A férfi kosárlabda NBI. B Piros csoportjának 22. fordulójában a 3. helyezett Salgótarjáni KSE-t fogadta hazai pályán a Nagykőrös. A Sólymok nagy meglepetésre egy végig szoros mérkőzésen, legyőzték ellenfelüket, 93-90-re.

Az első negyedet jobban kezdték a hazaiak, 4 perc játék után 9-3-ra vezettek. Nem sokkal később viszont már csak 1 pont volt a Nagykőrös előnye, Herendic dobott be faulttal együtt egy ziccert, 9-8. Közelebb viszont nem tudott zárkózni ellenfeléhez a Salgótarján, Lakosa vezérletével megléptek 6-tal a Sólymok, 15-9. Egészen a hajráig vezetett a Kőrös, majd gyors egymásutánban szerzett 3 kosarat a vendég együttes, 20-22. Kókainak és Mesternek köszönhetően még sikerült visszavennie a vezetést a hazaiaknak, de előbb Karanfilovski egyenlített, majd Joó dobott egy buzzer beatert, 24-27. 

A második játékrészt is jól kezdték a kőrösiek, Molnár Miklós és Fehér is eredményes volt, 28-27. Ezt követően a folyamatos pontváltások miatt fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol a Nagykőrös, Hol a Salgótarján vezetett 1-2 ponttal. A végjátékra viszont átvette a kezdeményezést a vendég együttes, elhúzott 7-tel, majd az utolsó pillanatban Kókai vágott be egy triplát, 4-re csökkentve ezzel a differenciát, 46-50. 

A nagyszünet után ugyanott folytatták a csapatok, ahol az előzőben abbahagyták. Sokáig szorosan egymás mellett haladtak a felek, majd a játékrész felénél volt egy kisebb rövidzárlat a Nagykőrösnél, amit a vendégek ki tudtak használni, Sömenek hármasát követően, már 56-64 állt az eredményjelzőn. A kőrösiek nem is tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz, így a Salgótarján 7 egység fórral vághatott neki az utolsó felvonásnak, 60-67. 

A negyedik etap rögtön egy Sömenek triplával indult, 60-70. Egészen a 7. percig a salgótarjániak vezettek, majd extázisba jöttek a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye, rövid idő alatt ki tudtak egyenlíteni, izgalmassá téve a végjátékot, 82-82. Az utolsó minutumban elkezdték szórni a hármasokat a felek, mindkét oldalon bement 2-2, 90-90. A végén elhibázott egy támadást a hazai csapat, de Bartos össze tudta szedni a lepattanót és értékesítette a ziccert, 92-90. Még volt egy sansza a vendégeknek, hogy egyenlítsenek, de Herendic eladta a labdát, a kontrából Molnár Miklós harcolt ki büntetőt és egyet be is dobott, 93-90. 

Lakosa Zsolt vezetőedző (Nagykőrösi Sólymok):A mérkőzésen csak a végén vezettünk, szerencsére nem csak velünk fordul elő, hogy csak a végén vezetünk egyszer és ezzel megnyerjük a meccset. Dicséret illeti a srácokat, végig kitartóak és lelkesek voltak. Végig a Salgótarján nyakán tudtunk maradni és meg is nyertük az összecsapást, szerencsére minden a terv szerint alakult. 

NSKE – SKSE 93-90 (24-27, 22-23, 14-17, 33-23)

Nagykőrös: Mácsai 21/12, Fehér 14/3, Bartos 4, Molnár Miklós 19/6, Lakosa 14, Mester 11/3, Kókai 5/3, Jenei 3/3, Jenei 2.

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?