A tabellán ötödik helyen álló Tempo csapata látogat vasárnap a Messzi István Sportcsarnokba, ahol a GBB ZRT Kecskeméti NKSE a második tavaszi, összesen az ötödik győzelmére hajt az NB I/B Keleti-csoportjában. A találkozót élőben közvetítjük a Kesport TV-n! 

Nagyon fontos időszak előtt áll a tabellán nyolcadik helyen álló KNKSE csapata, hiszen egymás után öt olyan mérkőzés is vár rá, ahol egyértelműen a győzelem lehet a célja – reálisan. Sorrendben a Tempóval, a Dunakeszivel, a Göddel, a Hajdúnánással és az Orosházával fognak találkozni Varga József tanítványai, ebből a gödi meccs kivételével mindegyik hazai találkozó lesz. A Hajdúnánás kivételével ráadásul mind a négy csapatot legyőzte már a 2020/21-es évad során, az Orosházát például a Liga Kupában oda-vissza megverte a Kecskemét. 

A soron következő ellenféllel, a Tempo gárdájával rendkívül izgalmas mérkőzést vívott ősszel a bajnokságban a hírös városi együttes. Akkor az 58. percben még 30-30-as eredményt mutatott az eredményjelző, végül úgy nyert három góllal a KNKSE, hogy a 9 gólig jutó Borbély Márta az utolsó negyedórában a három kétperces kiállítása miatt már nem léphetett többet pályára, de Nyakó Rozália a 10, Jámbor-Herceg Réka a 7 találatával vitte a prímet, és nagyon fontos sikert arattak a kecskemétiek. 

A Tempo eddigi 12 meccséből ötöt nyert meg egy döntetlen és hat vereség mellett. A fővárosiak győztek az FTC U20, a Dunakeszi és a Göd otthonában, valamint odahaza megverték az Orosházát és a Szegedet. Ebből az eredménysorból is jól látszik, hogy a KNKSE a következő öt mérkőzéséből talán a Tempo ellen fog a legnagyobb küzdelemre kényszerülni. Ami a meccs kulcsa lehet a kecskemétiek vezetőedzője, Varga József szerint, az az, hogy milyen százalékban tudja majd kihasználni a helyzeteit a hírös városi alakulat. Ezzel az előző fordulóban a Vasas ellen hadilábon állt a KNKSE, amely vasárnap javíthat és kulcsfontosságú sikert arathat. 

A találkozót a Kesport TV élőben közvetíti, emellett szöveges beszámolóval, képgalériával és videós összefoglalóval is jelentkezünk majd a meccsről.  

A kesport.hu stábjának tippje: 3 góllal győz a KNKSE

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – A Vasas elleni találkozó után még legalább egy napig mindenki rágódott az eseményeken. Én és a lányok is átgondoltuk a vereség okait. Az egyértelmű, hogy nem szabad 15 tiszta ziccert kihagyni, mint tettük azt a Vasas ellen. Mondtam a játékosaimnak, hogy felejtsék el a történteket, a listavezető otthonában ki lehet kapni, és most jönnek számunkra azok a meccsek, melyeket meg kell nyernünk, hogy a kitűzött céljainkat teljesíteni tudjuk. Kulcskérdés lesz, hogy a Tempo rendkívül dinamikus játékát hogyan tudjuk megállítani, illetve, hogy a kidolgozott helyzeteinket ezúttal milyen százalékban tudjuk majd értékesíteni. Mindenképpen a győzelem lebeg a szemünk előtt, ezért mindent meg fogunk tenni! 

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Tempo KSE 

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 13. forduló
2021. február 21., vasárnap, 16.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

Vélemény, hozzászólás?