reagálni a bekapott gólra és képes volt egalizálni. Ehhez Mánya Szabolcs fantasztikus bombagólja kellett. A csapatkapitány végig a legaktívabb kecskeméti játékos volt a pályán, több lövése is veszélyes volt, így kiérdemelte, hogy a héten őt válasszuk a legjobb hírös városi futsalosnak. Az SG az iksz ellenére továbbra is jó eséllyel pályázik a felsőházba jutásra, ehhez pénteken elég lenne egy döntetlen is az egyébként kiváló formában lévő FTC otthonában.   

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?