A kesport.hu stábja szubjektív véleménye alapján ezúttal is összeállította az All Stars csapatát, amelyet azok a játékosok alkotnak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak együttesük sikeréhez, jó eredményéhez.

A hét csapatának tagjai:

Aleksandar Gavrilovic futsalos (SG Kecskemét Futsal Club): 

Történelmi tettet hajtott végre pénteken az SG Kecskemét, amely azok után, hogy tavaly először feljutott az NB I-be, most kiharcolta a felsőházba jutást, azaz az 5 legjobb csapat között tudhatja magát az országban. Ehhez az utolsó lépést pont az amúgy évek óta kisebb mumusuknak számító Ferencváros otthonában tehették meg a kék oroszlánok, ahol a 2-2-es döntetlennel járó 1 pont biztossá tette az 5. helyüket. A mérkőzésen kétszer is vezetést szerzett az FTC, ám az SG tartását és akaratát mutatja, hogy mindkétszer felállt és egyenlített. 6 perccel a vége előtt született meg a második vendég gól, melyet fantasztikus egyéni megoldás után az általunk legjobbnak vélt Aleksandar Gavrilovic szerzett. A kapuval háttal kapta meg a labdát, remek cselt húzott meg befelé, ezzel lefordult védőjéről és kilőtte a felsőt. Mint később kiderült, ezzel a góllal vált biztossá a hőn áhított felsőházba jutás. Gavrilovic 20 mérkőzésen már 12 gólnál jár Magyarországon. A ScoreGoal a következő találkozóját – mely az alapszakaszban már tétnélküli örömjáték lehet – a DEAC ellen vívja hazai pályán február 15-én.  

Wittmann Krisztián kosárlabdázó (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): 

Remek napokon van túl a kecskeméti férfi kosárlabdacsapat, amely az NB I-ben nemrégiben legyőzte idegenben a Szolnokot, majd oda-vissza a Zalaegerszeget is felülmúlta. A ZTE elleni második, hazai találkozót rendezték legutóbb, ahol rendkívül magabiztosan, 89-65-re győzött a KTE. Előző héten is Wittmann Krisztiánt választottuk be az All Stars csapatunkba, és ez most sincs másképp, hiszen óriási formában van a klublegenda. Amíg az első 14 fordulóban csupán kétszer jutott 20 pont fölé, addig az utolsó 3 mérkőzésén ezt mindig megtette. Szolnokon – karriercsúcsot jelentő – 7 triplás mérkőzése volt, majd a ZTE ellen idegenben 26-ot, hazai pályán 21 pontot termelt, ezzel ő lett a legeredményesebb játékos a mezőnyben. Fantasztikus teljesítménnyel 5-ből 5 sikeres kétpontost helyezett el a gyűrűbe, beszórt 3 trojkát, kiharcolt 3 faultot és kiosztott 5 gólpasszt. Ezzel 28-as VAL-értékkel zárt, amely szintén a legjobb lett a pályára lépő játékosok közül. Minden bizonnyal a csapattársak, a szakmai stáb tagjai és a kecskeméti drukkerek is abban reménykednek, hogy Wittmann itt nem áll le és vezérletével akár Sopront is beveszik a lila-fehérek, ahol szerdán lépnek pályára 18 órakor. 

Halla Petra röplabdázó (HÉP-Röpke SE): 

A Kesport TV kamerái előtt aratott nagyszerű sikert vasárnap a HÉP-Röpke SE a női röplabda NB II-ben. A kecskeméti hölgyek a Szolnok otthonába látogattak, ahol ötszettes csatát nyertek meg. Győzelmével meg is előzte ellenfelét a tabellán a kecskeméti együttes, s ezzel fellépett a második helyre, előkelő helyzetbe hozva magát, hogy majd a felsőházban folytassa a bajnokságot. A szolnoki siker során a meccs embere Halla Petra volt, aki az első és az utolsó játszmában is nagyon elkapta a fonalat és az ő nyitássorozata adta meg a Röpke játékának alaphangját (mindkét szettet simán nyerte, az elsőt 15, a másodikat 12 ponttal a Kecskemét). Egymás után nyitotta az ászokat. Bár a második szettben volt egy kisebb hullámvölgy a támadójátékában, de utána sikerült újra felépítenie a játékát, és ötletes megoldásokkal járult hozzá a Röpke győzelméhez. A hírös városi lányok nehéz hétvége elé néznek, szombaton a listavezető Szegedet, vasárnap az SBTC gárdáját fogadják majd. 

Borbély Márta kézilabdázó (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): 

Megnyerte első 2021-es mérkőzését a GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapata. Varga József tanítványai Szegeden léptek pályára, ahol bajnoki mérkőzésen kikaptak, ám ezúttal a Liga Kupában bizonyíthattak. Ezt meg is tették, hiszen az év eleji karantént és az elmúlt időszakban mutatott gyengébb szereplést feledtetve 34-33-ra győztek. A meccs első félidőjét látva, ahol már 8 góllal is ment a KNKSE, akár lehetett volna nagyobb is a különbség, de a győzelem így is megérdemelt volt. A meccs hőse Pálinkás Viktória hiányában az ideiglenes csapatkapitány, Borbély Márta volt, aki 12 gólig jutott, illetve egyetlen hétméteresét sikerrel értékesítette. Jól megfigyelhető, hogy Borbély remek összhangban van Nagy Éva kapussal, aki védései után – ha van rá lehetősége – rögtön indítja az irányítót, aki rendszeresen meglóg az ellenfél védőitől. Erre a kémiára és a nagyszerű, Szegeden látott csapatmunkára lehet építeni tavasszal. A KNKSE ezen a héten háromszor is pályára fog lépni, kedden Orosházára látogat, míg csütörtökön a Szegedet, szombaton az Orosházát látja vendégül hazai környezetben – ez utóbbi két meccset a Kesport TV-n élőben fogjuk közvetíteni!      

Puskás Zoltán labdarúgó (KTE HUFBAU): 

Újabb felkészülési mérkőzést játszott a hétvégén a KTE HUFBAU labdarúgócsapata, amely az NB III. Közép-csoportját magabiztosan vezeti és azon dolgozik, hogy a tavaszi szezon végén is az első helyen álljon majd. A vágyott feljutáshoz kemény tavaszt kell abszolválnia a csapatnak, melyet sűrű felkészülési menetrend előz meg, amely során magasabb és alacsonyabb osztályú csapatokkal is megmérkőzik Gombos Zsolt együttese. Hétvégén a megye I-es Kerekegyháza látogatott a Széktói Stadionba és a papírformát hozva magabiztosan és könnyedén, 10-0-ra nyert a Kecskemét. A meccs hőse a mesterhármasig jutó Puskás Zoltán volt, aki novemberben tért vissza több mint 200 napig tartó sérüléséből. Azt már azon a pár bajnokin is megmutatta, amelyeken szóhoz jutott, hogy hosszú kihagyása ellenére is nagyon érzi a kaput (az FTC II. ellen gólt is lőtt), és ezt a Kerek ellen is bebizonyította, illetve minden nap azért edz, hogy a bajnokságban is lássuk ezt. A KTE legközelebb a harmadosztály Keleti-csoportját vezető és szintén az NB II-be vágyó Tiszakécskével fog megmérkőzni szombaton 11 órási kezdéssel.   

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?