A héten három Liga Kupa találkozó vár a GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapatára. Varga József tanítványai először kedden lépnek pályára az Orosháza vendégeként. 

Az előző héten csütörtökön első tétmérkőzését játszotta le 2021-ben a kecskeméti együttes, amely során Szegeden lépett pályára és meggyőző teljesítményével – főleg a kiváló első félidőben nyújtott remeklésével – ha nem is simán, de megérdemelten 34-33-ra győzött. Ami az őszi produkciójához képest előrelépés volt, az az, hogy a hírös városi gárda nagyszerűen reagált a mérkőzésen a kritikus pillanatokra, többször is megakadályozta a szegediek felzárkózását, és amikor ezt mégis megtette és átvette a vezetést a házigazda, akkor azon nyomban egyenlített, visszavette a kezdeményezést és végül megnyerte a találkozót a KNKSE.

Hasonló magabiztosságra lenne szüksége kedden is Varga József tanítványainak, hiszen jön az újabb – nem feltétlen könnyű – feladat. Az Orosháza otthonába kell látogatnia a csapatnak. A Békés megyeiek legutóbbi hazai meccsükön győztek, miután 34-31-re verték a Szegedet, míg előtte a csongrádiak pályáján rekordot jelentő 39 dobott góljuk ellenére sem tudtak nyerni (az a 40-39-es szegedi győzelemmel véget érő mérkőzés volt az addig lejátszott 207 mérkőzés közül a leggólgazdagabb találkozó a nőknél a 2020/21-es szezonban az első két osztály bajnokságát és kupasorozatait figyelembe véve). 

A Liga Kupában tehát eddig egy győzelemmel és egy vereséggel áll az Orosháza, míg a Kecskemét egy mérkőzését megnyerte, tehát ha kedden is győzne, akkor hibátlan mérlegével felléphetne a tabella élére. Erről a mérkőzésről szöveges beszámolóval jelentkezünk majd, míg a KNKSE csütörtöki, Szeged elleni és a szombati, Orosháza elleni hazai meccsét élőben közvetítjük a Kesport TV-n!  

A kesport.hu stábjának tippje: Két góllal győz a Kecskemét

Borbély Márta játékos (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Nagyon komolyan veszünk minden egyes mérkőzést, nincs ez másképp a Liga Kupa sorozattal sem. Próbálunk minden meccsre a lehető legjobb tudásunk szerint felkészülni és azt nem félvállról venni. Olyan csapatokkal mérkőzünk meg, amelyekkel a bajnokságban is találkozunk, így ez remek felkészülési lehetőség a folytatásra. Örülök, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni az új évet, nagyon kellett már a csapatnak a siker. A hangulattal nem volt gond, folyamatosan öntöttük egymásba a lelket és így sikerült átlendülnie mindenkinek ezen a rossz perióduson. A szegedi találkozón csak úgy, mint a bajnoki mérkőzésen, produkáltunk tökéletes első félidőt hozni, majd a másodikban összeomlottunk, de pozitív, hogy levizsgáztunk a küzdeni tudásunkból és mi hagyhattuk el győztesen a pályát. Azt gondolom, erre lehet építkezni és ezt a vonalat tovább vinni. Kedden Orosházára utazunk, nincs könnyű dolgunk hiszen a COVID-helyzet miatt elmaradt az egymás elleni bajnokink, ezért nem igazán tudjuk mire számíthatunk, de ha mindenki azt a teljesítményt nyújtja, amit az előző mérkőzésen és ugyan azt a harcosságot visszük fel a pályára, akkor nagyon jó mérkőzésnek nézünk elébe! 

Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club – GBB ZRT Kecskeméti NKSENői kézilabda, Liga Kupa, G-csoport, 3. forduló
2021. január 26., kedd, 17.30
Orosháza, Városi Sportcsarnok
JV: Gulybán Olivér, Juhász Dániel

Vélemény, hozzászólás?