Vasárnap délután a Tempo gárdájával csapott össze a GBB ZRT Kecskeméti NKSE a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának 13. fordulójának rangadóján. A találkozó rendkívül izgalmasan alakult, a végjátékba egállal fordultak a csapatok, az utolsó percben a hírös városiak támadhattak a vezető találatért, ám ezt a Tempo szerezte meg az utolsó másodpercben (31-32).  

Fundák, Varga és Szalai három góljával nyitotta a meccset a Tempo, amire a túloldalon a fővárosiak ellen ősszel 10 gólt jegyző Nyakó lőtt két találatot. Az egyenlítés azonban nem jött össze a KNKSE csapatának, ehhez legközelebb akkor volt, amikor 4-5 volt az állás, ám ekkor kettős emberhátrányba kerültek a hazaiak, amit kihasznált a Tempo. Kiss Gabriella és Szalai Zsuzsanna találataival 4-8-nál már kétszer annyi gólja volt a vendégeknek, mint a kecskemétieknek. A 3-4 gólos különbség kezdett állandósulni az első félidőben. A hazaiaknál a bokasérüléssel küszködő Jámbor-Herceg és Pap húzta a szekeret, az ő góljaikkal a 20. percben visszajött kettőre a házigazda, de ennél többre nem futotta az erejéből, és a Tempo visszaállította a négygólos fórját. A szünet előtt bő tíz másodperccel aztán Pap meglőtte az ötödik gólját, amivel 16-19-re módosult az állás. 

A második félidőben hatalmas akarás és küzdés jellemezte a Kecskemét gárdáját, villámgyorsan felzárkózott egy gólra, ekkor azonban még Varga góljaival – aki végül 9 találatig jutott – visszaállította a háromgólos különbséget a Tempo. A 42. percig kellett várni arra, hogy 1-1 után ismét egál legyen, ekkor Kisjuhász és Borbély talált be a hazaiaktól. Ezután hiába zárták ki a harmadik kétperces kiállítása miatt Nyakót, a vezetést is átvette a KNKSE, köszönhetően az 5-0-s futásának, 27-25. Az 50. és az 54. perc között nem tudott eredményes lenni Varga József csapata, ezt kihasználva ezúttal a Tempo tudott egyenlíteni. Csak úgy, mint a két csapat őszi mérkőzésén, most is 30-30-as eredménnyel fordultak a felek az utolsó két percre. Akkor a Kecskemét bírta jobban a végét és 30-33-ra győzött a fővárosban, azonban most a Tempónak jött ki jobban a lépés. Hiába támadhatott az utolsó percben a vezetésért a KNKSE, a 7 gólos Pap messziről fölé lőtt és a hátralévő nyolc másodpercben eljutott helyzetig a vendégsereg, Szalai be is lőtte a ziccerét és 31-32-re győzött Csenki Csilla együttese. A Kecskemét végül nem bírta el azt, hogy tíz perccel többet töltött emberhátrányban, mint az ellenfele, illetve a Tempo öt hetessel többet végezhetett el a találkozó során. 

A KNKSE ezzel elszenvedte a harmadik hazai vereségét és összességében a hetediket, míg a Tempo kiegyenlítette mérlegét, hiszen most már hat győzelemmel, hat vereséggel és egy döntetlennel áll, így tovább tapad az élmezőnyre.     

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Az történt, amire számítottunk, szoros mérkőzés volt, azonban nem ilyen végkifejletben reménykedtem, fájó vereséget szenvedtünk. Az első félidőben mutatott borzasztó védekezésünknek köszönhetően nagyon nehéz helyzetben voltunk a fordulás után. A meccsbe azonban visszajöttünk, sőt vezettünk is, de a végén megint azokból a játékelemekből tudott gólokat lőni, illetve hétmétereseket és kiállításokat kiharcolni a Tempo, amiket külön levideóztunk. A fegyelmezetlenségünk miatt szenvedtünk vereséget. 

Csenki Csilla vezetőedző (Tempo KSE): – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de annak ellenére is győzelmi reményekkel utaztunk Kecskemétre, hogy két játékosunkat elveszítettük a héten. Az első félidőben nagyon elégedett voltam, de számítottam arra, hogy a második játékrész sokkal nehezebb lesz. Már külön készülünk arra, hogy a meccsek során mindig van legalább egy olyan periódus, amikor hullámvölgybe kerülünk. Úgy gondolom, ma a remek fizikális állapotunknak köszönhetően sikerült hamar kilábalnunk a nehéz helyzetekből. Az utolsó pillanatig futottunk, hajtottunk a győzelemért és nagyon boldog vagyok, hogy két ponttal lettünk gazdagabbak.  

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Tempo KSE 31 – 32 (16 – 19)

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 13. forduló
2021. február 21., vasárnap, 16.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

A KNKSE gólszerzői: Borbély 8 (2), Pap 7, Jámbor-Herceg 5, Nyakó 4, Lengyel 3, Kisjuhász 2, Pécsi 1, Megyesi 1.  

Kiállítások: 14 perc, ill. 4 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 8/6

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?