Szombat délután a listavezető Vasas otthonában lépett pályára a GBB ZRT Kecskeméti NKSE a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjában. A találkozó első félidőjének második felében 15 percig gólképtelen volt a KNKSE, s ez meg is pecsételte a sorsát. A vége 31-21 lett. 

A mérkőzés a kecskemétiek második legeredményesebb játékosának, Jámbor-Hercegnek a góljával indult, amire a Vasas második legtöbb gólját lövő kézilabdázója, Szilovics válaszolt. Ezután Pécsi helyett a kezdőbe bekerülő Lóczi talált a kapuba – ez volt az első bajnoki találata a felnőtteknél – és a vezetést sokáig nem is engedte ki a kezéből a KNKSE. 3-3 után 12 percen keresztül csupán egy gólt tudott szerezni a bajnokság legtöbb gólját átlagoló csapata, a Vasas, ez abszolút a kecskemétiek játékát, és Nagy Éva kapusteljesítményét dicsérte, ám a hírös városiak ebben a periódusban nem tudtak úgy ellépni ellenfelüktől, amennyire talán lehetett volna. 4-6-nál aztán kezdett magához térni a listavezető, amely főleg a védekezését tette rendbe, és a 15. perc után már nem tudott gólt jegyezni a KNKSE az első félidőben, amit Tóth Melinda és Ivanics vezérletével 9-0-s rohammal büntetett a fővárosi együttes. Így alakult ki a félidei 13-6-os állás. 

A második játékrész hazai góllal indult, majd a 33. percben megtört nagyon hosszú kecskeméti góltalanság. Az egész mérkőzésen jó teljesítményt nyújtó és végül majdnem csapata góljainak a felét, összesen tízet szerző Jámbor-Herceg talált a kapuba. A meccsben azonban nem volt benne a KNKSE feltámadásának esélye. A Vasas minden adandó alkalmat kihasznált, hogy növelje előnyét, s a fórja végül kétszámjegyűre duzzadt. Negyedórával a vége előtt 23-10 volt az állás, majd a hátralévő 15 percben több gólt lőtt a Varga József csapata, mint a találkozó első három negyedében. A végén a kecskemétiek számára örömforrás lehetett, hogy a fiatal irányító, Radva kétszer is betalált. A végeredmény 31-21 lett.

A Kecskemétnek nem a Vasast kell legyőznie a céljaihoz, hanem a következő három meccse lesz különösen fontos, ugyanis sorrendben a Tempo, a Dunakeszi és a Göd lesz majd az ellenfele. 

Penszki Gergely vezetőedző (Vasas SC): – Az első félidő második fele, amikor az időkérés után negyedóráig a KNKSE nem talált be, nagyban meghatározta a meccs végkimenetelét. Az elején is, amikor még a Kecskemét vezetett, megvoltak a helyzeteink, de elkapkodtuk a lövéseket, sok kapufát dobtunk. Azt gondolom – még ha a végeredmény nem is ezt mutatja – nagyon komoly és jól felkészített ellenfelet sikerült ma legyőznünk. Örülök a győzelemnek, de gratulálok a KNKSE-nek is és sok sikert kívánok neki a jövőben! 

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Az első félidőben 9, összesen 15 százszázalékos ziccert hagytunk ki. A 15 és a 32. perc közötti periódus el is döntötte a két pont sorsát. A probléma az, hogy azt láttam a játékosaimon, hogy feladták. Fejben ma nem voltunk toppon. 15 kihagyott helyzettel szerintem megyei bajnokit sem lehet nyerni, ezen mindenképpen változtatnunk kell a jövőben, mert most jönnek számunkra a fontos mérkőzések, amiket meg kell nyernünk. Remélem a következő fellépésünk során már látni fogom azt az akaratot bennünk, ami jellemezett minket ezelőtt! 

Vasas SC – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 31 – 21 (13 – 6)

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 12. forduló
2021. február 13., szombat, 17.00
Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Kovács Kamilla, Tóth Johanna

A kecskeméti gólszerzők: Jámbor-Herceg 10 (4), Lengyel 3, Borbély 2, Pap 2, Lóczi 2, Radva 2. 

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?