A hatodik fordulóból elmaradt mérkőzéssel folytatódik a bajnokság a Nagykőrösi Sólymok férfi kosárlabdacsapata számára az NB I/B Piros-csoportjában. Az ellenfél az az NKA Pécs lesz, melyet tizenegy nappal ezelőtt idegenben öt ponttal legyőzött Lakosa Zsolt együttese. A találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni!  

Két, a tabellán azonos mutatókkal rendelkező csapat küzdelmét mutatjuk élőben szerda este. A Nagykőrös és az NKA Pécs is eddig 7 győzelemmel, illetve 11 vereséggel áll, csupán az egymás elleni eredmény miatt előzi meg ellenfelét a tabellán a Sólymok gárdája, ugyanis nem is olyan régen, február 6-án, 75-70-re győzött Baranya megyében.  Azon a mérkőzésen a sérüléséből visszatérő Kovács Soma 22 pontot termelt, a nagykőrösiek csapatkapitánya, Molnár Miklós 19-et, hozzájuk csatlakozott Fehér Péter a maga 14 egységével, és hármójuk remeklése egyrészt feledtette Lakosa Ákos hiányát – akire szerdán sem számíthat edzője – másrészt felőrölte az eredmény után végig futó, fiatal pécsi csapatot. Azon a találkozón egyébként a harmadik negyed döntött, melyet 12 ponttal nyert meg a Nagykőrös. 

A ‘kőrösiek egyáltalán nem dőlhetnek hátra, hiszen a Pécsnek több győzelme van idegenben, mint hazai pályán, illetve az utóbbi időben remek formát mutat Ivica Mavrenski csapata. A baranyaiak többek között megszorongatták a listavezető, élvonalba vágyó Nyíregyházát (98-104), legyőzték a TF-et és oda-vissza a Salgótarjánt, ám legutóbb kikaptak az MTK-tól. A Nagykőrös sincs rossz száriában, bár vereséget szenvedett a salgótarjániaktól, de simán legyőzte a dobogós Vasast, előtte a Miskolcot, illetve legutóbb a soron következő ellenfelét, a Pécset is. 

Izgalmas derbire van kilátás, megéri szerda este a Kesport TV-re kapcsolni. Kezdés 20 órakor. A találkozóról az élő közvetítés mellett szöveges beszámolóval és videós összefoglalóval jelentkezünk majd!  

A kesport.hu stábjának tippje: 7 ponttal győz a Nagykőrös

Lakosa Zsolt vezetőedző (Nagykőrösi Sólymok KE): – Nem lesz könnyebb itthon nyerni, mint idegenben, mert bár győztünk Pécsett, de ellenfelünk jobban szerepel eddig otthonától távol, mint hazai pályáján. Reméljük, hasonló taktikával, szisztémával sikerül most is győznünk, eszerint lassítani szeretnénk a játékot és próbáljuk majd a mi akaratunkat ráerőltetni a pécsiekre. A rutin a mi oldalunkon áll, bízom benne, hogy tapasztalt játékosaink felül tudják múlni a fiatalságot. Lakosa Ákos továbbra is sérült, mindenki más a rendelkezésemre áll a szerda esti találkozón.  

Nagykőrösi Sólymok KE – NKA Pécs

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, 6. fordulóból elmaradt mérkőzés
2021. február 17., szerda, 20.00
Kiskunfélegyháza, Városi Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV és MKOSZ ellenőr: Gál János, Makrai Márton, Nepp László Oszkár (Bogárdi János)

Vélemény, hozzászólás?