Csoportgyőztes a Liga Kupában a KTE-Piroska Szörp

Győzelmi kényszerben léptek pályára a kecskemétiek a Pick Szeged U22-es csapata ellen, a Liga Kupa ,,H” csoportjának utolsó fordulójában. Hozták a kötelezőt a hírös városiak, és fölényes győzelmet arattak, amivel a legjobb nyolc közé jutottak.

Már rögtön az elején nagyon elhúzott a KTE, Bíró 11. percben bedobott ziccerével már 8 gól volt a különbség a két együttes között, 9-1. A mérkőzés ezen szakaszában főként Füstös és Horváth volt nagyon aktív, mindketten 3-3 találatot tettek a közösbe. Ki kell emelni még Kisst is, aki nagy védésekkel, és kapus létére gólpasszokkal is segítette csapatát, a túloldalon viszont Marczika meg sem tudta közelíteni az előző mérkőzésen nyújtott teljesítményét, a játékrész felénél le is cserélte Kárpáti, Krivokapic érkezett a helyére. A Szegednek a félidő végére sem sikerült összeszednie magát, úgy érződött feladták a vendégek, így gyakorlatilag már az első etapban eldöntötte az összecsapást a KTE, 22-12. 

A második etap elején megint Kiss és Horváth voltak a főszereplők, Kiss kiosztotta 3.(!) asszisztját, Horváth megszerezte 9. találatát, 30-15. Ezután egy kisebb Mazák parádé következett, 3 nagyszerű gólt szerzett a kecskemétiek beállósa, 37-21. Mivel a találkozó eldőlt az előző felvonásban, így már nem történt semmi, ami befolyásolta volna a végkimenetelt. Mindkét oldalon szerepet kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak. A fiatal sajátnevelésű Szeverényi meghálálta a bizalmat, a kiharcolt hetest be is lőtte. A végeredményt aztán Vetési állította be, egy kontra utáni ziccerből mattolta Szélt, 39-26.

Bencze József vezetőedző (KTE): – Jól, magabiztosan kezdtünk az elején. Nagyon örülök, hogy a 2. félidőben tovább tudtuk növelni az előnyünket, egy nagyon jó csapatot tudtunk ma legyőzni, én azt gondolom.

Kárpáti Krisztián vezetőedző (Szeged): – A KTE egy remek játékosállománnyal rendelkező csapat, így az, hogy kikaptunk tőlük egyáltalán nem baj, a problémám azzal van, hogy nagyon hamar feladtuk a mérkőzést, még jobban megkönnyítettük ellenfelünk dolgát, de ez semmit nem von le a Kecskemét érdemeiből. Gratulálok nekik, a mai teljesítményünknek pedig meg lesz a következménye.

KTE-Piroska Szörp – Pick Szeged U22 39-26 (22-12)

KTE: Kiss (K) 23/7, Szél  (K) 12/2 – Simon 2/1, Tóth N. 6/5, Bíró 5/2, Horváth 11/9, Francia 0/0, Csordás 2/2, Füstös 7/7, Országh 2/1, Kátai 3/2, Berkes 1/1, Szeverényi 3/1, Mazák 5/4, Szrnka 5/4, Talmácsi 0/0

Szeged: Marczika (K) 16/2, Krivokapic (K) 32/7 – Lőrincz 5/4, Kollár 4/2, Vetési 9/5, Tóth J. 1/1, Kurai 0/0, Rea 5/5, Mitrik 7/4, Fekete 1/1, Szilágyi 4/2, Kovács 3/0, Csókás 1/0, Hegedűs 1/0, Tőkés 2/1, Hutvágner 2/1

Büntetők: 2/1 ill., 6/3

Kiállítások 10 perc ill., 12 perc

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!