A Ferencváros ellen lépett pályára idegenben az SG Kecskemét Futsal Club az NB I alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. Az FTC kétszer is megszerezte a vezetést, ám Koós Károly csapata mindkétszer egalizált és a 2-2-es döntetlennel bebiztosította felsőházba kerülését. 

A találkozónak nagy jelentősége volt. A hatodik helyen álló Ferencvárosnak csak a győzelem lett volna elfogadható eredmény, hogy életben tartsa matematikai esélyét a felsőházba jutásra, míg a Kecskemétnek ugyanehhez a döntetlen is elegendő volt. 

A két csapat szeptember közepén nagyon izgalmas meccset vívott egymással, akkor a Kecskemét 5-4-re győzött a Messzi István Sportcsarnokban. 

Hasonlóan kezdte a találkozót az FTC, mint a két csapat őszi mérkőzését. Akkor a zöld-fehérek már az első percben megszerezték a vezetést Öreglaki révén, csak úgy, mint most. Hosszú nagyszerű felívelését Fekete tette középre, majd Öreglaki meglőtte hetedik gólját a szezonban, 1-0. Gyorsan reagált erre a Kecskemét, Mánya távoli lövését még védte a válogatott Tóth Gyula, de két perccel később óriási potyagólt kapott a rutinos hálóőr. Ristic lőhetett a szélről szabadrúgást, aki inkább középre akart passzolni, mintsem lőni, kísérlete a kapus lábai között mégis túljutott a gólvonalon, 1-1. Ristic majdnem a vezetést is megszerezte, de ezúttal már bravúrral védett Tóth Gyula. Ezt követően többet volt a labda a Fradinál, de ez nem volt meglepetés, hiszen a győzelmi kényszer a hazai csapatot nyomta, azonban az első játékrészben több találat már nem született. 

Nagy intenzitással indította a második félidőt a Ferencváros, Sámson és Büki remek összjátéka után utóbbi találta el rosszul a labdát. A vendégek előtt is adódott komoly gólszerzési lehetőség, Scherban Zidane-csellel hozta magát nagy helyzetbe, de lövésébe már nem tudott kellő erőt tenni. A vezetést a 24. percben megint megszerezte az FTC, Öreglaki vitte el a szélén a játékszert, amit sikeresen eljuttatott a kapu elé berobbanó Horváth Szabolcsig, aki 2-1-re módosította az eredményt. Újra hátrányból kellett jönnie a Kecskemétnek, s jött is. Scherban lőtt csattanós kapufát, majd Mánya tette meg ugyanezt, aki a felsőlécet bombázta telibe. Hat perccel a vége előtt nagy küzdelem árán egalizált az SG, Mánya készítette le a labdát a kapu előtt pozíciót fogó Gavrilovicnak, aki beforgatta védőjét és közelről védhetetlen gólt lőtt, 2-2. A 38. percben szabadrúgáshoz jutott az FTC, Bognár lövését kifogta Rigó, míg Büki próbálkozásánál a kapufa mentette meg a hírös városiakat. 1 perc 10 másodperc volt hátra, mikor lehozta kapusát Machalek Attila és csapata kijött öt a négybe. Ez az idő azonban már nem volt elég arra, hogy helyzetet alakítson ki a Ferencváros, döntetlen lett a vége. 

A Kecskemét ezzel nagyon fontos egy pontot szerzett, és a klub történetének eddigi legnagyobb sikereként bebiztosította a felsőházba kerülését. 

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét Futsal): – Nagyon nagy öröm számunkra, hogy saját jogon sikerült kiharcolnunk a felsőházba jutást. Ehhez ma kőkemény csatában kellett megszereznünk a szükséges egy pontot. Nem csak a mai teljesítményt köszönném meg a játékosoknak, a klub vezetésének és a szakmai stábnak, hanem az egész eddigi, féléves munkát. Nem ezen a meccsen dőlt el, hogy a legjobb ötbe kerültünk, hanem az elmúlt félév egyéni- és csapatmunkája érett be, amellyel olyan sikert értünk el, ami történelmi a klub életében. Innentől kezdve sokkal könnyedebben és szabadabban tudunk nekimenni a rájátszásnak olyan szempontból, hogy a célt teljesítettük, és már nincs olyan kényszer rajtunk, hogy hátrafelé kell tekintgetni, mint mondjuk tavaly. Ez nem azt jelenti, hogy köszönjük szépen az ötödik helyet, és beérjük ennyivel, mert szeretnénk a felsőházban is olyan eredményeket elérni, amely alapján esetleg még az érem irányába is elindulhatunk! 

FTC-Fisher Klíma – SG Kecskemét Futsal 2 – 2 (1 – 1)

Férfi futsal, NB I, 17. forduló
2021. január 22., péntek, 18.30
Aramis SE Futsal Csarnok
Játékvezető: Juhász Dávid
Asszisztensek: Kiss Gergő, Muhari Gergő

FTC: Tóth Gy. – Horváth Sz., Öreglaki, Fekete, Hosszú. Csere: Németh P., Sámson, Rábold, Büki, Östör, Bognár B. Nem lépett pályára: Nyerges, Gellérfi, Panyi. Edző: Machalek Attila 

Kecskemét: Rigó – Gavrilovic, Ristic, Scherban, Mánya. Csere: Klacsák, Simic, Kulcsár. Nem lépett pályára: Tombácz, Csákó, Móra, Récsei, Sallai. Edző: Koós Károly

Gólszerzők: Öreglaki (2.), Horváth Sz. (23.), ill. Ristic (4.), Gavrilovic (34.)

Sárga lapok: Hosszú (4.), Machalek Attila (edző – 22.) Horváth Sz. (39.), ill. Simic (23.), Rigó (35.) 

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?