Kosárlabda: A gyengélkedő Salgótarjánhoz látogat a felszálló ágban lévő Nagykőrös

A nagy kosárlabda hagyományokkal rendelkező Salgótarján városába látogat szerda este a Nagykőrösi Sólymok csapata az NB I/B Piros-csoportjának 9. fordulóból elmaradt mérkőzésén. A találkozóról szöveges beszámolóval fogunk jelentkezni. 

Remek napokat tudhat maga mögött a nagykőrösi kosárcsapat, hiszen azok után, hogy december eleje és január közepe között volt egy hatmeccses nyeretlen szériája, a Miskolc ellen visszatalált a győzelem útjára, majd előző hétvégén megverte hazai pályán az idén jól kinéző és dobogós álmokat dédelgető Vasast is. Tették mindezt úgy Lakosa Zsolt tanítványai, hogy egyik legjobbjukat, a majd’ 20 pontot átlagoló Kovács Somát bokasérülés miatt nélkülözni kényszerültek. Kérdés, hogy szerdán visszatérhet-e, de az ő mentalitását és hozzáállását ismerve, ha kis remény mutatkozik a játékára, akkor ott lesz a társakkal együtt, át fog öltözni és ha úgy van, akkor pályára is fog lépni. 

A Vasas legyőzésével együtt már 6 sikere van a Sólymoknak 9 vereség mellett. Ezen a mérlegen a Salgótarján otthonában javíthatnak. A Nógrád megyeiek remekül kezdték az idei bajnoki szezont, 9 meccs után már 7 győzelemmel álltak, ám azóta csak egyszer tudtak nyerni és a vereségek száma majdnem beérte a sikerekét (8 győzelem mellett 7-szer kaptak már ki). Jól mutatja, mennyire nincsenek kiváló formában a salgótarjániak, hogy zsinórban 4 vereségnél járnak, január 10 óta kikaptak a TF-től, oda-vissza az NKA Pécstől – amely még így is mögöttük foglal helyet a tabellán – illetve a bajnoki címre törő Nyíregyházától. 

A sikerek útjára tehát nemrégiben rosszabb száriája után visszatért a Nagykőrös, ugyanezt szeretné megtenni papíron gyengébb ellenfele ellen a Salgótarján is, szóval az biztos, hogy nem lesz unalmas mérkőzés. A szerdai találkozóról szöveges beszámolóval fogunk jelentkezni, míg a Nagykőrös szombati, BKG Príma elleni hazai összecsapását élőben közvetítjük majd a Kesport TV-n! 

Lakosa Zsolt vezetőedző (Nagykőrösi Sólymok KE): – A Salgótarján mostanában nem igazán vitézkedik, de nagyon jó, profi csapatról van szó, amely minőségi játékosokból áll. Felszálló ágban vagyunk, hiszen előző két meccsünket megnyertük. Reméljük, hogy Kovács Somára számíthatunk majd szerdán, de ez még bizonytalan. Mindenképpen a győzelemért utazunk, annak ellenére, hogy nem mi számítunk a találkozó esélyesének. 

Salgótarjáni KSE – Nagykőrösi Sólymok KE

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, 9. fordulóból elmaradt mérkőzés
2021. január 27., szerda, 19.00
Salgótarján, Városi Sportcsarnok
JV és MKOSZ ellenőr: Bagi Bálint, Polonkai Balázs István, Rózsavölgyi Alexandra (Balogh László György)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!