A férfi kosárlabda NBI. B Piros csoportjának 20. fordulójában a fővárosi MAFC csapatát fogadta a Nagykőrös. Az első etapban jobbak voltak a hazaiak, de a végére elfáradtak, nyert a vendég együttes 86-77-re.

Az 1. negyed Lakits triplájával kezdődött, melyre rögtön válaszolt Kónya és Mácsai, 4-3. Innentől kezdve gyakorlatilag végig vezetett a játékrész során a Nagykőrös. A 6. percben Lakits ziccerével 1 pontra meg tudta közelíteni ellenfelét a MAFC, de Molnár hármasával 4 egységre nőtt a hazaiak előnye, 13-9. Ennél közelebb már nem tudott kerülni az egyenlítéshez a fővárosi egyesület, simán nyerték az első etapot a Sólymok, 23-16.

A 2. etapban ugyanúgy alakult a játék képe, mint az előzőben, akárhányszor lehetőség adódott a MAFC előtt, hogy egyenlítsen, nem tudott élni vele, a kontrákból pedig rendre kosarat szerzett a hazai csapat. A 7. minutumban aztán egy kicsit elfáradt a Kőrös, amit ki is tudott használni a fővárosi együttes, Tóth büntetői után 32-32-re módosult az állás. Fordítani viszont nem tudtak a vendégek, Fehér és Mácsai révén újabb pontokkal gazdagodtak a Sólymok, 36-32. A 4 pontos előnyt sikerült megtartania a hazaiaknak egészen a félidő végéig, 44-40.

A 3. játékrész elején még egy ideig vezetett a Nagykőrös, aztán fordult a kocka. Lehetett érezni a hazaiakon, hogy egyre fáradtabbak a kevés cserelehetőségnek köszönhetően. Ez azt eredményezte, hogy a 6. percben hosszú idő után újra a vendég együttesnél volt az előny, 52-55. Az utolsó pár minutumban sem tudott közel férkőzni ellenfeléhez a Kőrös, így 4 pontos hátránnyal vághatott neki az utolsó felvonásnak. 

A 4. negyedben, még a feléig tudta tartani a lépést a Nagykőrös a fővárosiakkal, 65-68. Ekkor azonban rákapcsoltak a vendégek, és elhúztak 11 egységgel, ami gyakorlatilag megpecsételte a hazaiak sorsát, 69-80. A hajrában már csak az volt a kérdés, mennyivel nyeri meg a mérkőzést a MAFC, viszont a kőrösieknek nincs szégyellnivalójuk, tisztesen helytálltak esélyesebb ellenfelükkel szemben, 77-86. 

Lakosa Zsolt vezetőedző (NSKE): – Maximálisan elégedett vagyok a srácok teljesítményével, mindent megtettek, ami tőlük telt. Ha kicsit keményebben védekezünk, akkor a bravúr is meg lehetett volna, de a végére nagyon elfáradtunk. A vereségnek nem örülök, de úgy gondolom tisztesen helytálltunk.

NSKE – MAFC 77-86 (23-16, 21-24, 13-21, 20-25)

NSKE: Bartos 4, Kónya 2, Mácsai 18/6, Jenei 13/3, 17/6, Mester 5/3, Molnár 18/6

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?