Második Liga Kupa mérkőzését is megnyerte a GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapata. Varga József együttese Orosházán lépett pályára kedden és főleg a második félidőben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően magabiztosan győzött (23-30). 

Első Liga Kupa mérkőzését is megnyerte a Kecskemét, előző csütörtökön Szegeden győzött 34-33-ra, míg az Orosháza idegenben kikapott a Szegedtől, de otthon megverte a csongrádiakat. 

A keddi, orosházi mérkőzését úgy kezdte a KNKSE, ahogy a csütörtökit, Lengyel találatával, majd rögtön átvette a vezetést az ellenfél két rossz kecskeméti védekezésnek köszönhetően két Vörös által értékesített hetessel. Emberhátrányba is került ekkor Bab kiállítása miatt a Kecskemét, ennek ellenére hamar egyenlített Pécsi góljával, majd a Szegeden 12 gólig jutó Borbély találataival el is lépett. 5-0-s vendég rohanásra két góllal válaszolt az Orosháza, majd Jámbor-Herceg volt eredményes, 4-7. A tavalyi szezont még Kecskeméten töltő Maláti két találatával egyenlített az Orosháza, amely 9-8-nál a vezetést is átvette (mint később kiderült, ekkor volt utoljára előnyben Herbert Gábor csapata). Az első félidő utolsó harmadát aztán újra a hírös városiak uralták, 3-6-ra nyerték meg ezt a periódust Lengyel vezetésével, így a szünetre 12-14-es eredménnyel vonultak a csapatok. 

Csak úgy, mint a Szeged elleni kupameccsen, most is Borbély találatával indította a második játékrészt Varga József csapata. Ezután a következő két gól is a KNKSE neve mellé fűződött, mellyel már 12-17 volt az állás. Rossz szériájukat gyorsan megtörték a hazaiak, majd kétperces kiállítás miatt emberhátrányba kerültek, mégis fel tudtak zárkózni háromra, 15-18. Ezt követően Lengyel zsinórban szerzett három góljával terhelte meg az Orosháza kapuját, mellyel már nyolc gólnál járt a találkozón. A 43. és az 50. perc között nem tudott túljárni Nagy Éva kapus eszén a házigazda, és bár ez idő alatt a Kecskemét is csak két gólt lőtt, de így is előkelő helyzetbe hozta magát a meccs hátralévő részére. Az utolsó tíz percbe belépve Nyakó és Borbély jegyzett gólt, mellyel már hattal mentek a vendégek, majd a végén Jámbor-Herceg kétszer is betalált, valamint a csereként beálló Megyesi és a fiatal Nagy Enikő is fel tudott iratkozni a gólszerzők közé, így magabiztosan, 23-30-ra győzött a Kecskemét. Annak ellenére nyert ilyen simán a KNKSE, hogy egyetlen hétméterest sem végezhetett el a meccsen, nem úgy, mint az Orosháza, amely hét kísérletből hatot bedobott. 

A hírös városiak ezzel már a második idegenbeli Liga Kupa meccsüket nyerték meg 2021-ben, és jó úton haladnak afelé, hogy megnyerjék csoportjukat. A héten még kétszer, csütörtökön és szombaton is pályára lép a KNKSE, mindkét meccset élőben közvetítjük a Kesport TV-n! 

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Azt kértem a játékosaimtól a mérkőzés előtt, hogy az a küzdőszellem legyen meg bennük, mint ami megvolt a Szeged ellen is. Próbálunk apránként előre lépni védekezésben és támadásban egyaránt. Ma védekezésre akartunk több hangsúlyt fektetni, ami sikerült is. Olyan dolgokat próbáltunk gyakorolni, amiket eddig Pap Mercédesz sérülése és hiánya miatt nem tudtunk. Úgy tűnik, valamennyire tudtuk stabilizálni a játékunkat a saját kapunk előtt, de ezzel csak akkor lehetünk elégedettek, ha a bajnokságban is sikerül majd így játszanunk. Minden győzelemnek örülnünk kell, mert nagyon hiányzik már nekünk a siker íze.  

Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 23 – 30 (12 – 14)

Női kézilabda, Liga Kupa, G-csoport, 3. forduló
2021. január 26., kedd, 17.30
Orosháza, Városi Sportcsarnok
JV: Gulybán Olivér, Juhász Dániel

A kecskeméti gólszerzők: Borbély 9, Lengyel 8, Pécsi 4, Jámbor-Herceg 3, Pap 3, Nyakó 1, Megyesi 1, Nagy E. 1. 

Hétméteresek: 7/6, illetve 0/0

Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?