Szombaton már a harmadik találkozóját fogja vívni ezen a héten a GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapata. A már csoportgyőztes KNKSE az Orosházát látja majd vendégül a Liga Kupában, a találkozót élőben közvetítjük a Kesport TV-n! 

Sűrű felkészülési időszakot él meg a tavaszi bajnokságra a Kecskeméti NKSE gárdája, ugyanis előző csütörtökön kezdte meg – az edzők által felkészülésnek vélt – Liga Kupa sorozatot egy Szegeden aratott győzelemmel, majd ezen a héten ez idáig már kétszer pályára lépett (kedden az Orosházát, csütörtökön megint a Szegedet verte) és szombaton lejátssza a negyedik találkozóját is. Eddig hibátlan ebben a kupasorozatban a KNKSE, s ezzel az utolsó, Orosháza elleni mérkőzése előtt biztos csoportelső. Ezt egyben azt is jelenti, hogy ott van a legjobb nyolc között! 

Az Orosházát is legyőzte – ráadásul idegenben – Varga József csapata. Kedden rendkívül magabiztosan, főleg a remek második félidei teljesítményének köszönhetően 30-23-ra nyert Békés megyében a hírös városi alakulat. Akkor a védekezésre helyezte a hangsúlyt a Kecskemét, és az eredményből jól látszik, hogy ebből a szempontból (is) hasznos meccs volt. 

Az őszi teljesítményéhez képest úgy tűnik, mindenben előre tudott lépni a KNKSE. A védekezése sokkal masszívabb, támadásban élesebb és dinamikusabb a gárda. Ezek mindenképpen jó előjelek a február 7-én induló tavaszi bajnoki szezon előtt, ám ahogyan Varga József is fogalmazott, ezek a Liga Kupa sikerek akkor fognak bármit is érni, ha a bajnokságban is így tud teljesíteni csapata. 

Mindenesetre élmény nézni mostanában a kecskemétiek játékát, így nyugodt szívvel tudjuk mindenki figyelmébe ajánlani a szombat délutáni, Orosháza elleni mérkőzést, amely a bajnokság főpróbája lehet. Kezdés 15 órakor, a Kesport TV-n!    

A kesport.hu stábjának tippje: 6 góllal győz a Kecskemét

Jámbor-Herceg Réka játékos (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – A Liga Kupa remek felkészülési lehetőséget biztosít a bajnokságra. Az elmúlt három mérkőzés, melyet egyaránt sikerrel tudtunk megvívni, nagyon jó hatással volt a csapatunkra. Mind a védekezésünkben, mind a támadásunkban látszódik, hogy fejlődtünk. A legfőbb célunk eddig az volt, hogy a védekezésünket összerakjuk. Azt gondolom, egyre jobb a játékunk hátul. Nagyon örülünk, hogy megnyertük a csoportunkat és ezzel továbbjutottunk. Az Orosháza ellen is a győzelemért lépünk majd pályára szombaton, szeretnénk százszázalékos mutatóval zárni a kupában! 

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club

Női kézilabda, Liga Kupa, G-csoport, 6. forduló
2021. január 30., szombat, 15.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Marton Zsófia, Szabó Eszter 

Vélemény, hozzászólás?