A Női Amatőr NBI. Zöld csoportjának 17. fordulójában, a listavezető TFSE-MTK U23-as csapatát fogadta hazai pályán a Kecskeméti KC. Nagy meglepetésre 3 negyeden keresztül a Kecskemét volt jobb, de végül fordítani tudtak a vendégek, megnyerték a meccset 74-60-ra. 

Az első etapban remekül védekezett mindkét együttes, ennek köszönhetően csupán a 2. percben landolt először a gyűrűben a labda, Galli-Hirling volt eredményes, 0-2. Gyorsan egyenlített a Kecskemét, majd Horváth triplájával a vezetést is átvette, 5-2. Vörösházi is bevágott egy hármast, innentől kezdve folyamatosak voltak a pontváltások, nem tudott meglépni egyik csapat sem, az első játékrészt Takács révén, 1 egységgel nyerte az MTK, 13-14. 

A második negyedben sokáig a fővárosiak birtokolták az előnyt, hol 4, hol 6 egységgel vezettek, majd a 7. perctől elkezdett feljavulni a kecskemétiek játéka, Bibok és Burján révén fordítani is tudtak, 28-27. A hajrához érkezve még jobban rákapcsoltak a kecskemétiek, a nagyszünetre 4 pontos előnyre tettek szert, ami megnövelte önbizalmukat a későbbiekre 35-31. 

A harmadik etapban ugyanott folytatta a Kecskemét, ahol az előzőben abbahagyta, Kiss ziccerével gyorsan 6-ra nőtt az előnye, 37-31. A fővárosiak majdnem egyenlíteni tudtak, felzárkóztak 1-re, Horváth a legjobbkor dobott be egy közelit, 39-36. Az utolsó percig fej-fej mellett haladt a két együttes, de a végső szó ezúttal is a kecskemétieké volt, Burján értékesített egy ziccert, 51-48. 

Az utolsó negyedre viszont teljesen szétesett a KKC, az első pillanattól kezdve dominált az MTK. A hírös városiak mind védekezésben, mind támadásban alulmúlták addigi teljesítményüket, mindössze 9 pontot dobtak, ellenfelük azonban szerzett 26-ot. Ennek ellenére viszont nem kell szégyenkeznie a Kecskemétnek, hiszen 3 negyeden keresztül pariban volt a listavezetővel, sőt még vezetett is ellene. Az utolsó etapban azonban már nem tudták azt hozni a hírös városiak, mint az előző 3-ban, így a fővárosiak örülhettek  végén, 74-60-ra nyertek. 

Kónya Levente vezetőedző (KKC): – Az első három negyedben nagyszerűen kosárlabdáztunk, az utolsóra viszont fejben és fizikálisan is elfáradtunk, ennek köszönhetően ellenfelünk simán nyert.  Maximális gratuláció a lányoknak, hisz’ sikerült megszorongatnunk a listavezetőt, úgy gondolom tisztesen helytálltunk. 

KKC – TFS-MTK U23 60-74 (13-14, 22-17, 16-17, 9-26)

Kecskemét: Urbán 2, Burján 15/3, Fekete 2, Bibok 5, Kiss 11/3, Magna 3, Tasi 7, Kele 2, Horváth 13/3, 

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?