A Kecskeméti RC hazai pályán fogadta a Dunaújvárost a férfi röplabda Extra Liga 14. fordulójában. A találkozó végén a kecskemétiek örülhettek, 3:1 arányban nyertek és megszakították rossz sorozatukat. 

Az első szettet a vendégek kezdték jobban, 2:4. Viszonylag sokáig kellett várni a KRC feltámadására, de végül 10:9-nél felülkerekedett ellenfelén a hírös városi együttes. Néhány pontváltással később aztán megint a Dunaújvárosnál volt az előny, 14:15,  ami miatt Dávid Zoltán időt is kért. Az időkérés után fordítani tudott a Kecskemét, elhúzott 4-gyel, ami Tomanóczyt játékmegszakításra kényszerítette, 19:15. A hajrában még fel tudott zárkózni 2-re a vendég csapat, de Gebhardt N. remekül fejezett be egy támadást, így megnyerte az első etapot a KRC, 25:22. (1:0)

A 2. szett nagyon szorosan alakult, 9:9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Garrett hibája után 2-vel meglépett a KRC, 11:9.  A vendégek a játszma ezen szakaszában többször is rontottak, ami azt eredményezte, hogy a kecskemétiek elhúztak 5-tel, 18:13. A Dunaújváros gyakorlatilag a sírból hozta vissza ezt a szettet, egy 6:1-es futással sikerült egyenlítenie, 19:19. 25:25-ig folyamatosak voltak a pontváltások, majd Mészáros szerzett zsinórban két egységet csapatának, kiegyenlítve ezzel a szettarányt, 25:27. (1:1)

A 3. etap remekül kezdődött a kecskemétiek számára, Bohnicsek és Garrett hibái után már 5:1 állt az eredményjelzőn. A DKSE rengeteg hibával játszott, egy darabig 3-nál közelebb nem is tudott kerülni ellenfeléhez, 16:13. Argilagos hibáját kihasználva feljöttek 2-re a vendégek, de aztán a kubai korrigálta saját hibáját, majd Nagy blokkolt egyet, így újra több pontos előnye volt a Kecskemétnek, 20:16. Innen már nem is volt visszaút a vendégek számára, a KRC megnyerte  a 3. játszmát is, 25:20. (2:1)

A meccsjátszmát ellentmondást nem tűrően kezdte a hazai csapat, Argilagos ászával már 5 egység volt a különbség a két csapat között, 8:3.  A szakadék egyre tovább nőtt a két együttes között, Nagy ütött ászt, amivel már 10 ponttal vezetett a Kecskemét, 17:7. A végjátékra némileg összeszedték magukat a vendégek, de a végkimenetelen már nem tudtak változtatni, kikaptak 8-cal, 25:17. (3:1)

Kecskeméti RC – DKSE 3:1 (23’, 27’, 21’, 21’)

KECSKEMÉT: Nagy J. (C)  6, Gebhardt N. 13, Krupánszki 12, Kaszap 3, Rabeka 9, Argilagos 25, Stréli 2

DKSE: Garrett 4, Ambrus 6, Bohnicsek 18, Mészáros 12, Tomanóczy 13, Duman 1, Majoros 3, Boa 2, Balázs 1

Dávid Zoltán vezetőedző (KRC):  – Örülök a három pontnak, nem volt könnyű mérkőzés, pontosan erre számítottam. Tudtam, hogy az nem jelent semmit, hogy ellenfelünk kikapott a Debrecentől, az eredmény nem adja vissza, mennyire nehéz dolgunk volt ma. Megyünk tovább, készülünk a következő mérkőzésre.

Tomanóczy Tibor vezetőedző (DKSE): – Az első két szettben még úgy játszottunk, ahogy elterveztük, a szisztéma működött, az alapjátékunk egyszerűen katasztrofális volt, megérdemelten nyert a Kecskemét. Ennyi hibával, amennyit ma összehoztunk, nem lehet meccset nyerni. 

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?