Az NKA Pécs ellen folytatódott az NB I/B Piros-csoportjának pontvadászata a Nagykőrösi Sólymok férfi kosárlabdacsapata számára. A mérkőzés elején nagyon jó ritmusban kosárlabdázott a házigazda Nagykőrös, ám a második félidőben átvette a vezetést a baranyai gárda, amely végül 78-90-re győzött. A találkozó végén megsérült Kovács Soma, nagy kérdés lesz, hogy ő mikor térhet vissza. 

A két csapat február 6-án találkozott egymással legutóbb, akkor 75-70-re Pécsett tudott győzni a Nagykőrös. 

Ezt a mérkőzést is jobban kezdte a kőrösi együttes, hiszen a csapatkapitány Molnár Miklós és Kovács Soma is beszórt egy triplát, ám hamar ébredt a Pécs és a legponterősebb játékosa, Karavdic vezérletével átvette a vezetést. 8-0-s rohammal válaszolt erre a Nagykőrös, Fehér Péter dobta ebben a periódusban a legtöbb hazai kosarat, majd a negyed végén Kovács két triplája után már a 10 pontot is átlépte. Nagyon pontgazdag volt az első felvonás, amely Kovács büntetőjével zárult (bár az elején több büntetőt kihagyott a Sólymok egyik legjobbja), 28-23-as állással fordultak a második negyedre a felek.

A következő játékrészt remekül kezdte a Nagykőrös, Mácsai kettő, Kovács egy triplát süllyesztett el a vendégek gyűrűjébe, a 9-0-s kezdésre muszáj volt már másfél perc után időt kérni a baranyai alakulat. A játékmegszakítás tökéletesen sült el, 8-0-s rohammal hamar lecsökkentette már 14 pontosra is felduzzadó hátrányát a narancssárga-fekete csapat. Karavdic a vendégeknél úgy jutott el 12 pontig, hogy nem volt kihagyott dobása, a hazaiaknál Mácsai mondhatta el ugyanezt magáról. Kollár egymásutáni két hárompontosával olyannyira visszajött a meccsbe Mavrenski Ivica együttese, hogy a negyed végén a vezetést is átvette, de megint nem tudta azt megtartani, hiszen ez az etap is Kovács kosarával fejeződött be, amivel 46-45-re módosult a félidei állás. 

A harmadik negyed Bartos kosarával indult, ám Karavdic pontjaival és Kollár hármasával zsinórban szerzett 7 ponttal a fór újra a Pécsnél volt, amely a korábbiakkal ellentétben ezt most huzamosabb ideig meg tudta tartani. Benke és Váits kosaraival a negyed végére a tízpontos különbséget is kiépítette a vendégsereg, amely ezt a felvonást 17-30-ra megnyerte. 63-75-tel vonultak a záró felvonásra a csapatok.

A negyedik játékrész elején hatalmas bajba került a Nagykőrös, amely elveszítette legjobbját, az addig 22 pontot szerző Kovács Somát, aki egy gyorsindítás során elterült a földön, bokasérülést szenvedett. Ez lélektanilag is komoly érvágás volt az amúgy is leszálló ágban lévő Sólymok számára, s ezt ki tudta használni a Pécs, amely növelte előnyét. A két csapat előző meccsén 20 pontig jutó Kocsis zsinórban szerzett négy pontjával három perccel a vége előtt eldőlt a találkozó. A meccs kulcsa az volt, hogy amíg a Nagykőrös csak két pontot tudott hozni a cserepadról, addig a Pécs cseréi 26 pontot szorgoskodtak össze. A vége 78-90 lett. 

Az NKA Pécs ezzel már a hatodik idegenbeli sikerét aratta, míg a Nagykőrös elszenvedte negyedik hazai vereségét az idei évad során. Veresége még annyira nem is, de Kovács Soma sérülése komolyabb aggodalomra adhat okot a Sólymok csapata számára.  

Lakosa Zsolt vezetőedző (Nagykőrösi Sólymok KE): – Várható volt, hogy a pécsi fiatalok két gyengébb teljesítmény után a harmadik meccsen már nem fognak rosszul dobni, főleg a mi puha gyűrűnkre. Pécsett nyertünk, ahhoz képest a változás a mai visszavágón csupán annyi volt, hogy ellenfelünk jól dobott. Megérdemelten nyert a Pécs. Számunkra a vereségnél is nagyobb problémát jelent Kovács Soma sérülése, reméljük hamar visszatérhet, de addig nem tudom, hogy őt hogyan tudjuk majd pótolni.

Mavrenski Ivica vezetőedző (NKA Pécs): – Minden mérkőzés nagyon fontos, gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Azt gondolom, remekül felkészültünk erre a meccsre, és ez végre a pályán is kiütközött. Két rossz hét és két vereség után visszatértünk a helyes útra. Döntő volt, hogy abban a ritmusban tudtunk játszani, amiben mindig is szeretnénk. Sok sikert kívánok a folytatásra a Nagykőrösnek!

Nagykőrösi Sólymok KE – NKA Pécs 78 – 90 (28 – 23, 18 – 22, 17 – 30, 15 – 15)

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, 6. fordulóból elmaradt mérkőzés
2021. február 17., szerda, 20.00
Kiskunfélegyháza, Városi Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV és MKOSZ ellenőr: Gál János, Makrai Márton, Nepp László Oszkár (Bogárdi János)

Nagykőrös: Kovács S. 22/12, Fehér 17/3, Bartos 6, Molnár M. 12/3, Mácsai 19/6. Csere: Mester 2, Jenei -, Kocsis -, Kónya -. Edző: Lakosa Ákos

Pécs: Benke 18/6, Lados 7, Karavdic 28/12, Scherer 7/3, Kocsis 4. Csere: Váits 2, Kollár 17/15, Gáspár 4, Fülöp Zs. 3/3. Edző: Mavrenski Ivica

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?