Az utolsó Liga Kupa mérkőzését játszotta le szombat délután a GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapata. Az ellenfél az Orosháza volt, amely szinte végig vezetett, ám hatgólos hátrányból is felállt és az utolsó másodpercekben megnyerte a meccset a már csoportelső hírös városi együttes (26-25).  

A csapatok fej-fej mellett kezdték meg a gólgyártást, így mentek egészen 3-3-ig, amely után Jámbor-Herceg találatával először a meccsen a KNKSE vezetett. A Kecskemét eddigi teljesítményét és három kupagyőzelmét látva talán kevesen gondolták volna, hogy ezután végig a gyengélkedő Orosháza fogja diktálni a tempót, de így történt. A házi gólkirály Márczy vezérletével kezdett ellépni ellenfelétől Herbert Gábor csapata, a 20. percben már néggyel vezetett, 6-10. A kecskemétiek támadójátéka nagyon akadozott, Lengyelt próbálták többször is megjátszani középen, de hozzá kevésszer jutott el a passz és általában eladott labda lett ezekből a szituációkból. 5-0-s rohamot vitt végig a vendég együttes a 22. és a 28. perc között, és bár az utolsó minutumban két góllal szépített a KNKSE, így is 10-15-ös eredményt mutatott az eredményjelző a szünetben. 

A második játékrész is úgy indult, mint az első, egymást követték a gólszerzéssel a csapatok, így nem tudott ellenfeléhez közelebb férkőzni a házigazda. Sőt, Szabó Dorina találatával már hattal vezetett a 40. percben az Orosháza, 14-20-nál időt kért Varga József. A hátralévő húsz percben aztán elképesztő futásba kezdett a Kecskemét, Nagy Éva a kapuban remekelt, hetest is fogott, s a hazaiak 6-0-s rohanással egyenlítettek, 21-21. A vezetést még ekkor Márczy három góljának köszönhetően nem tudta átvenni a hírös városi alakulat, de ellépni sem tudtak a Békés megyeiek. Az utolsó percre 24-25-ös vendég vezetéssel léptek be a csapatok, ekkor Pap egyenlített gyorsan, majd a tavaly Kecskeméten kézilabdázó Maláti révén eladta a labdát az Orosháza és volt 21 másodperce a Kecskemétnek, hogy megnyerje a meccset. A támadás befejezésével szinte az utolsó másodpercig kivártak a hazaiak, majd az irányító Borbély vállalkozott lövésre, bombájába a kapus még bele tudott érni, de a labda kikötött a hálóban, s a KNKSE 26-25-re megnyerte az összecsapást. 

A GBB ZRT Kecskeméti NKSE így mind a négy Liga Kupa meccsét megnyerte, s hibátlan teljesítménnyel ott van a legjobb 8 között. Mindez jó előjel a február 7-én startoló tavaszi bajnoki folytatás előtt, amikor majd az FTC U20-hoz látogatnak Varga József tanítványai.   

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Negyven percig lényegében nem is kézilabdáztunk. Támadásban is és védekezésben is teljesen felforgattuk azt, amit az előző három meccsen jól csináltunk. Ezt követően az utolsó húsz percben varázsütésre újra az a csapat játszott, amely az előző három alkalommal látható volt és amelyik kiharcolta a csoportelsőséget a kupában. A sikerünk annak köszönhető, hogy egy pillanatra, még mínusz hatnál sem adtuk fel, annak ellenére sem, hogy nem játszottunk jól. A végén egy sanszunk adódott a győzelem megszerzéséhez, ezt ki is használtuk.   

Herbert Gábor vezetőedző (Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club): – Negyven percig nagyon elégedett voltam a látottakkal, az utolsó húsz perces leolvadásunk azonban elkeserít. Meg kell tanulnunk mérkőzést nyerni, mert így a bajnokságban rendkívül nehéz dolgunk lesz. Gratulálok a Kecskemétnek a csoportgyőzelemhez és sok sikert kívánok nekik a továbbiakra! 

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club 26 – 25 (10 – 15)

Női kézilabda, Liga Kupa, G-csoport, 6. forduló
2021. január 30., szombat, 15.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Marton Zsófia, Szabó Eszter 

A KNKSE gólszerzői: Borbély 8, Jámbor-Herceg 5 (2), Lengyel 5, Pap 3, Nyakó 2, Pécs 2, Bab 1. 

Kiállítások: 10 perc, ill. 4 perc

Hétméteresek: 4/2, ill. 3/2

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?