A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, a fővárosi MAFC-BME-t fogadta a KRC. A találkozót hiába nyerték 3:2-re a vendégek, összesítésben  a Kecskemét volt jobb, így ő folytathatja a kupáért folyó harcot.

Az 1. szettet nagyon rosszul kezdték a kecskemétiek, 6:2-es előnyre tett szert a MAFC. A Kecskemét hiába próbált felzárkózni, nagyon enerváltan játszott, hibát hibára halmozott, Yani ászával már 18:10-re vezetett a fővárosi együttes, így gyakorlatilag el is döntötte az első etap sorsát. A hátralevő időben a kecskemétiek már csak a becsületükért küzdöttek, de 10 egységgel a vendégek nyerték az első játékrészt, 15:25. (0:1)

A 2. etapra összeszedték magukat a hazaiak, Argilagos szerzett zsinórban 3 pontot, 4:1. Nagy Péter időt kért, ami után sikerült is egyenlítenie a vendég gárdának, 4:4. A vezetést azonban nem sikerült megszereznie a MAFC-nak, Gebhardt ütött 1-et, majd Denimir szervált a hálóba, 6:4. A folyamatos pontváltások miatt, hol 1-gyel, hol 2-vel ment a Kecskemét, majd Krupánszkinak köszönhetően 4-re növelte előnyét, 15:11. Nagy Péter időt kért, de ez sem törte meg a hazaiak lendületét, egyre tovább nőtt a szakadék a felek között, 18:12. A hajrára viszont összeszedték magukat a fővárosiak, feljöttek 1-re (22:21) de az utolsó labdamenetekben koncentráltabb volt a hazai együttes, így végül egyenlíteni tudott, 25:22. (1:1)

Azzal, hogy megnyerte a 2. játékrészt a Kecskemét, lehetősége nyílt arra, hogy lezárja a meccset, hiszen már csak egy szett kellett neki a továbbjutáshoz. A KRC ennek ellenére nem kezdett jól, a fővárosiak Csoma vezérletével gyors egymásutánban ütöttek 4-et, 1:4. A KRC ki tudott egyenlíteni, de nem sokkal később már megint a MAFC birtokolta az előnyt, 4:6. Argilagos és Gebhardt révén ismét egál volt, de Denimirnek köszönhetően ezúttal sem tudott vezetést szerezni a KRC, 6:8. Dávid Zoltán megszakította a játékot, és utána megtáltosodtak a hazaiak, zsinórban ütöttek 4-et, ami Nagy Pétert időkérésre kényszerítette, 10:8. A hírös városiaknak viszont megnövelte az önbizalmát, hogy fordítani tudtak, továbbra is extázisban játszottak, a fővárosiaknak nem volt ellenszere a remek kecskeméti támadásokra, 17:12. Innen már nem volt visszaút a vendégek számára, 4 egységnél közelebb nem tudtak kerülni a kecskemétiekhez, így eldőlt, kiestek a kupából, 25:19.  (2:1)

Az utolsó két szett ennek fényében már tét nélkül zajlott, mindkét tréner pályára küldte a cseresort. A 4. etapban egy ideig dominált a Kecskemét, majd a hajrában egyenlített, végül fordítani is tudott a vendég együttes, 23:25. (2:2)  Aztán az utolsó játékrészben egészen 12:12-ig fej-fej mellett haladtak a felek, de végül ezt a szettet is a MAFC nyerte 15:12-re. (2:3)  A kecskemétiek viszont aligha szomorkodtak a vereség miatt, hiszen így is ott lesznek az elődöntőben, ahol nagy riválisukkal,  a Kaposvárral csaphatnak majd össze a döntőbe jutásért. 

Dávid Zoltán vezetőedző (KRC):Muszáj volt, hogy itt valamit a pálya szélén produkáljak, hogy tűzbe hozzam a játékosaimat. 2 szetten múlt a továbbjutás, ilyenkor muszáj mindenkinek a maximális hőfokon égnie, nem lehet úgy kijönni, mint egy szimpla bajnokira, abban a 2 szettben meg kell dögleni. Néha az akarat átmegy görcsösségbe, szerencsére ezt most az első szett után le tudtuk vetkőzni és végül sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. 

Nagy Péter vezetőedző (MAFC):  – Úgy jöttünk ma ide, hogy 3:0-ra, vagy 3:1-re kell ma nyernünk, és utána következhetett volna az aranyszett. Jól kezdtük a találkozót, a Kecskemét magához képest sokat hibázott, de mi is nagyon precízek voltunk védekezésben. Utána érthetetlen okokból szétesett a játékunk, megérdemelten jutott ma tovább a Kecskemét.

Kecskeméti RC – MAFC-BME 2:3 (15:25 [18’], 25:22 [23’], 25:19 [23’], 23:25 [22’], 12:15 [11’]) 

Kecskemét: Nagy 2, Horváth 3, Gebhardt 14, Szabó B. 1, Krupánszki 14, Kaszap 4, Stréli 5, Rabeka 8, Szabó K. 3, Argilagos 14

MAFC: Eke 8, Mihalev 8, Bakóczy 2, Benkő 6, Szabó B. F. 5, Csoma 20, Yani 16, Szabó B. 4, Kovács 3, Denimir 4

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?