Az idén még veretlen KNKSE az egész bajnoki versenyfutásban hibátlan teljesítménnyel rendelkező Vasas otthonába látogat a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjában. A találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni a fővárosból! 

Remekül kezdte 2021-et a GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapata. A Liga Kupát csoportelsőként zárta, oda-vissza megverte a Szegedet és az Orosházát, illetve legutóbb Budapesten, az Elek Gyula Arénában is győzött az FTC U20 ellen. Ezen a hétvégén megint a fővárosba látogat Varga József csapata, méghozzá a listavezető Vasashoz. 

A piros-kékek nemcsak vezetik a tabellát, de teszik mindezt hibátlan teljesítménnyel, ugyanis 10-ből mind a 10 meccsüket megnyerték. Egyértelműen a feljutás a célja a Vasasnak, ehhez mérten nagyon jó játékosállománnyal rendelkezik. Ahogyan a KNKSE vezetőedzője, Varga József is fogalmazott portálunknak, a fővárosiak nagy-nagy erőssége az, hogy két teljes sorral rendelkeznek, a padról is sok minőségi játékos tud érkezni. Mindezt alátámasztja az is, hogy 12 olyan játékosa van a Vasasnak, aki legalább 14 gólt lőtt az eddigi bajnoki szezonban. Összehasonlításképp a Kecskemétnél ugyanez a szám 6, de a másik bajnoki címre törő Egernél is csak 8. 

Minden bajnoki találkozóját megnyerte tehát a Vasas, ráadásul majdnem mindet meggyőző fölénnyel, volt 25 gólos sikere is (a Dunakeszi ellen), és átlagban 9,9 góllal nyeri a meccseit a gárda. Amiben bízhatnak a kecskemétiek, az az, hogy – az Eger csapatát leszámítva – csak a KNKSE volt képes megszorongatni az üldözők közül az éllovast. Még az első fordulóban találkozott egymással a két csapat, akkor a Messzi István Sportcsarnokban még tíz perccel a meccs vége előtt a hírös városiak vezettek, végül a Vasas 35-32-re győzött. A bajnoki nyitány előtt is megmérkőzött egymással a két együttes, akkor abban a csarnokban játszottak, ahol szombaton is fognak, és akkor 41-28-ra a fővárosiak nyertek, de az felkészülési meccs volt.    

A szombati bajnoki találkozót – amely során a KNKSE célja a bravúrgyőzelem megszerzése és a hibátlan 2021-es teljesítményének folytatása – a Kesport TV élőben fogja közvetíteni! Kezdés 17 órakor!   

A kesport.hu stábjának tippje: Két góllal győz a Vasas.

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Egyértelműen a Vasas a találkozó esélyese, ezt bizonyítja a tabellán elfoglalt helyezése, illetve az eddigi eredményei is. Két teljes sorral rendelkező együttesről van szó, nem nagyon tudnak belehibázni a cserékbe sem. Ahogyan az őszi szezon során, úgy most is szoros meccset szeretnénk játszani. Célunk, hogy olyan eredményt érjünk el, ami támpontot, illetve további lendületet adhat a következő fontos feladatok előtt. A jó teljesítményünk kulcsa a megfelelő visszarendeződés lesz, még gól után is villámgyorsan kell rendeznünk hátul a sorainkat. Az őszi mérkőzésen a végjátékban amiatt buktuk el a pontszerzés esélyét, mert gyors gólokat tudott dobni a Vasas a rendezetlen védelmünkkel szemben. 

Vasas SC – GBB ZRT Kecskeméti NKSE

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 12. forduló
2021. február 13., szombat, 17.00
Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Kovács Kamilla, Tóth Johanna

Vélemény, hozzászólás?