Kosárlabda: Rendkívül magabiztosan verte papíron esélyesebb ellenfelét a Nagykőrös

A negyedik helyezett Vasas gárdáját fogadta hazai pályán a Nagykőrösi Sólymok KE a férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoportjában. A találkozót meglepetésre rendkívül magabiztosan, 78-59-re megnyerték a hazaiak, ezzel a fővárosiak a legnagyobb vereségüket szenvedték el ebben az évadban. 

A mérkőzésen nem tudott a hazaiak rendelkezésére állni Kovács Soma, aki a szerdai edzésen bokasérülést szenvedett.

Ennek ellenére nagyszerű tempóban indította a találkozót a Nagykőrös, 12-2-es rohanással nyitottak. A csapatkapitány, Molnár Miklós már az első percekben elsüllyesztett három triplát, illetve Lakosa Ákos is jól kezdett. A Vasasnak két időt is ki kellett kérnie már az első negyedben, ám ez sem segített különösebben a vendég együttesen, hiszen az utolsó négy percet is nagy lendülettel, 11-1-es futással tudta befejezni Lakosa Zsolt csapata, amivel már 28-10 állt az eredményjelzőn. 

Az első játékrészben rengeteg ziccert és könnyű dobást hagyott ki a Vasas, csupán 28 százalékos dobómutatót tudtak felmutatni, ám a második felvonásban ezen valamelyest változtatni tudtak. Húsz pont volt a legnagyobb különbség ekkor a két csapat között, de még próbáltak időben magukhoz térni a fővárosiak, és Boros Máté vezérletével tízre is felzárkóztak, a nagyszünetre végül 43-31-es eredménnyel vonultak a csapatok. 

A második félidőkben nagyon jól teljesített eddig ebben az évadban a Vasas, erre most is szüksége lett volna, ám ez nem érkezett meg. Letámadtak, próbálták becsapdázni ellenfelüket, de ebből rosszul jöttek ki. A Nagykőröst előző meccsével ellentétben ezúttal az agresszív védekezés sem zavarta meg, könnyű kosarakat szereztek a nagykőrösiek. A center, Mácsai két triplát is dobott ekkor, mindkettőnél “felrobbant” a hazai kispad. 21-14-re ezt a negyedet is behúzták a Sólymok, mellyel lényegében eldőlt a mérkőzés. 

A záró felvonás első két perce nem hozott kosarat, majd kireklamáltak maguknak a vendégek egy technikait, s Molnár – aki remek napot fogott ki, négy hármast is beszórt – értékesítette a büntetőjét, amivel megint húsz volt a felek között, 65-45. Ebben a negyedben érkezett meg a harmadik fővárosi tripla, ám a Nagykőrös tíz sikeres hármassal zárt. Mindezt a festékből és a büntetővonalról nem tudta kompenzálni Faragó Péter együttese, amely ráadásul 12-vel kevesebb támadólepattanót szedett, így elszenvedte legnagyobb vereségét az idei bajnoki szezonban, illetve a Sólymok megnyerték zsinórban a második találkozójukat. A vége 78-59 lett.

Lakosa Zsolt vezetőedző (Nagykőrösi Sólymok KE): – Talán ezen a mérkőzésen védekeztünk a legjobban ebben az évadban. Közepesnek mondható támadóhatékonysággal is tudtuk uralni ezt a meccset. Nagyon lelkesen kosárlabdáztunk és szerencsénkre a Vasas nagyon enerváltan játszott. Gratulálok a csapatomnak a sikerhez! 

Faragó Péter vezetőedző (Vasas Akadémia): – Óriási csalódást okozott nekem a saját csapatom mai teljesítménye. Megpróbálok valahogy aludni, illetve a következő három napban összerázni a társaságot, hogy következő meccsünkön, Miskolcon javítani tudjunk. Nem tudok semmi szakmait mondani, engem is meglepett a formahanyatlásunk, míg a nagykőrösiek feloldottan és jól játszottak, megérdemelten győztek, gratulálok nekik! 

Nagykőrösi Sólymok KE – Vasas Akadémia 78 – 59 (28-10, 15 – 21, 21 – 14, 14 – 14) 

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, 17. forduló
2021. január 23., szombat, 17.00
Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok
JV és MKOSZ ellenőr: Radnóti Miklós, Menyhárt Ferenc Tamás, Vadász Csaba (Farkas János)

Nagykőrös: Lakosa Á. 22/3, Bartos 11/6, Fehér P. 8/3, Molnár M. 18/12, Mácsai 12/6. Csere: Kónya 2, Jenei 3, Mester 2, Jókai -. Edző: Lakosa Zsolt

Vasas: Radics 14, Boros 16/3, Debreceni 4, Moravcsik 3, Kelenföldi 4. Csere: Krasovec 4, Meződi -, Barócsi 4/3, Farkas A. 9/3, Dormán 1, Kódor -. Edző: Faragó Péter

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!