A férfi NBI-es futsal felsőházi rájátszásának 1. fordulójában, a szombathelyi Haladás VSE-vel csap össze az SG Kecskemét Futsal, vasárnap 16:45-kor a Haladás Sportcsarnokban. 

A kecskemétiek 4. helyen végeztek az alapszakaszban, miután nagy csatában, 3-2-re felülmúlták a Debrecent. Ez azt jelenti, hogy értékes pontokat visznek magukkal a rájátszásra, ami megkönnyíti a dolgukat a dobogó megszerzésében. Az élen végző Szombathely ellen kezdenek vasárnap a hírös városiak, ami semmiképp nem lesz egyszerű mérkőzés számukra. Figyelembe véve viszont azt, hogy a két csapat legutóbbi találkozóján megszorongatta a Haladást a Kecskemét, most sem teljesen esélytelenként lépnek pályára a kék oroszlánok, főleg úgy, hogy több játékossal is sikerült megerősíteniük a keretüket a téli átigazolási időszakban. A szombathelyiek a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célul a szezon kezdetekor, így minden meccsen a maximumot kell nyújtaniuk és kötelező számukra a győzelem, ami nagy nyomást helyezhet rájuk. A papírforma szerint egyértelműen a hazaiak az összecsapás esélyesei, de az többször is bebizonyosodott már a szezon során, hogy a kecskemétiek képesek meglepetéseket okozni. 

A KeSport.hu tippje: 4-3-ra nyer a Haladás

Koós Károly vezetőedző (ScoreGoal):Az alapszakaszt negyedik helyen zártuk, ezzel megalapoztuk az esélyét, hogy felállhassunk a dobogóra. A hangulat kiváló az öltözőben és a pályán is egyaránt. Nem vagyunk egyszerű helyzetben, mert most négy napon belül két nehéz összecsapás vár ránk, aztán jön egy hónap szünet a válogatott szereplések miatt. Nem egyszerű így ritmusban maradni. Teher nélkül utazhatunk a bajnoki címre hajtó szombathelyiekhez. Felszabadult játékot várok a fiúktól, szeretnénk ezúttal is egy jó meccset játszani, amely a tévénézők számára is élvezetes. Úgy gondolom, hogy ezúttal nehezebb dolgunk lesz ellenük, mert ők is erősödtek azóta, viszont a győzelmi kényszer rajtuk lesz teherként, mi pedig ezt lovagolhatjuk meg vasárnap.

Vélemény, hozzászólás?