Csak az utolsó negyedet tudta megnyerni a KKC, de ellenfele addigra már eldöntötte a találkozót

Vasárnap a negyedik helyezett DVTK Miskolc U23 csapatához látogatott a Kecskeméti KC a női kosárlabda amatőr NB I-ben. A mérkőzés első negyedének végén nagyon beragadtak a hírös városiak, és a hátrányukat már nem tudták ledolgozni (84-61). 

A mérkőzést fej-fej mellett haladva kezdték a csapatok, a kecskemétieknél az első pontokat Bibók szerezte, majd Kiss Virág nagyszerű hárompontost süllyesztett el a hazai gyűrűbe. A Diósgyőrtől rögtön jött a válasz Frindt révén, aki három tripláig és 23 pontig jutott a meccsen. 9-6-os eredmény után hosszú percekig egyik gárda sem tudott pontokat feltenni a táblára, majd a rossz sorozatot a borsodiak törték meg előbb, olyannyira, hogy a negyed utolsó három percét 14-3-as rohanással zárták. A hírös városiak a harmadik perc után a dudaszóig csupán három sikeres büntetőt tudtak felmutatni, így 24-9-nél ért véget a játékrész. 

A második negyed is hazai kosárral indult, majd Horváth Alexandra szakította meg a kecskeméti kosárcsendet. A remek napot kifogó Frindt azonban tarthatatlan volt, egymás után kétszer csente el a labdát a hírös városiaktól, és sikeres támadásbefejezéseivel már húsz pont fölé emelkedett a két csapat közti különbség, 32-11. Ezután a KKC-ból a nemrégiben a Kesport All Stars csapatába is beválasztott Kiss Virág lépett elő, az ő neve mellé is gyors egymásutánban két szerzett labdát lehetett beírni, ezekből pontokat is jegyzett, illetve Baksa kosarával visszajött húszon belülre Kónya Levente együttese. A vendég felzárkózásnak azonban több hiba, illetve sok diósgyőri támadólepattanó és második szándékból szerzett kosár vetett véget, a nagyszünetre 44-25-ös állással vonulhattak a felek. 

A második félidő Kiss Virág szép ziccerével indult, ám a túloldalon nem tudtak mit kezdeni az alacsonyabb termetű kecskemétiek a 194 cm-es Vég-Dudással, aki bár a befejezéseket illetően pontatlanul játszott, de folyamatosan leszedegette a lepattanókat és többször is jól találta meg társait. A KKC nagyot és becsületesen küzdött, de ezt a tíz percet is megnyerte a DVTK, mellyel az utolsó negyed előtt eldőlt a mérkőzés, 66-39. 

A záró felvonás Fekete hárompontosával indult, nagy hátránya ellenére lelkesen játszott a Kecskemét. Ugyanez elmondható volt a hazaiakra is, akiknél a meccs vége felé jobbára a cserejátékosok kaptak lehetőséget és végül az összes diósgyőri játékos legalább egyszer a gyűrűbe talált a meccs során. Ami a triplákat illeti, a hírös városiak felvették a kesztyűt a miskolciakkal, mindkét gárda 6 hármasig jutott, de ami a különbséget okozta, az a palánk alatti játék volt, ugyanis a festékből 22 ponttal többet szerzett a házigazda. A meccs vége 84-61 lett. 

A DVTK Miskolc U23 ezzel megszerzete kilencedik győzelmét a bajnokságban, mellyel a sikerek számát illetően beérte a dobogós csapatokat, míg a Kecskeméti KC elszenvedte hetedik vereségét az évadban.    

Kónya Levente vezetőedző (Kecskeméti KC): – A nagyarányú vereség ellenére elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Amikor normális intenzitással kosárlabdáztunk, akkor nagyon szép dolgokat csináltunk, azonban a mérkőzés nagyobb részében pontatlanok voltunk. Az ellenfelünk remek sebességgel játszott, sikerült nekik lendületben fölénk nőni és több olyan periódusuk is volt a találkozón, amelyek során jó futásokkal 5-10 pontot nyertek. Amikor felvettük a megfelelő tempót, akkor teljesen rendben volt a játékunk. Ezt a dinamikát kellene átvinnünk az edzésekbe is, hogy ne érjen bennünket meglepetés a többi mérkőzésen, és már a feldobástól kezdve jó ritmusban tudjuk kosarazni.  

DVTK Miskolc U23 – Kecskeméti KC 84 – 61 (24 – 9, 20 – 16, 22 – 14, 18 – 22) 

Női kosárlabda, amatőr NB I. zöld-csoport, 14. forduló
2021. január 24., vasárnap, 15.30
Miskolc, Generali Aréna (zárt kapus)
JV: Domán István, Marton Péter

DVTK: Vég-Dudás 5, Bacsó 8/3, Márkusz 10, Oláh 9, Frindt 23/9. Csere: Suhajda 5/3, Scholder 1, Szabó J. 5/3, Kárpáti 6, Szarvas 2, Peitl 10. 

KKC: Bibók 17, Kiss V. 12/3, Fekete 8/6, Magna -, Horváth A. 4. Csere: Bálind 4/3, Virág -, Balogh N. 5/3, Viski 2, Baksa 2, Milkovics -, Urbán 7/3. 

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!