Az utolsó hazai mérkőzésére készül a férfi röplabda Extraligában a Kecskeméti RC. A DEAC csapata fog a Messzi István Sportcsarnokba látogatni vasárnap este. A találkozót 18 órától élőben közvetítjük a Kesport TV-n! 

Csütörtökön fájó vereséget szenvedett a KRC. Kazincbarcikára látogatott Dávid Zoltán legénysége, és győzelmi kényszerrel lépett pályára, ám sima 3:0-s vereség lett belőle. A bajnokságban az volt már a hetedik veresége a kecskeméti együttesnek, és az eddig megszerzett négy győzelem kevésnek bizonyul a felsőházi rájátszás eléréséhez, így az utolsó, DEAC elleni bajnoki már tétnélküli lesz. 

Halvány reménysugara azonban még van a Kecskemétnek, hogy megmentse a szezonját, ugyanis március elején jön a Kaposvár elleni kupavisszavágó, ahol az elmúlt két évben bemutatott bravúrt kéne megismételni, hiszen mind 2019-ben, mind 2020-ban idegenbeli vereség után állt fel hazai pályán a Magyar Kupa elődöntőjében a Fino ellen a KRC, és jutott be így a döntőbe. Ha ez harmadjára is összejönne, az bizonyára sok szurkolóban feledtetné az Extraligában történteket. 

A rossz bajnoki szerepléshez egyébként – bár erre nem hivatkozott sem a vezetőedző, Dávid Zoltán, sem a játékosok – az előző év végi koronavírus igencsak hozzájárulhatott, ugyanis az Extraligát két 3:0-s sikerrel kezdte még szeptemberben az együttes, majd egyszer önkéntes, egyszer hatóságilag elrendelt karanténhelyzetbe került a csapat, és utána már nem tudott visszarázódni a helyes útra. Kérdés, hogy a Debrecen elleni összecsapásra mennyire tudnak majd felpörögni a hírös városiak, ám a kupamenetelés szempontjából fontos felhozó meccs lehet a sereghajtó DEAC elleni vasárnapi csata.   

A találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni, illetve a mérkőzésről szöveges beszámolóval és videós összefoglalóval jelentkezünk majd! 

A kesport.hu stábjának tippje: 3:1

Nagy József játékos (Kecskeméti Röplabda Club): – Nagyon nehezen éli meg a csapat, hogy nem jutottunk be a legjobb négy közé a bajnokságban, ám senkit nem okolhatunk emiatt, csak magunkat. Rengeteg lehetőségünk volt az elmúlt másfél hónapban, hogy ez másképp alakuljon. A Debrecen elleni mérkőzést kötelező győzelemnek gondolom, de ezzel nem akarom lebecsülni őket, mert okoztak már meglepetést sok csapatnak, ám nekünk muszáj visszatérnünk a győzelem útjára. Teljes figyelmünket a Kaposvár elleni Magyar Kupa mérkőzésre fordítjuk, ami a jövő héten lesz. Bízok a csapatunkban és a továbbjutásban. A bajnokság további részében az NB I első három helyezettje játszik az Extraliga utolsó három helyezettjével, oda-visszavágós rendszerben. Ott nem lehet más a célunk, mint az első hely megszerzése.

Krupánszki Olivér játékos (Kecskeméti Röplabda Club): – Ilyen vereségsorozat után nehéz talpra állni, de mindenképp bizonyítani szeretnénk, hogy újra tudunk győzni. Egy csapatként, egységesen kell játszanunk! Szükségünk van a győzelemre a szurkolók miatt is, illetve a saját önbizalmunk visszanyerése érdekében is. Ezután a szerdai kupavisszavágóra kell koncentrálnunk teljesen. Az nagyon nehéz lesz, hiszen a Kaposvár ellen eddig nem sikerült jól szerepelnünk ebben az idényben, ám most három nyert szett esetén is még aranyszettben kéne felülmúlnunk a somogyiakat ahhoz, hogy sikerüljön bejutni a döntőbe. Természetesen próbáljuk majd a legjobb arcunkat mutatni és most különösen nagy szükségünk lesz a küzdésre. Az öltözői hangulat természetesen olyan, mint amilyen egy rossz szériát maga mögött tudó csapaté, de nincsenek konfliktusok és szerintem mindenki próbál lelket önteni a másikba. Örülök ezek után is támogatjuk egymást és remélem, hogy ez pozitívan fog hatni az együttes teljesítményre is!

Kecskeméti RC – DEAC SNK KFT

Férfi röplabda, Extraliga, 9. fordulóból elmaradt mérkőzés
2021. február 28., vasárnap, 18.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Szabó Péter, Varjasi Melinda

Vélemény, hozzászólás?