Nehéz helyzetbe került a visszavágó előtt a Magyar Kupa elődöntőjében a Kecskeméti RC

Az ősi rivális Fino Kaposvár otthonában lépett pályára a Kecskeméti Röplabda Club a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A találkozót simán, 3:0-ra nyerték meg a somogyiak, így nagyon távol került a döntőtől Dávid Zoltán együttese.

Kaposvári nyitással és remek sánc után hazai ponttal indult a találkozó, amire a kecskemétiek alapembere, Krupánszki tudott azonnal válaszolni. Korábban a hírös városban is megfordult Horváth Kristóf pontjaival kezdett ellépni a Kaposvár, majd a légiósok jeleskedtek a pályán, a somogyiaknál Melnikov és Makarov, míg a KRC-ből Rabeka és Argilagos tett fel pontokat a táblára. Habár már négypontos hátrányban is volt, Gebhardt nagyszerű ütése és Argilagos agresszív szervája után már a KRC vezetett, 11:12. Egészen 18 pontig fej-fej mellett haladva jutottak el a felek, ám a végjátékra leheletnyi előnnyel a Fino léphetett be, 20:18. A Kecskemét innen is egalizálni tudott, de Horváth és Cameron vezérletével a Fino bírta jobban a végét, 25:22. (1:0)

Melnikov kemény ütésével megadta az alaphangot a második szettnek, melyet így megint a Kaposvár kezdett jobban. Az első kecskeméti pontot Deák hatalmas mentése után a kubai Argilagos jegyezte, majd a Kaposvárról nyáron Kecskemétre igazoló Nagy József pontot érő sáncával és Argilagos ászával egyenlített a KRC. A Kaposvár azonban megint megrázta magát, a kulcsembere, Bögöly is kezdett belemelegedni a játékba és egymás után három jó megmozdulása három egységet ért a hazai gárdának. A szett felénél már ötpontos előnyben is volt a Kaposvár, amit több vendég hibának köszönhetően meg is tudott tartani. A felvonás végén Rabeka és Gebhardt pontjaival csak ráijeszteni tudtak ellenfelükre az alföldiek, végül viszonylag simán, 25:20-ra nyert a Kaposvár. (2:0)

A harmadik szettben azért léphetett pályára a Kecskemét, hogy legalább egy szettet megnyerjen, hogy a márciusi visszavágó előtt könnyebb helyzetben legyen, ám Krupánszki rossz, Melnikov jó ütéseinek hála a házigazda szerezte az első pontokat. A KRC becsületesen próbálkozott, tartotta magát, nem tudott rögtön több ponttal ellépni a Fino. 9:6-nál Argilagos kísérlete után egyet nem értés volt a csapatok között, végül a játékvezetők a hazaiak javára ítélték oda a pontot, Dávid Zoltán ezután időt kért. A játékmegszakítás után visszajött két pontra a KRC, azonban 15:13 után zsinórban 7 pontot szerzett úgy a Kaposvár, hogy erre csak egy kecskeméti pont érkezett válaszként, 22-14. Ezzel minden lényegi kérdés eldőlt, a vége 25:20 lett és 3:0-ra nyerte az odavágót a Fino Kaposvár. 

Habár rettentő nehéz helyzetbe került 3:0-s veresége miatt a KRC, ez a feladat mégsem reménytelen, hiszen a tavalyi évad során szintén a Kaposvárral került szembe a kupaelődöntőben a kecskeméti gárda és akkor is 3:0-val kezdett hazai pályán a Fino, a visszavágót azonban szettveszteség nélkül Dávid Zoltán legényei nyerték meg és az aranyszettet is behúzva a döntőbe is bejutottak, végül ezüstérmet szereztek. Hogy a történelem ismétli-e önmagát, és megint csodát tesz-e a KRC a visszavágón, az majd március 3-án, szerdán kiderül. 

Dávid Zoltán vezetőedző (Kecskeméti RC): – Nem erre számítottam. Számomra még mindig érthetetlen, hogy miért mindig csak 17 pontig tudjuk betartani a taktikát és tudjuk tartani a lépést bármelyik csapat ellen. Nagyon sajnálom ezt a vereséget, mert azt gondolom, ha az első szettet sikerült volna behúzni, akkor másképp is alakulhatott volna. Természetesen előre kell tekinteni, nyilván ez nem könnyű ilyen meccs után, de a hibákból tanulni kell. Változtatnunk kell a játékunkon és ki kell javítani a hibáinkat, mert csütörtökön a Kazincbarcikához látogatunk, az a bajnokságban a négy közé jutásunk miatt lesz létfontosságú mérkőzés. Itt a kupában van még esélyünk, tavaly is bebizonyítottuk, hogy nem lehetetlen feladat felállni 3:0-ról, de ez rendkívül nehéz feladat lesz. Esély mindig van, de csak akkor, ha hiszünk is benne.   

Fino Kaposvár – Kecskeméti Röplabda Club 3 : 0 (-22, -20, -20)

Férfi röplabda, Magyar Kupa, elődöntő 1. mérkőzés
2021. február 22., hétfő, 18.00
Kaposvár Aréna (zárt kapus)
JV: Horváth Miklós, Adler László 

A meccs alakulása1. szett: 8:4, 15:16, 21:19, 25:22. 2. szett: 8:6, 16:12, 21:16, 25:20. 3. szett: 8:6, 16:13, 21:14, 25:20. 

Kaposvár: Makarov 14, Bögöly 13, Melnikov 10, Veletsky 10, Horváth K. 9, Cameron 2, Ouyachi 1. 

Kecskemét: Argilagos 20, Gebhardt 10, Kaszap 4, Rabeka 3, Krupánszki 3, Nagy J. 3. 

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!