A férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén 3:1-re verte idegenben a Kecskeméti RC a fővárosi MAFC csapatát, így már fél lábbal az elődöntőben érezhetik magukat a hírös városiak.

Az első szettet a KRC kezdte magabiztosabban, a hazaiak sokat hibáztak, így hamar leszakadtak a kecskemétiektől, 8:11-nél időt is kért Nagy Péter, a MAFC vezetőedzője. Nem sokkal később Gebhardt ütött be egy labdát, majd szervált egy ászt, 4-re növelve a különbséget, 11:15. A fővárosiak hiába küzdöttek, egyre távolabb kerültek a kecskemétiektől, Gebhardt újabb pontjával már 5 volt közte, így Nagy Péter újabb játékmegszakításra kényszerült 13:18-nál. A végjáték azonban így is izgalmassá vált, fel tudott jönni 1-re a MAFC, de Mihalev végül elhibázott egy nyitást, így a Kecskemét örülhetett, 23:25. 

A második etap hasonlóan kezdődött, mint az első, 9:9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Nagy blokkjával megszerezte a vezetést a Kecskemét, viszont ez nem tartott sokáig, hiszen egy rövidzárlatnak köszönhetően 3-at is hibáztak a hírös városiak, így meg tudott lépni 2-vel a hazai együttes,  12:10. Dávid Zoltán időkérését követően kiegyenlített a KRC, de pár labdamenettel később már megint a MAFC volt előnyben, 15:12. A hajrára összekapták magukat a vendégek, így egyenlíteni tudtak Rabeka révén, 17:17. A szett hajrája az utolsó pillanatig kiélezett volt, aztán Rabeka egyéni villanásai pontot tettek a második felvonás végére, 23:25. 

A harmadik játszmában 16:16-ig szorosan követték egymást a csapatok, majd Rabeka lépett elő megint vezérnek, és előbb ütött egyet, majd a következő labdamenetben blokkolt is, 16:18.  Nagy Péter időt kért, és úgy tűnt, sikerült rendet tennie a fejekben, hiszen ezután a MAFC extázisba jött, és egy 9:1-es futással meg tudta nyerni a szettet, amivel életben tartotta győzelmi reményeit, 25:19. 

Az ötödik felvonásban nekirontott a Kecskemét a fővárosi együttesnek, rögtön az elején elhúzott 5-tel, 6:11. A mérkőzést gyakorlatilag ekkor el is döntötte a KRC, Nagy Péter csapata 4 egységnél már nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez, így a kecskemétiek nagyon magabiztosan, végig vezetve behúzták az utolsó szettet és már csak egy karnyújtásnyira vannak a továbbjutástól, 20:25. 

A visszavágóra február 10-én, szerdán kerül majd sor, 19:00-kor a Messzi István Sportcsarnokban. 

Dávid Zoltán vezetőedző (Kecskeméti RC): – Örülünk, hogy sikerült megvernünk egy közeli riválisunkat. Az eredmény ellenére egyáltalán nem volt könnyű meccs, csináljuk tovább a dolgunkat és menetelünk a céljaink felé. Gratulálok a srácoknak!

MAFC-BME – KRC 1:3 (23:25 [22’], 23:25 [24’], 25:19 [23’], 20:25 [23’])

MAFC: Eke 7, Mihalev 14, Csoma 18, Yani 19, Szabó 6, Denimir 4

KRC: Nagy 5, Gebhardt 13, Krupánszki 2, Kaszap 4, Rabeka 17, Argilagos 16, Kandulinski 9 

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?