Háromgólos hátrányból felállt, majd ugyanennyit a végén leadott, így döntetlenezett Ózdon a KTE-Piroska Szörp

Ózdon lépett pályára a férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának 13. fordulójában a KTE-Piroska Szörp. Az előzetesen jóslatoknak megfelelően nehéz mérkőzés volt a kecskemétiek számára, az első félidő nem is úgy sikerült, ahogyan azt eltervezték, de a fordulás után átvette az irányítást Bencze József csapata. A végén aztán visszajött a meccsbe a házigazda és döntetlennel ért véget a találkozó. 

A Kecskemét ősszel simán, 37-29-re megverte odahaza az Ózdot, ám számítani lehetett arra, hogy a borsodiak otthonában ennél nehezebb dolga lesz a hírös városiaknak, miután Szakál György együttese veretlenül állt hazai pályán.  

A találkozó a kecskemétiek csapatkapitánya, Bíró góljával indult, amire az Ózd Hangyel révén gyorsan válaszolt. Ezt követően átvette az irányítást a házigazda, és folyamatosan előnyben volt egészen a félidő feléig, amikor Országh zsinórban szerzett három góljával egalizált a KTE, 5-5. Hangyel, aki végül 8 találatig jutott, az első játékrész második felében csapata vezére volt, és Kiss Olivér hatalmas bravúrjai ellenére is ellépett ellenfelétől az Ózd, köszönhetően annak, hogy a 20. és a 30. perc között csupán egy Sipeki-gólt tudott felmutatni a Kecskemét, amely rengeteg tiszta ziccert hibázott el. 4-1-es rohanással zárta a szünet előtti periódust a borsodi alakulat, így 11-8-nál vonulhattak öltözőbe a csapatok. 

A második játékrészben nagyon feljavult a KTE játéka, amely főleg védekezésben fejlődött nagyot, illetve emiatt a támadásbefejezések is gördülékenyebben mentek vendégek számára. A hírös városiak házi gólkirálya, Tóth Norbert megszerezte első találatát a félidő elején, majd Csordás és Bíró találataival 7-7 után először egyenlített a vendégsereg, 13-13. Sőt a 40. percben Bíró negyedik góljával már a KTE állt jobban, és az első percet leszámítva először vezetett a mérkőzésen. A csereként beálló Mazák és a Hatvanból visszaigazolt Sipeki találataival nagy futást produkált a 45. minutum után a Kecskemét, amely így háromgólos előnyre tett szert. Ezt a fórját egészen az utolsó öt percig birtokolta Bencze József együttese, ám ekkor hatalmas rohanásba kezdett az Ózd, 17-20-ról Nagy Attila vezérletével felállt, egalizált, és az utolsó percben a győzelemért is támadhatott, de annak ellenére, hogy 40 másodpercig nála volt a labda, lövésig már nem jutott. 21-21 lett a meccs végeredménye. 

Ez volt a kecskemétieknek az első, míg a hazai pályán továbbra is veretlen Ózdnak a második döntetlenje az évadban. A KTE-Piroska Szörp legközelebb a Hatvan gárdáját látja majd vendégül jövő hét pénteken. 

Szakál György vezetőedző (ÓAM-Ózdi KC): – Rossz előjelekkel mentünk bele ebbe a mérkőzésbe, mert az utolsó edzésünk során elveszítettük az egyik hármas védőnket egy bokasérülés miatt. Így teljesen át kellett alakítanunk a védekezésünket, de tudtuk, hogy a Kecskemét ellen így is úgy is rendkívül masszív védekezésre lesz szükségünk. Ezt a döntetlent, melynek örülünk, annak tulajdonítom be, hogy jó volt a játékunk a saját kapunk előtt. Remek volt a kapusteljesítményünk is. Boldogok vagyunk a megszerzett egy pont miatt.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Az olyan mérkőzésen, amelyen ilyen kevés gól esik, minden egyes passznak, védekezésnek, védésnek és lövésnek hatalmas jelentősége van, de ilyen meccsen nem lehet annyi ziccert kihagyni, mint ahány helyzetet mi elpuskáztunk. Rengeteget hibáztunk az ellenfél kapuja előtt, dekoncentráltak voltunk.   

ÓAM-Ózdi KC – KTE-Piroska Szörp 21 – 21 (11 – 8)

Férfi kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 13. forduló
2021. február 20., szombat, 18.00
Ózd, Marosi István Sportcsarnok
TV: Kesport TV
JV: Budai-Bock Krisztián, Wenzel Tamás

A KTE gólszerzői: Bíró 5, Országh 3, Mazák 3, Tóth N. 3, Füstös 2, Csordás 2, Horváth 1. 

Kiállítások: 2 perc, ill. 6 perc

Hétméteresek. 5/5, ill. 0/0

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Kiss Tamás | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!