A kesport.hu stábja szubjektív véleménye alapján ezúttal is összeállította az All Stars csapatát, amelyet azok a játékosok alkotnak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak együttesük sikeréhez, jó eredményéhez.

A hét csapatának tagjai:

Nagy Éva kézilabdázó (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): 

Nagyszerű felkészülési időszakot tudhat maga mögött a kecskeméti női kézilabdacsapat. Varga József tanítványai kilenc nap alatt 4 Liga Kupa összecsapást játszottak, és bár ezt a kupasorozatot edzésként használják fel a vezetőedzők, mégis van tétje. A KNKSE meg is ugrotta ezt a feladatot, a Szegedet és az Orosházát is oda-vissza legyőzte, így hibátlan mérleggel lett csoportelső és jutott a legjobb 8 közé. Előző héten 3 kupameccset játszottak a kecskemétiek, és – ugyan a sok jó teljesítmény közül nehéz volt egyet kiemelni – Nagy Évát, a csapat kapusát választottuk a legjobbnak, aki a 3 találkozó során összesen 45 védést mutatott be. Az Orosháza ellen idegenben 44%-os kapusteljesítményt produkált, azaz a kapujára érkező lövéseknek majdnem a felét kifogta, míg a két hazai mérkőzésen 36 és 37%-kal védett. Az utolsó mérkőzésen – mely a legizgalmasabban alakult és az utolsó pillanatban nyert a KNKSE – volt olyan periódus, amely során több mint 10 percig nem kapott gólt Nagy Éva, ezalatt sok bravúrt is bemutatott, ziccereket fogott középről és a szélről egyaránt. Persze, a KNKSE remek védekezése is hozzájárult ahhoz, hogy kevés gólt tudtak dobni az ellenfelek, így az egész társaságnak jár a dicséret. Mindez jó előjel a most vasárnap startoló tavaszi bajnoki folytatás előtt. A hírös városiak majd az FTC U20-hoz látogatnak.  

Rabeka Aleksei röplabdázó (Kecskeméti RC): 

Nehéz időszaknak a végére tehetett pontot a kecskeméti férfi röplabdacsapat azzal, hogy előző héten győzött a MAFC otthonában. A Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóját rendezték meg a fővárosban, ahol a KRC 3:1-re győzött. Ha az alacsonyabb osztályban szereplő Miskolc elleni kupasikert nem nézzük, akkor október közepe óta csak a Dunaújváros ellen tudott győzni Dávid Zoltán csapata, míg kikapott Kaposvártól, illetve kétszer a MAFC-tól és a Pénzügyőrtől. Igaz, többször karanténban volt a csapat, de a MAFC elleni győzelem a Magyar Kupában jó irányba billentheti el a KRC szekerét. A meccs legjobbja a kecskemétiek fehérorosz légiósa, Rabeka Aleksei volt, aki a maga 17 pontjával a legeredményesebb vendég játékos volt, míg két pont híján a meccs legtöbb egységét termelő röplabdázója. Hibátlanul fogadott a találkozón, többször is kiváló sáncmunkával segítette a védelmet, emellett a nyitásai is rendre jók voltak, ütött két ászt is. Az idegenbeli sikere ellenére – bár nagyon jó helyzetbe került – még nincs ott biztosan a legjobb 4 között a Kecskemét, hiszen ehhez még a visszavágót is abszolválni kell, melyet február 10-án rendeznek majd a Messzi István Sportcsarnokban. Addig egyszer, a Kaposvár ellen fog pályára lépni a KRC február 6-án, szombaton. 

Jakab Dávid labdarúgó (KTE HUFBAU): 

Újabb remek felkészülési héten van túl a KTE labdarúgócsapata, amely az NB III. Közép-csoportjában szerepel, vezeti a tabellát, és nagy célja, hogy a bajnokság végén is ott álljon majd. A feljutás eléréséhez és a jó tavaszi szezon teljesítéséhez a szakmai stáb kemény programot állított fel a játékosoknak, minden héten edzőmeccsel. Legutóbb a szintén harmadosztályú és a keleti bajnokságot vezető Tiszakécske látogatott a Széktói Stadionba, s a Kecskemét meglehetősen simán, 3-0-ra verte ellenfelét. A meccs embere Jakab Dávid volt, a hírös városiak szélsője, aki végig aktívan futballozott. Az első gól előtt ő adta a gólpasszt Puskás Zoltánnak, miután fantasztikusan húzott el védője mellett a szélen. Emellett fejelt egy kapufát is, és végig benne volt a pakliban, hogy betalál. Gombos Zsolt csapatára a héten két edzőmeccs is vár, szerdán 18 órakor a megye I-ben veretlenül álló Kiskőrös, míg szombaton 10 órakor az Érd lesz az ellenfél. 

Bozsik Máté labdarúgó (Kecskeméti LC): 

Megkezdte tavaszi menetelését a Kecskeméti LC a labdarúgó megyei első osztályban. A forduló előtt 5. helyen álló hírös városi gárda a második helyezett és a dobogó tetejére pályázó Kalocsát fogadta hazai pályán. A találkozót remekül kezdte a KLC, az általunk az All Stars csapatba is beválasztott Bozsik Máté kapott tökéletes kiugratást, s a csatár pontosan helyezte el a kapus mellett a labdát, megszerezve ezzel már a 8. percben a vezetést. Bozsiknak ez volt a 8. gólja a szezonban, mellyel ő a házi gólkirály. A KLC előző 3 meccsén egyaránt betalált a támadó. A jó formájára legközelebb vasárnap lesz szükség, akkor sem vár egyszerű feladat Nagy Lajos fiaira, hiszen a KLC-vel eddig azonos pontmennyiséget gyűjtő Kiskunfélegyháza látogat majd a Széktóiba. 

Halla Petra röplabdázó (HÉP-Röpke SE): 

Két mérkőzést is játszott a hétvégén a kecskeméti női röplabdacsapat. A Röpke előbb szoros meccsen kikapott a Szegedtől, majd vasárnap a sokkal fontosabb meccsét behúzta, az SBTC-t verte 3:0-ra és ezzel bebiztosította felsőházba jutását. A salgótarjániak olyannyira nem tudták megszorongatni a kecskemétieket, hogy az első szettben elért 16 pontjuk volt a legtöbb, a másik kettő szettben csak 7, illetve 9 egységet sikerült feltenniük a táblára. Ahogyan a vezetőedző, Kása Róbert fogalmazott, érdemi játék így nem nagyon tudott kialakulni a pályán, mégis ki lehet emelni a legjobb teljesítményt nyújtó Halla Petrát, aki rövid időn belül már másodjára tagja a kesport.hu All Stars csapatának. A röplabdázó kiváló hozzáállással vágott neki a meccsnek, nem ismert elveszett labdát, rengetegszer vetődéssel próbálta megmenteni a játékszert, emellett biztos kézzel nyitott és nagy stabilitást adott a Röpke játékának. 

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?