A Női kosárlabda Amatőr NBI. Zöld csoportjának 15. fordulójában, a Tatai SE vendége volt a Kecskeméti KC. A találkozó végig nagyon szoros volt, de végül nyertek a vendégek 75-70-re, megszakítva ezzel rossz sorozatukat.

Gyöngyösi kezdte meg a pontgyártást az első negyedben, amire Fekete egy triplával válaszolt, 2-3. A negyed felénél Horváth és Magna kosaraival 3-ra nőtt a Kecskemét előnye, de gyorsan fordítani tudtak a hazaiak, 8-7. A folyamatos pontváltások miatt hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, majd Magna vágott be egy hármast, ami adott egy kisebb lökést a kecskemétieknek, így meg tudták nyerni az első etapot, 14-19.

A második játékrész elején Balogh, Bibok és Horváth dupláinak köszönhetően elhúzott 10-zel a KKC, 15-25. Hazai oldalról Szabó dobott be egy ziccert, de a tataiak nem indultak el felfele, vendég részről Balogh süllyesztett el egy triplát, Bibok és Bálind 1-1 kettest, 17-32. Az utolsó percekben is vezetett 16-tal a Kecskemét, aztán a hajrára rákapcsoltak a hazaiak, és ledolgoztak 9 egységet hátrányukból, 32-39. 

A nagyszünet után ott folytatta a KKC, ahol az előző félidőben abbahagyta, Fekete és Bibok 1-1 középtávolival jelentkezett, míg Magna bedobott egy hárompontost, 32-46. Ezt követően pár percig várni kellett, mire újra a gyűrűben landolt a labda, megkezdte a felzárkózást a Tatai SE, kihasználva a kecskemétiek hibáit. A 7. percben László triplája után már 47-48 állt az eredményjelzőn. A negyed vége előtt aztán Horváth lépett elő vezérnek, és két ziccerének köszönhetően lélektani előnnyel vághatott neki az utolsó játékrésznek a Kecskemét, 50-55. 

Bibok és Balogh duplái megadták a negyedik negyed alaphangját, 9 pont különbség ezen a szinten akár a győzelmet is jelentheti egy csapat számára, 50-59. Ezen a mérkőzésen sem volt ez másképp, a kecskemétiek már nem engedték ki kezükből a vezetést, 5 egységnél közelebb nem is engedték magukhoz a hazaiakat, így végül 70-65-re megnyerték a találkozót.

Kónya Levente vezetőedző (KKC):Elégedett voltam a látottakkal, jól kosárlabdáztunk. A harmadik negyed végén kicsit kiengedtünk, és magunkra húztuk őket, de szerencsére még időben fel tudtunk ébredni, és megnyertük a meccset, értékes győzelmet szereztünk ma, gratulálok a lányoknak!

Tatai SE-Kecskeméti KC 65-70 (14-19, 18-16, 18-16, 15-15)

Kecskeméti KC: Horváth 12, Magna 8/6, Fekete 10/6, Bibok 18, Urbán 7/3, Baksa 2, Bálind 2, Milkovics 2, Balogh 9/3

(Szarvas Zsombor | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?