A Férfi Futsal NBI. felsőházi rájátszásának 1. fordulójában, a listavezető szombathelyi Haladáshoz látogatott az SG Kecskemét Futsal. Sokáig közel volt a bravúrhoz a Kecskemét, de a Haladás nyerte az összecsapást 2-1-re.

Az első etapban a kapusoké volt a főszerep, a félidő elején főként a Hali akarata érvényesült, így Rigónak kellett többször is védenie, de kapuját egészen a  9. percig nem tudták bevenni a hazaiak, akkor viszont egy remek szögletvariációt követően Hajmási labdájára érkezett remek ütemben Sipos, aki közvetlen közelről a kapuba pofozta a labdát, 1-0. A gól után sokat faultoltak a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye, kigyűlt a büntetője a ScoreGoalnak, Mánya vállalta az ítéletvégrehajtó szerepét, nem vallott szégyent, egyenlített a Kecskemét, 1-1. Az egyenlítő találat után nagyon vigyázott a szabálytalanságokkal a Szombathely, ami azt eredményezte, hogy könnyebben vezetett támadásokat a vendég együttes. Több komoly helyzetet is ki tudtak dolgozni a kecskemétiek, Alasztics eszén viszont nem tudtak túljárni, maradt az 1-1. 

A második játékrész sokkal eseménytelenebb volt, mint az első. Nem volt olyan folyamatos a játék, több felesleges szabálytalanságot is elkövettek a felek. Ebben a félidőben magához vette a kezdeményezést a Haladás, több helyzetet dolgozott ki, mint a Kecskemét, sokszor szüksége volt a vendégeknek Rigó bravúrjaira, hogy meccsben maradjanak. Aztán egy pontrúgás után ismét kapitulált a ScoreGoal védelme, Dávid rúgta el Klacsák lábai között a labdát, ami végül a jobb alsóban kötött ki, 2-1. Az utolsó 5 percre kijött 5 a 4 ellen a Kecskemét, de nem sikerült egalizálnia, így a Haladás otthon tudta tartani a 3 pontot. 

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét Futsal): Ez a mérkőzés hasonlított a januári találkozóhoz. Az első félidőben nagyobb területünk volt támadni, több komoly lehetőség is adódott, valamint a kisbüntetőnk is kigyűlt, ennek köszönhetően óvatosabbak voltak a hazaiak.  A második félidőben feltolta a védekezését a Haladás, ami miatt nyomás alá kerültünk, nehezen tudtunk kijönni belőle. Összességében igazából két pontrúgásból szerzett gólt a Haladás, viccesen azt tudnám, mondani, hogy „Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik”; előbb-utóbb meg fogjuk szerezni a hőn áhított pontot/pontokat a Haladástól és a Berettyótól. A srácokat egyébként nagy dicséret illeti, remekül játszottak. 

Haladás – SG Kecskemét Futsal 2-1 (1-1) 

Haladás: Alasztics – Hajmási, Dávid, Dróth, Vas
Csere: Gyimesi – Kovács, Nagy, Simic M., Sipos, Gerencsér, Szakasics, Vidák

SG: Rigó – Klacsák, Gavrilovic, Ristic, Mánya
Csere: Tombácz, Csákó – Móra, B. Simic, Récsei, Scherban, Sallai, Kulcsár

Gólszerzők: Sipos (9.), Dávid (28.) ill., Mánya (12.)

(Szarvas Zsombor | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?