A férfi röplabda Extra Liga 11. fordulójában, régi nagy riválisát, a Kaposvárt fogadta a KRC. A találkozót nagyon simán, szettvesztés nélkül nyerték a vendégek, 3:0-ra.

Az első szett nagyon rosszul kezdődött a hazaiak számára, rögtön egy 4:0-s futással kezdett a Kaposvár, ami megadta a meccs alaphangját. 4-5 pontnál nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz a kecskemétiek, majd Rabeka szervált egy ászt, és Argilagos zárt le pontot érően egy támadást, 12:14. A kecskemétiek előtt ott volt a sansz, hogy felzárkózzanak, de a KRC hibázott zsinórban 3-at, amivel megpecsételte saját sorsát, 12-17. Innen már nem volt visszaút a hazaiak számára, 25:16-ra nyerte az első szettet a vendég együttes. (0:1)

A második etap szorosabban kezdődött, mint az előző játékrész, 8:8-ig fej-fej mellett haladtak a felek. A végig remeklő Melnikov és Ouyachi azonban 3-ra növelte a vendégek előnyét, 9:12. Dávid Zoltán érezte, hogy baj van, ezért időt kért. Az időkérés után sem változott a játék képe sőt, tovább romlott a KRC helyzete, 12:19-nél újabb játékmegszakítás következett. A kecskemétiek nagyon leszakadtak a Kaposvártól, már nem volt számukra visszaút, simán nyerte ezt a szettet is a vendég gárda, 18:25. (0:2)

A meccsjátszma is hasonlóan kezdődött, mint a második játékrész, 7:7-ig szorosan követte ellenfelét a KRC, majd meglépett 2-vel a vendég gárda, 7:9. Dávid Zoltán megpróbált még időben közbelépni, és időkérése után Krupánszki szerzett is egy pontot, 8:9. A Kecskemétnek egészen a szett feléig volt lehetősége, hogy egyenlítsen, de nem használta ki, így meg tudott lépni a Kaposvár, 13:17. Ez volt a szett kulcsmomentuma, a ‘sírból’ már nem tudtak visszajönni a hazaiak, behúzta a meccset a FINO, 20:25. (0:3)

Dávid Zoltán vezetőedző (Kecskeméti RC): – Nem tudok mit mondani egy ilyen meccs után. Egyszerűen szégyen-gyalázat, hogy így játszunk.

Wolochin Ruben vezetőedző (Kaposvár): – Remekül játszottunk, szervezettek voltunk. Érezték a srácok a mérkőzés súlyát, ennek megfelelően teljesítettek, le a kalappal előttük. Nagyon fontos 3 pontot szereztünk ma.

Kecskeméti RC – FINO Kaposvár 0:3 (16:25 [18’], 18:24 [24’], 20:25 [25’]) 

KRC: Nagy 3, Gebhardt 5, Krupánszki 7, Kaszap 1, Rabeka 5, Argilagos 17, Kandulinski 2

Kaposvár: Ouyachi 12, Melnikov 17, Makarov 7, Bögöly 9, Horváth 9, Keen 2

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?