Remek kapusteljesítményének köszönhetően legyőzte a KTE-Piroska Szörpöt a Pick Szeged

A férfi kézilabda Liga Kupa “H” csoportjának 3. fordulójában a Pick Szeged otthonába látogatott a Kecskemét. Nagy meglepetésre 27-23-ra alulmaradt rutintalanabb ellenfelével szemben a KTE.

Jobban kezdte a mérkőzést a hazai együttes, pár perc játék után már 4-2 állt az eredményjelzőn. Aztán a Kecskemét előbb egyenlített, majd Bíró két gyors találatával fordítani is tudott, 5-6. Nem sokáig örülhettek a kecskemétiek, Hegedűs és Tőkés góljával ismét a Szeged vezetett, 7-6. Ekkor még egalizált a KTE, Rea és Kovács azonban gyors egymásutánban kétszer is mattolta Kisst, 9-7. A szegediek egészen a félidő végéig tartani tudták 2-3 gólos előnyüket, így 12-9-nél ért véget az első játékrész.

A második etapot kettős emberhátrányban fejezte be a vendég gárda, de hátránya már nem származott belőle, ugyanis gyorsan az elején lepörgették a megmaradt másodperceket. Az első találatot Szilágyi szerezte hetesből, amire rögtön Országh válaszolt, 13-10. Egy pillanatra a frissen beálló Horváth révén 2-re csökkent a differencia, de Szilágyi két lerohanásból szerzett góllal visszaállította a 4 gólos különbséget, 16:12. A Kecskemét itt volt a legközelebb ahhoz, hogy egyenlíthessen, de innen már csak lefelé vitt az útja. Marczika remek teljesítményének, és a pocsék kecskeméti helyzetkihasználásnak köszönhetően végig vezetve, magabiztosan nyerte a mérkőzést a Szeged 27-23-ra.

Kárpáti Krisztián vezetőedző (Pick Szeged): – Egy remek erőkből álló Kecskemétet sikerült ma legyőznünk. Ez az összecsapás jól szolgálta a felkészülésünket a bajnokságra. Úgy gondolom az eredmény hízelgő ránk nézve, az extra kapusteljesítményünk miatt tudtunk ennyivel nyerni, nem volt ekkora különbség a két csapat között.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Katasztrofális teljesítményt nyújtottunk, sajnálom azokat, akiknek ezt végig kellett szenvednie. Kedden megpróbálunk javítani, ez a pofon a lehető legjobbkor jött.

Pick Szeged – KTE-Piroska szörp 27-23 (12-9)

Pick Szeged: Marczika (K) 40/17, Nagy (K) – Lőrincz, Varga, Vetési 3/2, Tóth J. 1/1, Kurai 1/1, Rea 9/6, Fekete, Szilágyi 7/6, Kovács 4/3, Csókás 2/1, Hegedűs 7/5, Pál 4/0, Tőkés 5/2, Csányi 1/0

KTE-Piroska Szörp: Kiss (K) 26/5, Szél (K) 8/2 – Simon 2/0, Tóth N. 7/6, Bíró 8/3, Horváth 2/1, Csordás 2/0, Valaczkai 1/0, Füstös 6/1, Országh 7/5, Kátai 2/1, Berkes 4/3, Mazák 2/2, Szrnka 1/1, Talmácsi

Kiállítások: 2 perc ill., 8 perc

Büntetők: 7/6 ill., 1/1

(Szarvas Zsombor | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!