Kosárlabda: Nagyszerű második félidőt produkált, simán verte a ZTE-t a Kecskemét

Pénteken a Zalaegerszeg csapatát fogadta a Messzi István Sportcsarnokban a Kecskemét a férfi kosárlabda NB I-ben. Az első félidőben még egyenrangú erők csatáját láthattuk, ám a harmadik és a negyedik negyedet 21 ponttal nyerte meg a KTE, ezzel magabiztos sikert aratott (89-65). 

A két csapat a héten már megmérkőzött egymással, kedden Zalaegerszegen tudott győzni a Kecskemét 94-83-ra. hazai pályán még simább siker lett a vége.

Úgy kezdődött ez a mérkőzés, ahogyan a legutóbbi, Karahodzic ziccerével és Wittmann sikeres távolijával nyitott a KTE, ám ellenkezőképpen folytatódott, mint a keddi összecsapás, hiszen 5-0 után a volt kecskeméti Szabó Zsolt és a fiatal Bonifert pontjaival 2-12-es rohamot produkált a ZTE, 7-12-nél jött is Váradi időkérése. Zalai hármassal folytatódott a meccs, Delas volt a szerzője, aki meglepetésre kedden nulla pontos volt, míg az előző meccs legeredményesebb kecskeméti játékosától, Wittmanntól hamar jött a válasz a másik palánknál. A hetek óta jó formát mutató Dramicanin első játékrészben szerzett 13 pontjával nem csak zárkózott, de a vezetést is átvette a Kecskemét, illetve Wittmann ekkorra már a harmadik tripláját varázsolta a helyére. A zalaegerszegieknél Donaldson reagált erre, a pontgazdag negyed 28-27-tel zárult. 

Karahodzic zsinórban szerzett 5 pontjával kezdte a második felvonást a Kecskemét, a zalaiak olasz trénere, Luca Bechi 33-29-nél azonnal időt kért. A folytatásban a ZTE legkiválóbb dobója, Donaldson szórt be egy hármast, de Thomas büntetőivel kezdett ellépni a KTE, 38-32, majd Dramicanin újabb hármasa után megint jött a vendég időkérés. A félidő utolsó két percében azonban már nem tudott a gyűrűbe találni a házigazda, ezt kihasználva 47-44-re zárkózott a nagyszünetre a Zalaegerszeg. 

Két negyed alatt Wittmann és Dramicanin is három tripláig jutott el, míg a ZTE összesen négyszer talált be távolról, ám a festékből eredményesebb volt, mint a lila-fehérek, ezzel kompenzált és tartotta az egálkörüli eredményt. 

Négy jó támadással, két gyors kosárváltással indították a csapatok a harmadik negyedet, majd Wittmann újabb okos megoldásával – a csapatkapitány 17 egységével a legeredményesebb volt a mezőnyben – kezdett ellógni a Kecskemét. Derasimovic is remekelt ebben a periódusban, ő is átlépte a tízpontos határt és vezérletével ennyire növelte előnyét Váradi legénysége, 59-49.  Derasimovicra játszották támadásaikat a kecskemétiek, tették mindezt eredményesen, s a szakadék csak tovább nőtt a felek között. Wittmann hármasával és Karahodzic értékesített büntetőjével 72-55 volt az állás a dudaszó pillanatában. 

25-11-re nyerte a harmadik játékrészt a Kecskemét, megteremtve ezzel tökéletes pozícióját a záró tíz perc előtt. 

Karahodzic is elérte a kétszámjegyű pontmennyiséget az utolsó negyed elején, ezzel a hírös városiak majd’ hússzal vezettek már. A zalaiak mindent megtettek, hogy legalább kozmetikázzanak az eredményen, de nagyon sok pontatlanság jellemezte a játékukat. Ennek köszönhetően még a harmadik negyedben dobott 11 pontjuknál is kevesebbet értek el ebben a játékrészben. Wittmann extra kosarával, illetve a fiatal Lukács Döme élete első pontjaival a felnőttek között már a húszat is átlépte a különbség. A vége 89-65 lett. 

A Kecskemét három napon belül másodjára verte meg a Zalaegerszeget, ezzel zsinórban már hatodik alkalommal győzte le a kék-fehéreket, míg a ZTE elszenvedte harmadik vereségét is az új edzőjével, Luca Bechivel. A KTE legközelebb január 27-én lép pályára, amikor Sopronba látogat.

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! A siker kulcsa az volt, hogy mindenki maximálisan harcolt, mint minden meccsen. Az együttesünk hite, akarata megadja azt a biztonságot, hogy nehéz helyzetekből is vissza tudunk jönni. Ilyen nehéz szituációban voltunk korábban. Sűrű sorozatban vagyunk most is, ennek ellenére fizikálisan nagyon jók voltunk ma is. Az első félidőben a védekezésünk nem volt az igazi, támadójátékunk jól működött. A szünet után saját palánkunk alatt is remekül játszottunk, sok kikényszerített helyzetbe hoztuk a zalaiakat. Külön örülök annak, hogy az U20-as fiataljaink jól szálltak be a meccsbe, rájuk a későbbiek során is nagy szükségünk lesz!  

Marko Derasimovic játékos (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – Jól kezdtük a mérkőzést, megfelelő intenzitással kosárlabdáztunk, köszönhetően annak, hogy edzőnk, Váradi Kornél remekül felkészített minket erre a meccsre is. Igaz, voltak hibáink, főleg védekezésben, de a második félidőben ezt is korrigálni tudtuk és sima győzelmet arattunk. További sok sikert kívánok a Zalaegerszegnek! 

Luca Bechi vezetőedző (Zalakerámia ZTE KK): – Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben jó teljesítményt nyújtottunk, bár nagyon sok kosarat kaptunk, mert a Kecskemét rendkívül hatékonyan támadott. A harmadik negyedtől kezdve küszködtünk, az látszódott, mintha fáradtak lennénk, nem tudtuk hozni a megfelelő energiaszintet. A Kecskemét magabiztosan, nagy önbizalommal kosárlabdázott és megérdemelten győzött.  

Bonifert Bendegúz játékos (Zalakerámia ZTE KK): – Érzésem szerint csak a második negyedben tudtunk értékelhető kosárlabdát bemutatni. Az első tíz percben nagyon sok kosarat kaptunk, átfutott rajtunk a Kecskemét, míg a második félidőben borzasztóan játszottunk. Gratulálok a KTE-nek a győzelemhez! 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Zalakerámia ZTE KK 89 – 65 (28 – 27, 19 – 17, 25 – 11, 17 – 10)

Férfi kosárlabda, NB I, 20. forduló
2021. január 22., péntek, 17.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
JV és MKOSZ ellenőr: Kapitány Gellért, Farkas Gábor, Pozsonyi László (Faidt Mihály) 

Kecskemét: Wittmann 21/9, Derasimovic 13/3, Dramicanin 16/9, Kucsera 9/3, Karahodzic 13. Csere: Horti 10, Thomas 5, Lukács D. 2, Körmendi -, Ivkovic -. Edző: Forray Gábor

ZTE: Bonifert 11, Duren 11, Szabó Zs. 17/9, Delas 7/6, Vuko 6. Csere: Völgyi 2, Donaldson 11/3, Simon K. -, Antoni -, Plézer -. Edző: Luca Bechi 

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!