Első 2021-es bajnoki mérkőzését játszotta le vasárnap délben a GBB ZRT Kecskeméti NKSE a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjában. A hírös városiak az FTC U20 otthonában léptek pályára. Az első félidőben már hattal is vezettek a ferencvárosiak, ám a második játérkészben kiváló teljesítménnyel változtatott a játék képén és nyert a KNKSE (24-30). 

Bab Ágota találatával a Kecskemét kezdte meg a gólgyártást, ám erre 3-0-val válaszolt az FTC U20. Az ekkor összeszedett kétgólos előnyét egészen addig tartotta a fővárosi együttes, amíg a 7. perc legvégén kettős emberhátrányba nem került, ekkor Borbély góljaival egyenlített a KNKSE, 6-6. Túl a játékrész felén a ferencvárosiak irányítója, Ballai állt a sereg élére, zsinórban szerzett négy találatának és egy nyolcperces kecskeméti gólcsendnek hála ellépett az FTC, a 20. percben 14-8-at mutatott az eredményjelző.  Kritikus pillanat volt, hogy megint kettős emberhátrányba kerültek a ferencvárosiak, s ezt kihasználva 4-0-s futást mutatott be, mellyel jól zárkózott a KNKSE. Sőt, Pap góljával a félidő utolsó percében az egyenlítés is összejött a vendégeknek, ám az utolsó szó Ferenczyé volt, így 16-15-tel vonultak szünetre a csapatok.

A második felvonást a Kecskemét kezdte sokkal jobban, Lengyel, Bab és Borbély találataival 3-0-val nyitott, s 0-1 után először a vezetést is átvette. Az FTC Ballai további remeklésével – ő végül 11 gólig jutott – egalizálni tudott. Húsz perccel a vége előtt 20-20 volt az állás, azonban Nagy Éva fantasztikus kapusteljesítményének és bravúrjainak köszönhetően a következő tíz minutumban csak két gólt tudott dobni Simics Judit csapata, a kecskemétiek oldalán ugyanez a szám öt volt. Nagyon sok volt a technikai hiba mindkét csapatnál, de a végjátékban a Fradi volt sokkal pontatlanabb. 24-27 volt az állás az 53. percben, gyors gólok kellettek volna a fővárosiaktól, ám nemhogy gyorsan, sehogy sem tudott már gólt lőni az FTC. A vége 24-30 lett. 

Október eleje óta tudott ismét bajnoki mérkőzést nyerni a Kecskemét, amely a Liga Kupa csoportgyőzelem után a bajnokságban is folytatta tavaszi remeklését. A KNKSE legközelebb február 13-án, a listavezető Vasas otthonában lép majd pályára.  

Simics Judit vezetőedző (Ferencvárosi TC U20): – Úgy gondolom, hogy az NB I/B-s felnőtt bajnokságban egyik mérkőzésen sem mi vagyunk az esélyesebbek. A vártnál előrébb mutat, ahogyan eddig teljesítettünk az idei évad során. A fiatalságunkból és a rutintalanságunkból adódik a hullámzó teljesítményünk, hol nagyon extrát hozunk, hol sok hibával vereséget szenvedünk. A mai az utóbbi kategóriába tartozott, összesen 22 technikai hibánk volt, illetve kihagytunk majdnem tíz ziccert. Ez nem fér bele egy ilyen jó csapat ellen. A Kecskemét a második félidőben jobban pörgött, mi nem tudtunk változtatni a játékunkon. 

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Nagyot küzdöttünk a mai napon a győzelemért, ám a játék nem ment úgy, ahogyan szerettük volna. Főleg a támadásfelépítéseink nem mentek olajozottan. Azonban az önmagáért beszél, hogy 16 gólt kaptunk az első félidőben és csupán fele annyit a másodikban, míg a túloldalon ugyanannyit lőttünk, mint az elsőben. A védekezésünk volt tehát a kulcs, amihez nagyon jó kapusteljesítmény párosult.  

Ferencvárosi TC U20 – GBB ZRT Kecskemét NKSE 24 – 30 (16 – 15)

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 11. forduló
2021. február 7., vasárnap, 12.00
Budapest, Elek Gyula Aréna (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea 

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?